Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Sve zavisi. Ja sam imao fiestu 16v, bila stara 10 godina al presla samo 54000km ali pravih, bila utegnuta kao pracka. Samo kazem da su mi oba italijana i doblo imali bolju zvucnu izolaciju i bolje nastelovana vrata. Cak su mi italijani manje trosili, zasto - ne znam.
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
- ivke74
- Pridružio se: 21 Dec 2013, 13:07
- Garaža: Punto emotion tng abs & Audi A3 1.6TDI & Toyota Yaris cross
Ja posedujem domaceg punta 2009god presao oko 95000 zategnut kao pracka sto bi rekli neki, nista ne skripi niti lupa. Takodje i audi a4 koji je apsolutno savrsen. A na poslu imam auto koga vozi ko stigne pezo 1.6hdi sluzbeni 2008g presao 102000 koji je totalno razvaljen sve skripa na njemu i lupa.Tako da mislim kakav je auto i u kakvom je stanju zavisi uglavnom od vozaca kako ga vozi i odrzava naravno ima do kvaliteta auta da li je audi ili fijat, ali da li je fiat iz italije ili srbije mislim da nema razlike punto je punto sa svim manama i vrlinama.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Najviše je do vozača, ubeđen sam u to. Kako ga vozi, održava i ostalo. Neki bi i nakovanj brzo shebali a kamoli ne auto.
TT
TT
- branja
I šta kad dobiješ auto od 11500e i oboje zadnjih vrata ti škripa i ne zatvaraju se kako treba???? I onda odem u servis i dođe još 5 ljudi sa istim problemom.
Ne kažem da je bitno gde se sklapa, ali ima razlike. Posle 3 punta mgu da kažem da ima.
Ne kažem da je bitno gde se sklapa, ali ima razlike. Posle 3 punta mgu da kažem da ima.
- ivke74
moj ujak ima italijanskog punta sva vrata skripaju osim vozacevih ona pucaju kad se otvaraju to je punto
- ivke74
meni su skripala zadnja desna vrata tovatna mast resila problem sad se ne cuju!! 

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Moj nije imao tih problema, a nema ni sada. Opet, sve su to sitnice, ja ga za to ne bih ni terao u servis, sam bih podmazao i rešio problem. Daleko je Punto od savršenog auta, ljudi i sa 3x i više skupljim automobilima (isto kupljenim novim) imaju takve sitne (pa i mnogo krupnije probleme), a kako ne bi mi sa skromnim Puntićem. Samo treba biti realan i svestan svega, i ne nervirati se. Meni je najbitnije da u svakom momentu mogu da sednem u njega, upalim ga i odem bukvalno gde poželim (bez bilo kakvih "priprema"), da ne moram svako malo da podvirujem i tražim da li je i gde je opet krenula korozija, da ne moram da se bojim da će me ostaviti negde... Sve ostalo je maltene nebitno. 

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Sad za vikend se opet pojavio onaj zvuk prilikom startovanja. Traje neki 10-15 sekundi i posle sve normalno.
Ne pojavljuje se uvek pri stvakom startovanju već samo ponekada, tačnije primetio sam da se čuje kada je vlažno ili kišovito
Komšija ima Punta i na njegovom sam čuo isti zvuk.
Ne pojavljuje se uvek pri stvakom startovanju već samo ponekada, tačnije primetio sam da se čuje kada je vlažno ili kišovito

Komšija ima Punta i na njegovom sam čuo isti zvuk.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Da čekam kišu i da se nadam da će da se desi jer kao što rekoh ne dešava se uvek. 

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- branja
Za te pare bolje nema. Kad bih kupio nov opet bih uzeo Fiat i to dizel. Posle 4 koja su bila kod mene, dva sada vozim, nemam nikakve zamerke. U svakom trenutku mogu da zapucam gde hocu, i u Kinu ako treba. Mozda su neki lepsi unutra ali pouzdanijeg dizela, pored VW, od Fiata nema.
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
Sad ćeš izazvati gnev i lančanu reakciju

- branja
Što da izazovem, pa zna Saša moj stav i na Cars-u. Čak su i tamo najokoreliji ljubitelji 0000 priznali da je Jtd ili Mjet odličan motor.
Vidi samo kako je Ivan svoga namunjio i ništa. Ja samo prensim moje iskustvo. U Fiatu imamo pređenih preko 500h km u poslednjih 7 godina i nikakvih problema sa motorima.
Vidi samo kako je Ivan svoga namunjio i ništa. Ja samo prensim moje iskustvo. U Fiatu imamo pređenih preko 500h km u poslednjih 7 godina i nikakvih problema sa motorima.