Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Re: Letnje gume

Post od Gaginh0 »

Evo ako je nekome iz NS frka oko cuvanja guma, moze kod mene da ih cuva, ja imam mesta koliko god hocete, takodje imate vecu povrsinu betona gde mozete sami da ih montirate/demontirate, jos cete i kafu dobiti, a sok donesete sami :kezo:

@ Dag - kakvo je ponasanje tih sirokih guma na snegu? Da li bi se moj auto bolje ponasao na zimskim gumama fabricke dimenzije 215/40/17 ili na ovim balonima sto imam na zimskom setu?

Nekako mi u glavi da ove moje uzane bolje prolaze i bolje seku sneg, ali su nestabilnije....
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Evo ja bih došao, al šta mi vredi kad si u NS. Dva dolaska za gume kod tebe i pređoh svoju godišnju kilometražu. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Dag, daj malo čekaj toplije vreme, te RT se ponašaju sasvim uobičajeno za hladno i vlažan asfalt. Ok je ova ili ona šara ali smesa za leto ne može da radi bolje od zimske. Tvrda je, proklizava.
Šta je taj sa BluR vozio pre njih i koja dimenzija?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

@ mm - Pa kad si penzos i ceo dan sedis za kompom i cekas da se Bocca vrati s puta da mozes da mu das dnevnu dozu tovara :)
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ne staj mi na muku, ne mogu ni da ležim koliko me boli rame. :(

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Za sada, posle nekih 800km voznje Bravurisa 2 da sumiram utiske.

Napumpana na 2.4 guma je prilicno tiha, i nije tvrda, moze da se spusti i na fabrickih 2.1-2.2 bez razlike u tvrdoci, sto se na Bridgestonu itekako osecalo.
Vecina ove km-etraze je bila po mokrom, prethodnih dana, i guma ima sasvim korektno drzanje i po mokrom i po suvom, ne osecam promenu u kocenju tako da je i u tom smislu zadovoljavajuca.
Ne kliza ni u kakvim uslovima, mozda zbog sirine 205, pri prelasku preko sina u brzem skretanju pod pravim uglom gde je Bridgeston znao da klizne malo dok ne uhvati asfalt, ovaj Barum ne mrda, isto je i sa dilatacijama pri silasku na AP na petljama kod Arene, tu je dupe mnogo mirnije nego ranije kada se brzo udje u krivinu.

Videcemo kakve ce biti sledece godine, ali za te pare (7250/kom 205 45 16), u konkurenciji duplo i vise skupljih guma, za ovu klasu i snagu auta, ne znam da li vredi dati pare, sve i da traju duplo duze. Verujem da ima kome bi znacile te duplo skuplje, i ko bi ih doveo do granice, ali to nisam ja.

Sve u svemu, preporucujem ih, i osim ako sledece sezone ne dodje do izrazite degradacije gume, kupicu ih opet.
Ako potraju 35+kkm, ovo je best buy za tu dimenziju.

TT post.

TT post.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Pre neki dan sam skinuo zimski set (Tigar Winter) i montirao letnji set (Dunlop Sport Fastresponse) - šta reći.....kao da vozim drugi auto. :doubleup:
Toliko o Dunlop-u.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Predji sledece zime i na Zimske Dunlo :)
Slika
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Ako finansije budu dozvoljavale, prelazim.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Martin napisao:Pre neki dan sam skinuo zimski set (Tigar Winter) i montirao letnji set (Dunlop Sport Fastresponse) - šta reći.....kao da vozim drugi auto. :doubleup:
Toliko o Dunlop-u.
Meni je bio gori pre 6-7 godina prelaz sa Michelin Pilot Primacy na Wintere, ista dimenzija. Mislio sam da mi vulkanizer nije zasrafio tockove.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Kolika je zaista razlika (u praksi, ne teoriji) izmedju 185/55 r15 i 195/50 r15? Da li postoji primetna razlika u voznji, ili je to samo podatak na papiru?

Kada biste kupovali polovne gume, koji biste minimalni DOT gadjali, ispod kojeg ne treba ici?
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Minimalna je razlika u sirini a i visini tako da nemas problema.
Ne znam sto bi kupovao polovne, kad su 195/50R15 nove vec od 4400 za Hitris npr, 5500 Fulda Hankook, 6+ D, GY, Mi, C, orijentaciono ti pisem.
DOT licno ne bih uzimao stariji od 3-4 godine, ako bi planirao da gumu vozim duze od 2 godine, bez obzira na ssaru. Jer ces najvise slabosti osetiti na kisi.

Inace ako hoces mislim da imam Hankook 185;55R15 sare dobre dve mislim oko 5, a druge dve oko6mm, za DOT mogu sutra pogledati ako ti zanimljivo. Ali mislim da su bar 2010 ako ne i malo starije.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne bih kupio polovne gume, sem da znam sa čijeg auta su skinute, ako su prešle manje od 3000km i do 2g. Sve ostalo je rizik koji se ne isplati.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Dag, imacu to u vidu, hvala na ponudi :pivo:

Gledao sam SEMPERIT Speed-Life, deluju zanimljivo i mogao bih za izdvojim za njih, a onda naleteh na ovaj oglas:
http://www.kupujemprodajem.com/185-55-R ... d=22124359
mnogo je lepih reci o Dunlopu, i po netu i u ovoj temi, pa mozda ovo i nije toliko losa kupovina, ipak bih ustedeo oko 100e... sta mislite?
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Milos_kg: i ja treba da uzmem gume u 185/55/15 dimenziji. Koliko sam citao ta 195/50/15 je adekvatna alternativa, ostalo nije - kaci ili ruzno izgleda.

Dag: kakve su ti te polovne?

Ne znam da li da kupujem nove ili polovne, ne znam koliko cu jos voziti Puntodzeta.

Drug je skoro uzeo nove letnje Barum (185/55/15), cena je bila oko 6500 sa montazom, kaze da su mu dobre.

Sent from my Sirona C1 treatment center
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Odgovori