2015 Volkswagen Passat

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Re: 2015 Volkswagen Passat

Post od Comi »

Ja znam da li uzivam u voznji i sta mi je cini lepsom.
Nema nikakve potrebe da mi drugi definise sta mi prija i u cemu ja uzivam.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Jok, pojam prefinjenog motora je da ide samo kad se primices crvenom, iziskuje milion saltanja na 100 km, i da umre uzbrdo i pod opterecenjem. :kuku: Vozio sam ih gomilu i nijedan mi se ne svidja, ja ne znam da li pricam kineski, pa nisam napamet zakljucio da mi se bas NIKAKO ne svidjaju sigurno.

Pricao sam, ako nisi vidio pomenuh i u proslom postu da stalno ostro vozim i da upravo zbog toga dajem jos jedan veliki minus atmosfercima iz mog ugla. Da ne vozim tako mozda bi i imali pokoji minus manje. Ovako, em locu ubijaju (pa oni od oko 100 ks mi stalno trose dvocifreno na otvorenom a kamo li jaci), em moram stalno da ih vozim samo izmedju 4-6k rpm po nasim brdima, sto em smara em je bucno.

Bilo kako bilo, atmosferci u moje dvoriste nece vise nikad, eventualno ako nekad budem nabavljao neke azdaje od sportskih auta "za vikend", pricajuci o standardnim, pa i malo jacim motorima - no, no. Na kraju krajeva, stalno se pitam sto uopste i nastavljam raspravu s tobom...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Da, secam se da M3 bas slabo ide na nizim rpm. Clio RS isto...

Huawei P6 TT
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Pa ne ide lose auto koji puca od snage ni u kom rezimu sigurno, ali uporedi nize obrtaje s turbakom slicne snage.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Ma meni je atmo zanimljiviji za voznju. Turbo je buducnost i definitvno ima velike prednosti, posebno za prosecnog korisnika, voznja je laksa. Ali nije elasticnost jedini parametar, meni konkretno nikad nije tesko da downshiftujem kada treba. Turbo slicne snage kao pomenuti Clio danas ima 1400-1600ccm.
Jbg ja prelazim 8-9kkm godisnje, na licno, pa mi nije tesko, da prelazim po 100-150kkm ko neki ovde verovatno bi me smaralo da menjam.
Huawei P6 TT
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Pa u licne afinitete ne ulazim, uostalom i ja pricam samo da u moje dvoriste vise nece, ne namecem nikakvo misljenje. Prihvatam da je nekom i miliji, i zabavniji i sve... Samo mi nije jasno kako moze ljepse da se vozi, kad jednostavno iziskuje mnogo vise saltanja, buke, potrosnju, ako se ostrije vozi a pritom je i osetljiviji na opterecenje i uzbrdicu, te tu trazi gotovo citavim putem visoke obrtaje.

Turba - dizela, benzinca, vise je nebitno s ovim novim - vozis skroz opusteno na nizim/srednjim obrtajima ako iole snage ima cak i kad bas brzo peglas. Eto recimo 2.0 TFSI kad vozim po magistrali, tempo takav da je zakonski nasilnicki citavim putem, a da bukvalno ne predjem 3.5-4k rpm nijednom. Da bi na takav opusten nacin vozio atmo, treba ti jednostavno jedno 100 ks vise. Za jaci dizlo vec svi i znaju o kojim se rpm radi, to nema potrebe ni da navodim.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Koje nebuloze ja ovde citam... :kuku:

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

A nebuloza je konkretno sta od navedenog? Da ne ide na nizim obrtajima (u odnosu na ekvivalentan turbo, da ne bi poredili babe i zabe posto to nije strano ovuda), pogotovo uzbrdo i kad je pun auto, da trosi na visokim (koje prosto trazi) i da se dere na istim, ili sta vec? :prdi:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Ne moze da ide bolje sa istom snagom nikako, da bude elasticniji i manje trosi da. Da apsolutno bolje ide i da ima bolja medjuubrzanja to ne. Pricamo o motorima iste snage i tezine.

Huawei P6 TT
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Da, posto je niska potrosnja, koliko vidim, tebi najveci deo uzivanja u voznji ;)
Ne znam koje si krseve od atmoa ti vozio, ali to sto ti pricas, nema veze sa zivotom.
Da, ako obilazis i hoces max, treba da smanjis brzinu, ali je tako i sa turbakom, osim sto ces tokom preticanja morati da promenis brzinu, sto za vecinu NEsumahera, nece doneti dobre rezultate.
63 amg atmo ima 650nm obrtnog momenta, to je vise od skoro svakog v6 dizela, a pogotovo turbo benzinca.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Slika
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Uroš S. napisao:Ne moze da ide bolje sa istom snagom nikako, da bude elasticniji i manje trosi da. Da apsolutno bolje ide i da ima bolja medjuubrzanja to ne. Pricamo o motorima iste snage i tezine.

Huawei P6 TT
Pa da to sam i rekao, elasticniji, manja potrosnja, bolja medjuubrzanja kao i reakcija na gas na nizim i srednjim obrtajima (sto itekako znaci u svakodnevnoj voznji), nisam rekao da apsolutno bolje ide nego samo da se ljepse vozi. Mada ako ubacimo i uzbrdicu u igru (a meni to jako znaci jer jbg kad zivim u brdima), atmo se bas pati.

Heroj, odma' skok na S63 a, posto se taj motor ugradjuje u 90% automobila s atmo motorom pa ono, najbolje njega da poredimo, sasvim realno. :kezo: Ako bas oces, Bentleyev 4.0 ima 681 Nm, a ako cemo o dizelima BMW-ov 50d (3.0 I6 motor) ima 740 Nm, i to su samo motori koji su mi prvi pali na pamet, a ima ih gomila sa vise Nm, a puno manje cc. Pritom da ne zaboravimo da ih svakako razvijaju na manjim obrtajima.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ja ne znam da li pricam spanski... Ne vidis onaj deo gde sam rekao da ima vise od skoro svakog ili ga samo ne kapiras? Nisam spomenuo s klasu, vise sam mislio.na c klasu. I ti si sam spomenuo Cayenne gts, koji je dosta skuplji kada je tebi odgovaralo, a sada je problem kada ja to uradim...svaka ti cast, super si macko, majke mi.

Reakcija na gas bolja kod turbo motora?

Spomenuo sam i 2.0 v6 motor, imas v6 3.5 kod Mercedesa, fenomenalno ide i super se ponasa.
Kako je manje kubika dobro za bolji uzitak u voznji?

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

No turbo, no fun! :P

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Mislim da bi moderatori mogli da razmisle o nekoj vrsti "prijemnog ispita" kada se ljudu javljaju na forum...ništa elitistički, onako čisto 10 običnih pitanja iz automobilizma, 10 iz opšte kulture...za dobro ovog foruma...makar da se poštedimo rasprava da li je nebo plavo ili je trava zelena.
Odgovori