Kupovina mercedes G klase - misljenje?
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Re: Kupovina mercedes G klase - misljenje?
Rale brate, kakav crni RR a odgovorismo ga od G Klase zato što je skupa za održavanje / dosta troši.
I za Isuzu ima i delova i majstora, iz iskustva pričam.
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
I za Isuzu ima i delova i majstora, iz iskustva pričam.
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
@HKS
Vidim da se zagrejao pa dolivam.
Salu na stranu hocu da kazem da ima i za RR itekako servisa i delova i da ne mora da se sipci bas do madjarske. RR i G su prilicno slicni sa cenom odrzavanja. Ovde je 300td a u RR je bmw-ov motor, tako da ako ima delova za recimo 525 cenim da ima i za ovoga. Jedino mozda oko tog vesanja znam da su ti jastuci skuplji ili ako rikne nesto vece ne daj boze.
@Wicker
Isuzu je druga prica, jeftin a znam da ima delova i majstora zato sam i mislio da je jeftiniji i laksi za odrzavanje od G/RR-a. Za ovo drugo treba malo da se isprsis ako hoces da vozis akvarijum sa ribicama.
Vidim da se zagrejao pa dolivam.

@Wicker
Isuzu je druga prica, jeftin a znam da ima delova i majstora zato sam i mislio da je jeftiniji i laksi za odrzavanje od G/RR-a. Za ovo drugo treba malo da se isprsis ako hoces da vozis akvarijum sa ribicama.

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Evo nešto za kuliranje, a manje glomazno za grad...
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... vidi_opis/
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... ler_sport/
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _wrangler/
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... vidi_opis/
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... ler_sport/
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _wrangler/
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Koliko ja vidim po zajednickim karakteristikama bivseg i zeljenog buduceg prevoza, zajednicke stavke su im "veliki zatamnjeni crni dJip", sve ostalo nebitno, samo da se kotrlja i da su troskovi sto nizi, bonus kod g klase je sto je "premiJum" i sto je "evergreen".
Valjda nisam previse direktan

Послато са GT-N7100
Valjda nisam previse direktan

Послато са GT-N7100
Wrangler je bas fora 

- jovan.ilic.89
- Pridružio se: 07 Sep 2014, 01:48
- Garaža: Škoda Fabia 1.6 TDI (2012.) |Bilstein B12 |17" |Revochip
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2T-error napisao:Voleo bih da je oko 12, al fora je u tome sto nigde nisam uspeo da nadjem specifikacije oko potrosnje ovog modela, znaci o svemu ima, samo su prazna polja u tom segmentuMilisaV napisao:planiraš da prelaziš 6000 km godišnje i problem ti pravi koliko auto troši
o čemu mi dalje da pričamo onda...
Ovog godista su sve atmosferci, sa 88,90 ks, sto je nerealno za auto te mase.
On je pricao o 300TD, a jedini tamo ima ovaj skraceni jedan i potrosnja mu se vodi na 13.33l, a covek vozi vecinom na otvorenom, sto se moze videti po rutama koje je stavio.
Racunaj sigurno litar vise za normalnu verziju.
http://www.spritmonitor.de/en/detail/611563.html
Ja mislim da je taj 300 TD standardno izasao negde posle 95. godine.
Ja odgovorno tvrdim da ni jedna jedina produzena G klasa ne trosi ispod 15l po gradu.
Moze da se zadesi da ode ispod nekim zelenim talasom, na NBG i slicno, ali kada je prosek brzine normalne voznje oko 15-20 km/h, nema sile ispod 15 da ode.
Taj 300 GD na 120 km/h trosi 11-12l, ovo mi je rekao pre par godina drugar ciji je cale izmenjao par G klasa, a po gradu nije znao, jer nisu merili nikada, u sustini i na otvorenom su bezveze sracunali kada su sipali gorivo.
Stavljanje 250 TD bi zaista i bio najbolji potez, jer 300TD ne postoji po toj ceni i ne postoji to godiste, sada sam pogledao, '96. je izasao.
300TD bi ovde izasao minimum 20.000e, a dobri primerci izmedju 25 i 30.
G klasa nije auto za nekoga ko ce uopste da gleda potrosnju, a ne za pisljivih 6000km godisnje, gde je razlika izmedju 12 i 17l, manje od 30e mesecno.
Zveknuce mu neki deo, otici ce u servis, na dobar dan ce da mu uzmu razliku u gorivo oko koje on brine, a velika je verovatnoca da ce morati soma eura da ulozi u bilo koji sa oglasa u prvih godinu dana.
To je moj rezon, a pokretac teme ako zeli da se upusti u kupovinu srcem bez mozga, sto da ne, sta god njega cini srecnim
On je pricao o 300TD, a jedini tamo ima ovaj skraceni jedan i potrosnja mu se vodi na 13.33l, a covek vozi vecinom na otvorenom, sto se moze videti po rutama koje je stavio.
Racunaj sigurno litar vise za normalnu verziju.
http://www.spritmonitor.de/en/detail/611563.html
Ja mislim da je taj 300 TD standardno izasao negde posle 95. godine.
Ja odgovorno tvrdim da ni jedna jedina produzena G klasa ne trosi ispod 15l po gradu.
Moze da se zadesi da ode ispod nekim zelenim talasom, na NBG i slicno, ali kada je prosek brzine normalne voznje oko 15-20 km/h, nema sile ispod 15 da ode.
Taj 300 GD na 120 km/h trosi 11-12l, ovo mi je rekao pre par godina drugar ciji je cale izmenjao par G klasa, a po gradu nije znao, jer nisu merili nikada, u sustini i na otvorenom su bezveze sracunali kada su sipali gorivo.
Stavljanje 250 TD bi zaista i bio najbolji potez, jer 300TD ne postoji po toj ceni i ne postoji to godiste, sada sam pogledao, '96. je izasao.
300TD bi ovde izasao minimum 20.000e, a dobri primerci izmedju 25 i 30.
G klasa nije auto za nekoga ko ce uopste da gleda potrosnju, a ne za pisljivih 6000km godisnje, gde je razlika izmedju 12 i 17l, manje od 30e mesecno.
Zveknuce mu neki deo, otici ce u servis, na dobar dan ce da mu uzmu razliku u gorivo oko koje on brine, a velika je verovatnoca da ce morati soma eura da ulozi u bilo koji sa oglasa u prvih godinu dana.
To je moj rezon, a pokretac teme ako zeli da se upusti u kupovinu srcem bez mozga, sto da ne, sta god njega cini srecnim

