Slobo odakle ti krenes kad ti je tura do Futoga toliko?
Koliko sam skontao krenes negde iz grada, popnes se verovatno iz Heroja Pinkija na nasip i picis skroz do Futoga do zavrsetka asfata na nasipu, pa se vratis glavnim putem iz Futoga kroz vJeternik do grada?
Sloba napisao:Milsio sam da do kraja sezone idem i do Beograda, ali to bih vozio u društvu, ne bih sam.
3x sam isao do N.S. i nazad racunaj oko 140km. tamo i nazad u jednom danu. Nije neizvodljivo pogotovo za tebe koji vec dugo upraznjavas ovaj sport. Gledaj da ti kompanjon u voznji bude u istoj ili slicnoj kondiciji kao i ti jer u protivnom bice tebi teze. Nadam se da taj dan kada budes dolaziio necu raditi pa da vam krenem u susret pa zajedno nazad do BG da peglamo
Slobo odakle ti krenes kad ti je tura do Futoga toliko?
Koliko sam skontao krenes negde iz grada, popnes se verovatno iz Heroja Pinkija na nasip i picis skroz do Futoga do zavrsetka asfata na nasipu, pa se vratis glavnim putem iz Futoga kroz vJeternik do grada?
Krenem sa Klise (u blizini Mikom-a)-Temerinski most, zona, Danubius (tu je već 5 km), kejom do kraja staze kod mornarice još 4.5 km pa okolo do Šodroša još 2 km (to je već 12 km, a još sam u gradu). Do Kamenjara još 3 km, to je 15 km, do Futoga 6-7, to je 21-22 km. Ako krenem nakraćim putem kući, to bude 41 km, a juče sam, kao što pomenuh, skrenuo sa te putanje i napravio još desetak km po gradu. Nakupi se.
Najvise sam odvozao oko 100km u jednom danu.
Do beograda se ide stalno motornim putem?
Ovde mi se po vojvodini svidja sto ima taj bent uz dunav, pa je lepo tuda voziti, i hladnije je zbog dunava, i jednim delom ima hladovina od shume, ..., a blizu je i fruska gora.
Od N.S. do BG najkraci put je stari Novosadski put preko Karlovaca, Indjije, Pazove stare i nove, Batajnice i kada udjes u Zemun ti si vec na teritoriji Grada BG
Posto kroz Srbiju prolazi medjunarodna ciklo velo6 ruta u planu je da se napravi ako ne celom duzinom ono bar u nekim deonicama gde je to tehnicki izvodljivo staze samo za bicikliste. Koliko sam video nesto se po tom pitanju radi izmedju Indjije i Pazove
Kada Vojvodjani pricaju o biciklistickoj km ti kazes ,igrom prilika sam deo proziveo u toj ravnici i 30 km po Vojvodini i 30 km po ovim mojim vukojebinama je nebo i zemljha
Naravno,slazem se ali...duzina uspona...Ma nebitno skroz.Ja sam danas vozio Nis-Toponica-Banja Topilo-Kravlje-Jezero-Sokobnja-Aleksinac-Nis.Pogledaj na mapi pa ce ti biti jasnije o cemu pricam.
Ali nebitno.Ja samo kazem da 30 km po ravno i mesanom terenu nikada nije isto.
Evo primera Nis-Svrljig je do Gramade permanenatn uspon,a posle Svrljig - Nis uspon je samo uz Gramadu u duzini od nekih 2 km a posle sve pad do Nisa.
Najbolje pokazuje vreme,do svrljiga 1 h 35 min a ima nekih 30 km,a iz Svrljiga 55 do 60 min.
Pa ako krenes sa iste visinske tacke i vratis se na nju, imaces uspona isto koliko i nizbrdica, zar ne?
Ovo me podseti na pricu da auto vise trosi po brdima, nego po ravnici
"Najbolje pokazuje vreme,do svrljiga 1 h 35 min a ima nekih 30 km"
Prilicno dobro vreme, ako je u pitanju stalni uspon.
,nije da se hvalim ali mislim da mnogo toga zavisi od bickle.
Ubedljivo meni najteza deonica je bila Knazevac-Sokobnja,od knjazevca do rudnika Citluk i Sokobnja-Labukovo
Ovo prvo je permantni uspon,brzine do 15 km na sat a ovo drugo je nekih 30 km sa brzinam do 8 km na sat.Ako ima interesenta a put ih nanese na ovu stranu,neka se jave pa da mi budu gosti u S.Banji i malo da provozamo