Mazda 6 ili Honda Accord

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Mazda 6 ili Honda Accord

Post od Laki021 »

Day Walker napisao:
E da.. a nova Insignia 1.8 140ks na akciji 18k eura :-|

Koliko kosta a da valja, tj kad se doda sta treba od opreme?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ne znam.. 1.4turbo u srednjoj opremu + xenon je oko 23k
Ako se dobro secam izlozene u salonu..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Eto vidis, bez 25 000e nema nista...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

evo gdje mozete vidjeti cijene novih Insignia:

http://www.opel-lager.rs/

Meni se licno jako svidja Insignia ali nisam siguran da taj auto vrijedi toliko koliko kosta. Mislim da bi za taj auto morao da ide minimum 2.0cdti motor sa 160ks jer je u svakom drugom slucaju auto malo tromiji a trazi se neki auto sa dobrim performansama... Ono sto se nalazi u cjenovnom rangu koji je naveo Laki su obicno neke Insignie iz uvoza a ja bi to izbjegao...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

vozio sam sva tri automobila o kojima pricate, insigniju bas kao ova sto je dw pisao, 2.0t 220ks ( i to pre nego sto sam uzeo rs-a ), akorda 2.0 i mazdu istu kao ova gta sa oglasa...
insignija je dobar auto, ali tek u tako nekom nivou opreme me "radi"...za raspolozive novce verujem da bi se nasla neka 1.8, u slabijoj opremi, i mene mislim da ne bi zadovoljila...
mazda koju sam vozio je bila test vozilo, ta gta oprema podrazumeva sve i svasta, unutra je ok, ali se meni nije svidela u voznji, na niskoprofilnim gumama mi je bila nekako vestacki tvrda...svideo mi se senzor auta u mrtvoj tacki, recimo, mada nije bas must have, ali je nesto sto te dojmi kod auta...
akord sam vozio dosta, i legao mi je sasvim ok, za motor mogu slobodno da kazem da je za klasu bolji/performantniji od mazdinog ( u mazdi je bio onaj novi 2.0disi iste konjaze kao hondin, jedina razlika je sto je mazdin bio sa malom km, mozda mu je trebalo razrade jos ), prostora nazad ima manje nego u mazdi, a cini mi se da mu je i prtljaznik losiji, ali bih ga, iz subjektivnih razloga, uzeo pre prethodna dva auta...honda je jako stedljiva, ali mi se jako ne svidja kako su resene neke funkcije borda, recimo trenutna potrosnja... mazdin displej je detaljniji, ali je malo mali i van primarnog vidokruga vozaca...
mada mislim da je ovde zapravo tesko pogresiti, jer su svi manje vise slicni automobili, i trreba naci auto u najboljem stanju i najboljim odnosom ulozeno/dobijeno...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Accord je svakako atraktivniji spolja, a verovatno i u vožnji. Iskreno, ne bih se bunio ni za Mazdu. Mazda dizel je bila na nekim mega testovima u hrvatskom AutoKlubu i/ili AMS i bila odlično ocenjena. Malo sam izgubio nit priče oko motorizacije, mislim da su i kod oba dizelaši 2.2 što u Srbiji malko sreću kvari.
Širim haos!
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Mazda je sa dizelom srednje snage onim od 163ks jako dobro prolazila na testovima...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Prošao sam sa tom mazdom nekih 3-4 hiljade km i u suštini mi je ostavio solidan utisak. Baš je tih, lepo podnosi rupe i ima baš mnogo mesta. Za autoput je odličan i lagano se vozi i 200 km/h. Mane su mu mali sedalni deo na zadnjim sedištima, dosta lagan na volanu bez nekog osećaja, japanska filozofija u nekim trivijalnim stvarima(recimo nema pregrade u zadnjim vratima), motor ima snage ali nema neki fenomenalan odziv na gas. Sve u svemu moj utisak je bio da je odličan auto za prosečnog korisnika automobila.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Samo obrati pažnju da je Elegance oprema na Accordu druga po redu. Comfort, Elegance, Lifestyle, Executive/TypeS. Prva dva idu sa 16" 205/60 pa posle sa 225/50 R17
Druga stvar, taj R20 sa 155KS na tu karoseriju (tonu i po) vuče lošije nego Civic. Ali sviđa mi se koncept, momački auto a limuzina :kuku: iliti compact executive što bi rekli ameri :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

