Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Floyd »

methane.master napisao: Zamišljam ovo u Srbiji i kako posle 6 meseci od useljenja neki od komšija počinje da doziđuje sobu ili zaziđuje terasu, ili makar stavlja 2 zamrzivača sandučara. :kezo:

Sent using Tapatalk
Pa u Srbiji kad kupis nekretninu onda je to tvoje u pravom smislu te reci a ovde imas prava da zivis u stanu pod odredjenim (unapred defenisanim) uslovima, da stoji prazan ili da ga prodas :)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Next, Divac ima jos bolji stan, ma koliko to nemoguce delovalo :D

Terasa mu je ja mislim preko 200 kvadrata, ima bazen, mini kucicu za rostilj, otvoreni bioskop (iza platna je pogled na Beograd), fontanu i ne znam koje jos gluposti... Ja sam se bas odusevio kad sam bio... Unutrasnjost nije nista manje impresivna ali nije bas lepo da je opisujem.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Delija napisao:U NS-u je sve na 5 minuta gde god da si u njemu :)
ja imam utisak da je ns postao jedna velika guzva, kao i bg. polovinom 2000ih sam jako cesto, gotovo svaki vikend bio tamo jer mi je grad bio ekstra zanimljiv. tada si mogao od mosta slobode autom da spicis do stanice za bukvalno par minuta, da se parkiras gde hoces, nigde guzve, ma vrh. onda su poceli da naplacuju parking u sirem centru, bulevaru, grbavici itd, meni su 2 kazne napisali bezveze, opcija da kupim godisnju kartu posto imam nekretninu na svoje ime na samom bulevaru kod futoske nije postojala dok se ne prijavim na tu adresu, uz to je bulevar postao sve zakrceniji i malo po malo odlazak tamo je postao patnja i proredio sam ga maksimalno. tako da ne znam odakle dokle sad u ns-u mozes stici za 5 minuta, i cime...

@flojd - mitrovica ima, da ne lupim sad, 50-70 hiljada stanovnika i klasican je vojvodjanski grad sa vecinom potrrebne infrastrukture za jedan normalan zivot, i u nekim stvarima je centar sremske oblasti ( recimo zdravstva, zaprepastio sam se kad sam cuo da drugarica koja je lekar opste prakse u indjiji mnogo blizoj bg-u nego sm-u ide u mitrovicu na obuke i seminare ). neke stvari fale, recimo savremen bioskop, ali zato ima odlicnu uredjenu plazu posto je na obali save, blizu je fruskoj gori kao izletistu itd... isto tako verujem da postoje mesta i sa druge, juzne strane bg-a koja nude dosta a pri tome si vremenski relativno blizu grada, kome je to zanimljivo i vezan je za taj deo grada...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

AcaKayak napisao:Next, Divac ima jos bolji stan, ma koliko to nemoguce delovalo :D

Terasa mu je ja mislim preko 200 kvadrata, ima bazen, mini kucicu za rostilj, otvoreni bioskop (iza platna je pogled na Beograd), fontanu i ne znam koje jos gluposti... Ja sam se bas odusevio kad sam bio... Unutrasnjost nije nista manje impresivna ali nije bas lepo da je opisujem.
Ima toga po Beogradu...nagledao sam se toga jer mi je to posao ;)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Možda deluju lepo na sunčanom danu do 23 stepena ali mislim da je penthaus u suštini dosta nepraktičan. Leti je napolju prevruće a zimi nema krov pa trpi sneg i kišu, teško za čišćenje i moraš da sklanjaš nameštaj.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

A i zamisli kad ti žena uvali usisvač i kaže "požuri dolaze nam gosti" a oko tebe 250 kvm. :kezo:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Sve zavisi od kvaliteta gradnje, ali uglavnom to nije problem, osim u nekim loše odrađenim potkrovljima. Kod tako skupih stanova ljudi ne čiste krov i ne usisavaju - ima ko će to da radi. Inače, kod ovakvih stanova postoje terase i krovovi koje se "sami čiste", jer imaju svoju drenažu, pa ni to ne mora da se radi, a i centralni usisivač pomaže da se sve brzo uradi.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Zezam se! Pa ja prvi nišanim penthouse. To mi je najbolji kompromis između stana i kuće, naročito u Beogradu gde je sve manje lokacija na kojima ima smisla imati kuću.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Samo pazi da kupiš "održiv penthouse"...kako mi je smešan taj izraz "održiv" :) ...mislim na to da ako kupiš stan da budeš siguran da neće pored te zgrade za koju godinu da nikne viša i da ti pokvari ono zbog čega si ga kupio.
I naravno problematika terasa i njihove legalnosti, povučen sprat, itd...ali ti to još bolje znaš od mene.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ma znam sve. Ideja je ne da kupujem nego da rušim kuću i zidam zgradu. Čekam ko Penelopa novi gup. Projekat će raditi moja najbolja drugarica tako da će biti rađeno po mojim zamislima i željama. Ideja je da porodica uzme vrh zgrade.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Koji deo grada je u pitanju?

Mozda bi me zanimao stan u toj zgradi :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Zvezdara kod Cvetka. Ali zgrade nema još ni na papiru. Realno neće biti gotova pre 2015.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

dragan napisao:
Delija napisao:U NS-u je sve na 5 minuta gde god da si u njemu :)
ja imam utisak da je ns postao jedna velika guzva, kao i bg. polovinom 2000ih sam jako cesto, gotovo svaki vikend bio tamo jer mi je grad bio ekstra zanimljiv. tada si mogao od mosta slobode autom da spicis do stanice za bukvalno par minuta, da se parkiras gde hoces, nigde guzve, ma vrh. onda su poceli da naplacuju parking u sirem centru, bulevaru, grbavici itd, meni su 2 kazne napisali bezveze, opcija da kupim godisnju kartu posto imam nekretninu na svoje ime na samom bulevaru kod futoske nije postojala dok se ne prijavim na tu adresu, uz to je bulevar postao sve zakrceniji i malo po malo odlazak tamo je postao patnja i proredio sam ga maksimalno. tako da ne znam odakle dokle sad u ns-u mozes stici za 5 minuta, i cime...
Ne verujem da se tih 5 minuta mislilo bukvalno, vec se odnosilo na to kako je NS povrsinski veoma mali. Ako si u centru, velika vecina lokacija ti je na 10-15 minuta peske (neke i manje)...

Da se NS promenio, to stoji. Preko dana je guzva u saobracaju veoma frustrirajuca. Mada, to nije nista cudno kada se uzme u obzir da je pre samo 30 godina NS imao 180.000 stanovnika. Danas ih ima duplo vise, automobila je verovatno tri puta vise, a infrastruktura i saobracajnice su gotovo nepromenjeni. Ko nije odavde, praznicima i preko leta moze najbolje osetiti kakav je Novi Sad nekada bio. Taman po meri...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

paja napisao:Zvezdara kod Cvetka. Ali zgrade nema još ni na papiru. Realno neće biti gotova pre 2015.
Taj deo mi je super...
Realno, ni meni se ne zuri :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Onda spremaj pare. :D
Odgovori