Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Biciklizam

Post od trojanac »

Instalirao sam ovu android aplikaciju i odlična je. Jedino ne znam da li je dovoljan GPS da bi radila ili mora i 3G da se uključi?

Bob i ja smo otvorili sezonu, ne baš onako kako sam očekivao. Odvezli smo 10km, do Dunava i nazad, ali sam ka tamo jedva otišao jer je skoro sve vreme blaga uzbrdica. Nazad je bilo mnogo lakše. Forma nam je katastrofa, ima Bajker i Bax da nas pojedu kad krenemo sa njima da vozimo. Moramo da treniramo. Samo da nema vetra, ubi ova košava.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

I ja sam danas overio ovaj mesec prvi put na dva tocka :) 30 km. bez stajanja u cugu. Jes da je bilo vetra ali svaki biciklista zna za Marfija "ili je uzbrdo ili je uz vetar" mada meni ne smeta :mrgreen: Jedino termini sa voznjom nam se nisu poklopili izmedju Trojanca i mene ali obaveze su bile jace pa sam vozio ranije od njega. Trojanac kako je izdrzao bajk, nema li lufta u prednjoj glavi?
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Ma kakav luft. Ala si ga opravio, svaka ti čast (čitaj: dala). :D
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Moraću da krenem sa vežbanjem, pa da vam se pridružim za koji mesec (i da se konačno upoznamo). :) Do pre 10 godina sam bez problema prelazio po 60-70 km u cugu, ali sada verovatno ne bih uspeo ni 10.

Nego, hteo bih da pitam nešto: Meni se, još dok je bicikl bio skoro nov, u srednjoj glavi pojavio sasvim mali luft koji se "oseti" samo u jednom položaju kurbli. Posle sam prešao još hiljade i hiljade km i ovaj luft se nije povećao. Da li tu treba/može nešto da se uradi, s obzirom da je reč o patroni (Shimano LX)?
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

trojanac napisao:Instalirao sam ovu android aplikaciju i odlična je. Jedino ne znam da li je dovoljan GPS da bi radila ili mora i 3G da se uključi?
Dovoljan je gps. Onda kada se konektujes, npr. na kucni WL on uploaduje podatke na veb sajt. Medjutim neces videti mapu u toku voznje, posto on skida mapu (google maps, koliko vidim) sa interneta. Ali meni to nije problema, posto ni ne gledam u njega dok vozim, naravno :)
E sad moze npr. zena kuci da sedi i gleda kuda ides, ako ti je ukljucen i mobilni net pa on istovremeno i uploaduje podatke :D
Nije to neka velika potrosnja, nesto zaista malo, tako da ako imas neki paket sa ukljucenim netom, onda ti to nece biti nikakav trosak.

Nisam prelazio vise od 23km u cugu i za to mi treba oko 1h, po endomondu :) Obicno svako vece opalim neku rutu oko grada, gde ima otprilike 11,5km. Malo da udjem u formu, pa cemo videti, kad bude toplije, nesto duze :)
I meni prilicno smeta vetar, nije toliko problem okretati, stavis u neku manju brzinu, medjutim sporo se kreces, a i ako se oznojis, onda smeta :| Ali proce valjda i to, idu topliji dani ...
Poslednja izmena od nikaragva u 04 Mar 2012, 21:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Snork, samo ako imaš volju, javi se, lakše je u društvu. Ima nas dosta slabih sa kondicijom, ali iz ličnog iskustva znam da je samo potrebno redovno praktikovati neku rekreaciju, u ovom slučaju vožnju bicikla i brže nego što očekuješ ćeš dostići zavidnu formu. Tako da, nemoj ti ništa posebno da se spremaš, samo vidi da li je bajk u funkciji pa se javi na PP da se dalje dogovaramo.

