Evo, ja prvi da se zapljunem. Ako je ovo budućnost automobila i vožnje uopšte, kao običan čovek koji voli automobile i najobičniju moguću vožnju, mogu samo da kupim BusPlus, i odem na stanicu.
Gledajući koliko se pomerila veštačka inteligencija u zadnjih 20-30 godina - neće ovo skoro. Kompjuteri su odlični za mnoge stvari ali za neke stvari ne mogu da se približe ni detetu od 5 godina. Vožnja spada u takve stvari. To jest može vožnja u idealnim uslovima, sa predvidljivim saobraćajem i jasno nacrtanim linijama na putu. Ali ako treba da se uzmu u obzir deca koja pored igraju fudbal i kad im lopta krene prema ulici, auto koji se zaustavlja i ne predstavlja ti smetnju, ali znaš vozača da je slepac i da će da širom otvori vrata bez gledanja... Milion stvari sa kojima kompjuteri ne mogu da se nose. Ili da za bilo koju od tih situacija pređu u safe mod i uspore na 20km/h ako je išta sumnjivo. Tako da opušteno, i dalje je naučna fantastika da ovako nešto funkcioniše u realnom saobraćaju.
grujicd napisao:Tako da opušteno, i dalje je naučna fantastika da ovako nešto funkcioniše u realnom saobraćaju.
Pa upravo to što si rekao će biti sutra u direknom prenosu na relaciji od 1000km (a verujem da su oni 100x to već odradili, pa sada rešili da pokažu svetu).
Ja sam već otvorio tu youtube stranicu i čekam da vidim to (na odmoru sam pa mogu da džebalebarim po net-u).
Čuo si šta kažu ovi iz Mercedesa (u ovom gore klipu), da smo veoma blizu svemu ovome.