Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Post od Saša »

Da, skroz drugačija ponuda i cene... Pokušaću da iskopam takav pdf iz vremena kada sam kupovao svoj auto (moguće da sam ga negde sačuvao na disku), da vidite razlike u paketima i cenama.. :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

I ko moj bivši.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Филиповић napisao:Емоушн пакет се разликовао од претходног само по АБС-у, магленкама и боји седишта и централне конзоле (сива).
Тај који си ти видео је гарант Емоушн АБС,као мој.
Ne, definitivno Dynamic kao moj. Nije imao maglenke, siva obična konzola i isti dezen sedišta kao moj. Baš sam ga dobro osmotrio jer sam čekao ženu da se vrati iz supermarketa (parkirao pored njega). :)

Inače, postojao je i "Emotion" bez ABS-a, moj komšija kupio takav. Lud čovek. :D
Korisnikov avatar
ivke74
Reactions:
Pridružio se: 21 Dec 2013, 13:07
Garaža: Punto emotion tng abs & Audi A3 1.6TDI & Toyota Yaris cross

Post od ivke74 »

ABS je stvarno dobra stvar koju svaki auto treba da ima velika pomoc na klizavom putu..
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Post od Djole »

Lupka mi kada polako skrecem u levo, pretpostavlja da je u pitanju homokineticki zglob za z10. Jel moze neko da preporuci servis koji je pouzdan i koliko bi kostala zamena?
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Cena http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index ... t_id=38713 plus toliko za ruke. Servis će neko drugi da preporuči. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Da se ovo ne bi desilo pre vremena, treba s vremena na vreme proveravati manžetne na zglobovima. To su one rebraste gume oko njih. One ih štite i ne dozvoljavaju ulazak vode i prljavštine. Napunjene su grafitnom mašću i kada guma popuca mast izađe i nema šta više da štiti zglobove pa stradaju... Čim primetite da je manžetna pukla - odmah je menjajte i napunite opet mašću.

Slika
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Post od Djole »

Hvala na informacija i predlozima !
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Korisnikov avatar
tiksi
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2015, 12:19
Garaža: Zastava 10,2009 godiste

Post od tiksi »

Pozdrav svima,
mlad sam vozac i izgleda jos uvek,poprilicno naivan...
Uzela sam Z10 prosle godine,2009 godiste u odlicnom stanju,nosila ga u fijatov servis na pregled,sve je bilo u ok stanju,menjala sitnice sad pred zimu,ova sredstva protiv zamrzavanja...
Da predjem na stvar, sada na putovanju posle nove,zadesim se u Kragujevcu, sajla menjaca pukne ili kako mi je majstor rekao "sajle se razlistale" ja sva osamucena, jedine te pronasla da hoce da rade (vikend+praznici),nema originalnih delova,takodje nisu radile prodavnice, dobijem polovnu sajlu i ruke za 6000 dinara... dok sam doterala do beograda tako su krenuli problemi.. Iz prve brzine ispada, za trecu postoje dva pravca(jedan je dobar,drugi se ponasa kao da je na leru :( ) Sta da radim? Kod ovih ne vracam ni mrtva svoj autic, servis Goran mi je jedino izlazio na netu kada sam trazila i Radulovic(kod njega sam obavljala onaj pregled i sigurna sam da bi me odrao a i nisu neki komentari na forumima). Drugo nista nisam nasla... Pomagajte! :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Idi slobodno u servis "Goran", na dobrom je glasu, rešiće ti to bez problema.
Korisnikov avatar
tiksi
Reactions:

Post od tiksi »

Hvala na odgovoru! ... bili su jako ljubazni kada sam ih zvala i precizni... valjda ce da mi se posreci :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

To je karakterističan problem za to vozilo i umeo je da se desi na malim kilometražama.
Javiće se sa preporukama za servis već neko.
Nemoj se nervirati takve stvari se dešavaju, ali sve u svemu to sasvim korektan auto za prvi u karijeri. Ako je u dobrom stanju služiće te bolje nego što očekuješ.

Ako je servis Goran u Zemunu on važi za dobar za Fiata, a da nije ovlašćen.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Moram da čuvam svakakve slike. :) Ako menjač otkaže.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
tiksi
Reactions:

Post od tiksi »

hehe... ja se ama bas nista ne razumem, ali mogu sledeci put da ponesem sliku da dam majstoru...posto ocigledno da je ovaj dao sebi umetnicku slobodu da podesi menjac... :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ovo gore je više da se snađeš da se nekako dovučeš do kuće... ili majstora... :)
Odgovori