dragan napisao:vozio sam sva tri automobila o kojima pricate, insigniju bas kao ova sto je dw pisao, 2.0t 220ks ( i to pre nego sto sam uzeo rs-a ), akorda 2.0 i mazdu istu kao ova gta sa oglasa...
insignija je dobar auto, ali tek u tako nekom nivou opreme me "radi"...za raspolozive novce verujem da bi se nasla neka 1.8, u slabijoj opremi, i mene mislim da ne bi zadovoljila...
mazda koju sam vozio je bila test vozilo, ta gta oprema podrazumeva sve i svasta, unutra je ok, ali se meni nije svidela u voznji, na niskoprofilnim gumama mi je bila nekako vestacki tvrda...svideo mi se senzor auta u mrtvoj tacki, recimo, mada nije bas must have, ali je nesto sto te dojmi kod auta...
akord sam vozio dosta, i legao mi je sasvim ok, za motor mogu slobodno da kazem da je za klasu bolji/performantniji od mazdinog ( u mazdi je bio onaj novi 2.0disi iste konjaze kao hondin, jedina razlika je sto je mazdin bio sa malom km, mozda mu je trebalo razrade jos ), prostora nazad ima manje nego u mazdi, a cini mi se da mu je i prtljaznik losiji, ali bih ga, iz subjektivnih razloga, uzeo pre prethodna dva auta...honda je jako stedljiva, ali mi se jako ne svidja kako su resene neke funkcije borda, recimo trenutna potrosnja... mazdin displej je detaljniji, ali je malo mali i van primarnog vidokruga vozaca...
mada mislim da je ovde zapravo tesko pogresiti, jer su svi manje vise slicni automobili, i trreba naci auto u najboljem stanju i najboljim odnosom ulozeno/dobijeno...

Ovo je vec nesto konkretno, hvala za utiske.

Ji 4Tze napisao:Samo obrati pažnju da je Elegance oprema na Accordu druga po redu. Comfort, Elegance, Lifestyle, Executive/TypeS. Prva dva idu sa 16" 205/60 pa posle sa 225/50 R17
Druga stvar, taj R20 sa 155KS na tu karoseriju (tonu i po) vuče lošije nego Civic. Ali sviđa mi se koncept, momački auto a limuzina :kuku: iliti compact executive što bi rekli ameri :mrgreen:
Ocekujem da je taj motor prihvatljiv, ali znamo da nije bas trkacki. Po podacima sa neta treba mu 9.3s do 100 sto je ok. Kazu takodje da je vrlo ekonomican za tu kubikazu i taj auto.

E sad dal je auto momacki ili ne i sta njemu treba to je vec vrlo diskutabilno. On em je prakticno ozenjen em ima 2m kao i ja a treba mu auto i za duza putovanja (limuzina je tu zakon) tako da prosto mala kola nisu za nas...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Jednom Ford mondeo, nikad vise ista od forda. Znam tacno kakva je taj auto serpa i sta mu sve fali... izmedju ostalog zato i gadja nesto od japanaca da se manje druzi sa majstorima :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Zasto brat ne pogleda onu Mazdu 6 GT...to je bas u NS.
Mozda su spremni za korekciju cene :)
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Da sam na njegovom mestu zadrzao bih 159 :D

nije toliko los koliko je lep :opustanje:

Od ova dva licno bih uzeo pre mazdu 2.0d, a ako je benzinac onda verovatno hondu.

a to da li ce se druziti sa majistorima pre zavisi od stanja auta nego od proizvodjaca...

treba da gleda pre svega stanje, pa onda model
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Bio je danas da vidi onu Hondu u Stojanovu.
Tek u ponedeljak dolazi lik koji je zaduzen za polovnjake i ted tada auto moze da se pali i provoza... Danas je samo sedeo unutra, prckao i sl.... Ulgavnom prednji branik je farban i ne znam sta jos, ima u knjizici... Uglavnom taman i on ide na put ovih dana i vraca se do ponedeljka pa ce provozati auto sledece nedelje. Ovako generalno mu se auto svidja.
Inace ovaj nekako ima 17' felne iako je Elegance oprema.
Odgovori