Biciklizam
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Re: Biciklizam
Nego trebao bih oko 16. za Cro. Koliko mi je sigurno da prenesem bajk, jer nidam siguran da li je drpnut negde u inostranstvu?
Gledao sam po netu na sajtovima gde se prijavljuju ukradeni bicikli i nisam nigde nasao. Zanima me jel postoji neka baza.
Poslato sa Lumia 925
Gledao sam po netu na sajtovima gde se prijavljuju ukradeni bicikli i nisam nigde nasao. Zanima me jel postoji neka baza.
Poslato sa Lumia 925
Zato što ne namestiš kako treba pa pritiak napravi u crevu. Isto mi se dešavalo kad sam uzeo novu pumpu. Čačkaj malo i videćeš kako radi. Dobra je to pumpa.branja napisao:i ova je satro na 14. odnecu je pa cu videti. NIje problem da napumpan, nego kad oljkucam ispusti pritisak.
- branja
Hvala Pajo. Nego mi rece lik da je vec namestio jer on dolazi drumasem na posao i bas sa tom sto sam je kupio dopumpava. Ja uzeo jer je bila namestena na presta. Moram malo da se uhodam. Mozda se previse tripujem. Doduse sad mi je guma kao kamen. Odusevio sam se. Mada zbog operacije ne smem da vozim ali nisam izdrzao pa sam jutros bacio samo 2-3 km, da se izgustiram.
Jos Bajker malko dostelovao kocnice i podmazao lanac. Uzivanje.
Ovi iz Planeta su mi preporucili neke samozatamnjujuce Uvex-ove cvike. Kostaju oko 6500.
Poslato sa Lumia 925
Jos Bajker malko dostelovao kocnice i podmazao lanac. Uzivanje.
Ovi iz Planeta su mi preporucili neke samozatamnjujuce Uvex-ove cvike. Kostaju oko 6500.
Poslato sa Lumia 925
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Imam problem sa bajsom.Neće nikako menjač da prebaci u najveći zupčanik na zadnjem točku.Da li mogu nekako sam to da rešim?
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Mozes. Pogledaj koliko se sajla opustila, a na samom menjacu imas dva srafa za fino stelovanje pozicije.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Identičan problem. Obično je do same sajle ako je opuštena. Kako se šteluje to sa šrafovima, je l ima neko pravilo?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Šrafovi su samo graničnici koliko menjač može da ode ka točku tj od točka. Teško da je do njih. Pre će biti da je sajla nedovoljno zategnuta. Probaj da došteluješ tako što ćeš odvrnuti malo šraf za štelovanje na mestu gde sajla ulazi u menjač.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Zavisi od menjaca, na starijim su srafovi samo krajnje tacke, a noviji imaju vise nivoa stelovanja. Stelovanje sajle zavisi i od tipa shiftera, nije isto za rucice ili integrisane shiftere. Bajker je ekspert pa bolje da on u pet reci kaze sto bi ja u dvesta.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Tako je Nuk!
Zadnjih 50 godina nije se nesto radikalno menjalo kod zadnjih a i prednjih menjaca, najveci je pomak u rucicama menjaca.
Ali da objasnimo ukratko stelovanje zadnjeg menjaca, dakle ako menjac nece da nabaci ili nece da spusti na sledeci zupcanik problem se najcesce resava stelovanjem zadnjeg menjaca t.j. dotezanjem ili otpustanjem sajle. Da bi utvrdio da li je sajla opustenija vise nego sto treba ja to proveravam ovako; spustim menjac pozadi na najmanji zupcanik pa poverim da li je sajla opustena ako jeste prvo odvijem sraf koji je mahom imbus 5mm pa zategnem sajlu zatim dotegnem sraf i probam kako menjac menja brzine, ako je potrebno fino dostelovati onda se pribegava sledecem ako menjac nece da spusti na dole ili prebaci ali se cuje da se muci sa prebacivanjem onda se polako odpusti sraf koji se nalazi sa zadnje strane to je sraf kroz koga ide kraj buzira sa sajlom. Ako nece da nabaci kako treba na gore onda se sraf odvija dakle u suprotnom smeru kazaljke na satu. Prilikom te provere potrebno je vrteti pedale a da je tocak odignut sa zemlje, ako nemate nosac za bicikl onda iskoristite nekog da vam pridrzi bicikl dok vi stelujete menjac. Dva srafa koje stoje jedan iznad drugog sa zadnje strane menjaca sluze da se ogranici menjacu krajnji polozaj prema velikom i prema malom zupcaniku da se ne bi desilo da menjac prebaci svojim hodom vise ili manje od toga.
A evo i video objasnjenja.
https://www.youtube.com/watch?v=wQncKmddahk
Zadnjih 50 godina nije se nesto radikalno menjalo kod zadnjih a i prednjih menjaca, najveci je pomak u rucicama menjaca.
Ali da objasnimo ukratko stelovanje zadnjeg menjaca, dakle ako menjac nece da nabaci ili nece da spusti na sledeci zupcanik problem se najcesce resava stelovanjem zadnjeg menjaca t.j. dotezanjem ili otpustanjem sajle. Da bi utvrdio da li je sajla opustenija vise nego sto treba ja to proveravam ovako; spustim menjac pozadi na najmanji zupcanik pa poverim da li je sajla opustena ako jeste prvo odvijem sraf koji je mahom imbus 5mm pa zategnem sajlu zatim dotegnem sraf i probam kako menjac menja brzine, ako je potrebno fino dostelovati onda se pribegava sledecem ako menjac nece da spusti na dole ili prebaci ali se cuje da se muci sa prebacivanjem onda se polako odpusti sraf koji se nalazi sa zadnje strane to je sraf kroz koga ide kraj buzira sa sajlom. Ako nece da nabaci kako treba na gore onda se sraf odvija dakle u suprotnom smeru kazaljke na satu. Prilikom te provere potrebno je vrteti pedale a da je tocak odignut sa zemlje, ako nemate nosac za bicikl onda iskoristite nekog da vam pridrzi bicikl dok vi stelujete menjac. Dva srafa koje stoje jedan iznad drugog sa zadnje strane menjaca sluze da se ogranici menjacu krajnji polozaj prema velikom i prema malom zupcaniku da se ne bi desilo da menjac prebaci svojim hodom vise ili manje od toga.
A evo i video objasnjenja.
https://www.youtube.com/watch?v=wQncKmddahk

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Sta mislite o ovoj ruti? Da se malo obidje Baranda, ako nije previse opasno za bicikliste.

- Kuzmanovic
Potrebno je malo ravnice da se skupi kondicija, kako bi se sto bolje odvezla Avala. 

- branja
Jedino ti je zeznut pravac ispred Cente, jer postoji zastitna ograda, pa si tu ogranicen sa prostorom, a i put je preopterecen traktorima i sleperima. Mada je pregledan. Lepa ruta, samo da je put siri. Malo pazi kod padinjaka i na ulazu u Centu.
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
- Kuzmanovic
Imacu to u vidu, hvala.
ivo:
Sigurno necu ici danas, ali kada izvozam pisem izvestaj.
Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk

Sigurno necu ici danas, ali kada izvozam pisem izvestaj.
Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk