Totalno nebitan podatak. Do februara nije ni moglo da se vakcinise mnogo, a prvo se islo na starije.nidza napisao:Našao sam podatak, kao što sam i napisao:
https://ourworldindata.org/grapher/isra ... untry=~ISR
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Totalno nebitan podatak. Do februara nije ni moglo da se vakcinise mnogo, a prvo se islo na starije.nidza napisao:Našao sam podatak, kao što sam i napisao:
https://ourworldindata.org/grapher/isra ... untry=~ISR
Podgrevala je imunitet stečen vakcinom, ne vidim tu nikakvu misteriju. Sigurno ima ulogu i to što je odgovorna kako si je opisao i disciplinovana prema pacijentima i ukućanima, nije nikad dovela svoj imunitet do pucanja.cozmo napisao: 17 Avg 2021, 14:01 Sto znaci da se i dalje ne zna tacan mehanizam oko korone. Do sada bi, s obzirom koliko je ljudi videla uzivo i u ordinaciji sa kovidom, trebala 5 puta da prelezi virus. Da dodam da je bilo slucajeva da se tek posle nekoliko sati kontakata sa vise pacijenata ustanovi da imaju koronu i slicno. Dakle - bas na izvoru virusa. Govorim samo o periodu posle druge doze vakkcine.
Kao da me pitas na slavi, kolika mi je plata ili koje su mi boje cega...
kako misliš ne zna se? pa upravo si ga opisao - vakcina, N95, odgovorno ponašanje, distanca. u takvim uslovima šanse su zaista jako jako male, kao što smo se i uverili. i da, ne verujem baš onima koji kažu zarazio sam se a sve sam poštovao. jesi, aha, dođi juče....cozmo napisao: 17 Avg 2021, 14:01 Inace, iskustvo sto se tice Fajzera. Ujna od supruge je bila zamenica nacelnice banje Melenci. Zbog manjka osoblja (iako je sad i pred penzijom), svi su radili i sa kovid pacijentima, radili su u ZR (i rade i dalje) na vakcinalnim punktovima. Svaki dan je u kontaktu sa masom ljudi, sto dok je bilo kovid odeljenje, sto na vakcinaciji, raznim dezurstvima i slicno. Primili su Fajzera tamo medju prvima, negde krajem Januara. Kontakt ima sa gomilom kolega, koji svakodnevno vidjaju i kovid pacijente.
Do sada - nista. Radila je sad i antitela, kaze ima ih u izobilju (za vakcinu mislim). Dakle da kazemo 7 punih meseci od druge doze. I sada su u kontaktu sa dosta pacijenata, a juce zbog nekog slucaja u Kamenici su svi testirani - negativni.
Prosto mi je cudno. Ili joj je organizam (iako ima 64 god, gojazna je dosta, ima i pritisak) adaptivan i otporan na koronu, ili stvarno maska (uvek nosi N95) i vakcine rade posao. Trece nema.
Radi na odgovornoj poziciji i preduzima sve mere zbog starijih ukucana (isto su svi vakcinisani).
Sto znaci da se i dalje ne zna tacan mehanizam oko korone. Do sada bi, s obzirom koliko je ljudi videla uzivo i u ordinaciji sa kovidom, trebala 5 puta da prelezi virus. Da dodam da je bilo slucajeva da se tek posle nekoliko sati kontakata sa vise pacijenata ustanovi da imaju koronu i slicno. Dakle - bas na izvoru virusa. Govorim samo o periodu posle druge doze vakkcine.
. Većina ljudi koji su preležali kovid 19 imaju značajno lošije rezultate na testovima inteligencije nego što bi se očekivalo, pokazala je velika studija objavljena u Lansetovom časopisu "EClinicalMedicine".