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Sto se tice nekada isuzua, i zelje za G, i zajednickih osobina po izgledu, da naravno, svidjaju mi se takva vozila, kao i sto se nekom dopadaju sportska
I da, wrangler je lep al nema mesta dovoljno+
698
Prethodni auto sa kojim sam zaista bio zadovoljan je bio `09. bmw 5, 177ks, uzivnacija za voznju na duze..ali
posto ne prelazim puno km, a vozim grad, auto je prakticno vise bio parkiran nego se vozio (11,000 za nepune 2 g, sve sa morem). Posto uzivam u voznji, ne jurcam, vukao sam se sa njim i kulirao, pa mi je savetovano da svremena na vreme odem na autoput da ga produvam. I kad sam ga kupovao, kupovao sam ga jer znam da je kvalitet, i to se potvrdilo, al ono za sta sam ga ja koristio, nije bio..znaci puz style...

698
Prethodni auto sa kojim sam zaista bio zadovoljan je bio `09. bmw 5, 177ks, uzivnacija za voznju na duze..ali
posto ne prelazim puno km, a vozim grad, auto je prakticno vise bio parkiran nego se vozio (11,000 za nepune 2 g, sve sa morem). Posto uzivam u voznji, ne jurcam, vukao sam se sa njim i kulirao, pa mi je savetovano da svremena na vreme odem na autoput da ga produvam. I kad sam ga kupovao, kupovao sam ga jer znam da je kvalitet, i to se potvrdilo, al ono za sta sam ga ja koristio, nije bio..znaci puz style...
Tebi bi G klasa bila osnovni auto ili drugi auto? Koliko novca misliš da daš?
Kaže se ne ide se na svadbu bez cveća.Xepoj87 napisao: To je moj rezon, a pokretac teme ako zeli da se upusti u kupovinu srcem bez mozga, sto da ne, sta god njega cini srecnim
Pokretač teme, ako mu je problem potrošnja za 6 k km godišnje, jednostavno nema dovoljno "cveća" da bi mogao da priušti "kupovinu srcem".
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
problem nije potrosnja za tih 6000, iako bih narvno voleo da je manja, problem je sto nema podata o tome kolika je..evo sad videh tek neke dijagrame o tome.
Bio bi prvi, i jedini za sada, auto
Bio bi prvi, i jedini za sada, auto
Pa receno ti je, 15l, a lagano i 17,18. Auto tezi kao dva normalna, a pri tome je i star 25-35 godina.
Ako ti neko ovde kaze nesto, znaci da to od negde zna, a ne da pisemo bzvz.
Fabricke spec za taj auto, mislim da su preko 14l za grad, pa mozes i sam da skapiras da toga u praksi nema.
Sent from my Sony
Ako ti neko ovde kaze nesto, znaci da to od negde zna, a ne da pisemo bzvz.
Fabricke spec za taj auto, mislim da su preko 14l za grad, pa mozes i sam da skapiras da toga u praksi nema.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Naravno, cenim odgovore i trud svih
U svakom slucaju, moracu da sacekam neko vreme da vidim jedan projekat koji je u zavrsnoj fazi sa 2.5 d motorom od 150 ks..tad cu znati da li da se upustam ili ne
tnx svima

U svakom slucaju, moracu da sacekam neko vreme da vidim jedan projekat koji je u zavrsnoj fazi sa 2.5 d motorom od 150 ks..tad cu znati da li da se upustam ili ne
tnx svima

Misliš na modernizaciju G klase iz Subotice?
HKS napisao:Misliš na modernizaciju G klase iz Subotice?
da , upravo na to