EDIT: Nikaragva. hvala za info. Nisam ulazio u detalje. Svakako je bolje da žena ne zna kuda se krećem, a ni ja ne gledam mapu, ali je dobra fora posle da se vidi kuda se išlo. Isključio sam da mi ona riba priča, šta god da je pričala.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

:D
Da i ja sam to iskljucio, posto mi je prvi put nesto pocela pricati iz rukava, pa sam izgledao kao neki ludak u mraku na biciklu sa zenom koja prica nesto na stranom jeziku :D
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ja još uvek nisam započeo ovu sezonu,najgore je što sam prošle godine prešao cela 2 km... :( ubi me radno vreme :(

Inače sam pretprošle godine kupio nov Wheeler Pro09, sasvim lep i dobar bajk sa solidnom opremom... za mene,povremenog rekreativca dobar ;) sad ću da mu uradim servis i da krenem polako da skidam ove kilograme koje sam zimus nabacio :D

Inače,ovaj bajk je moj http://www.takolako.rs/user/bicikli/bic ... 0/item.jsp

Osim što me meni srednji pogon Alivio a ne Tourney i prednja viljuška je Suntour XT nešto ;)

Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Kad bi ja toliko digao sediste, iskrivio bi tu sipku na kojoj stoji :D
Jesi li ti dvometras ili si kupio mali ram, kad si toliko digao sediste?
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

192 cm sam visok a ram mi je 19" ... pomali ali tada jedini koji je imao u ponudi za PRO 09 ... navikneš se vremenom :D

Na bivšem bajku sam i ja iskrivio šipku iako sam tada imao 70 kg :D sad kad krenem da vozim,videćemo šta može 91 kg :D
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ako ne zamenim bicikl, moracu da promenim prednju viljusku, tj da stavim neki amortizer...

Mada, koliko vozim, mozda se to odlozi malo, tu negde do beskonacnosti ...
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

snork napisao: Nego, hteo bih da pitam nešto: Meni se, još dok je bicikl bio skoro nov, u srednjoj glavi pojavio sasvim mali luft koji se "oseti" samo u jednom položaju kurbli. Posle sam prešao još hiljade i hiljade km i ovaj luft se nije povećao. Da li tu treba/može nešto da se uradi, s obzirom da je reč o patroni (Shimano LX)?
Ne mora da bude da su lezajevi u patroni dobili luft, patrona je sa jedne strane (desne gde je prenos) zategnuta metalnom soljom integrisanom sa patronom a sa druge obicno stave plasticnu solju koja priteze axijalno celu patronu pa postoji mogucnost da nju treba dotegnuti.
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

mene je taj stadijum prosao i sad sam miran :D
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

trojanac napisao:Snork, samo ako imaš volju, javi se, lakše je u društvu. Ima nas dosta slabih sa kondicijom, ali iz ličnog iskustva znam da je samo potrebno redovno praktikovati neku rekreaciju, u ovom slučaju vožnju bicikla i brže nego što očekuješ ćeš dostići zavidnu formu. Tako da, nemoj ti ništa posebno da se spremaš, samo vidi da li je bajk u funkciji pa se javi na PP da se dalje dogovaramo.
Važi! Jedan dan kad bude toplo ću da izvadim bicikl iz garaže, pregledam ga i očistim, pa da bude spreman za vožnju. :)
BAJKER napisao: Ne mora da bude da su lezajevi u patroni dobili luft, patrona je sa jedne strane (desne gde je prenos) zategnuta metalnom soljom integrisanom sa patronom a sa druge obicno stave plasticnu solju koja priteze axijalno celu patronu pa postoji mogucnost da nju treba dotegnuti.
Hvala! Pokušaću da pritegnem sa te strane.
NexT napisao:je*o me konj, juce sam jurcao ko lud, danas kasljem -.-
Čuvajte se ljudi, juče i danas su maks. dnevne temperature u rangu 10-11 stepeni, što je dosta hladno za bicikl. Ja na primer ispod 15-16 stepeni obavezno moram da vozim za kapuljačom na glavi, inače mi je neprijatno hladno.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Kapa na glavu i polako :)
Kapuljaca mi je nekako nepregledna, jer kad okrecem glavu da vidim na raskrsnici, glava se u kapuljaci okrece, pa nista ne vidim :)
Odgovori