Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Biciklizam

Post od Ji 4Tze »

Super si prošao, ja jednom zabo obe kočnice iz besa u sred Svetogorske, srećom samo pešaci oko mene :) kao da sam samo prednjom zakočio...
Ako baš moram jednom rukom, vozim strogo desnom. Nije Vbrake ništa slabiji, jednako ćeš da se preturiš i s njim.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Meni se desilo par puta preletanje preko volana. Dobro, možda više od par puta :D

Najgore je bilo kada mi je neka devojčica istrčala pred biciklo, još sam bio klinac tada, nisam stigao ni da zakočim, samo sam smotao volan i sabio ga u bananu, a ja preleteo preko volana. Pao sam stomakom i grudima na asfalt, jer zadigao glavu da ne udarim bradom i zubima. Epilog su bile oderotine i kraste po stomaku i butinama, veličine omanjih tacni :D

Nisam mogao ni da se savijam ni da se okrećem normalno, dok kraste nisu otpale.

Najviše se plašim lomova, ako padnem sa bicikla sada. Težak sam, pa bi svako dočekivanje na ruku ili nogu, moglo da bude kobno. A tu mi kaciga ne može mnogo pomoći, ona čuva glavu.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Danas sam napucao pritisak do kraja. 6,6 bara, toliko je po sprecifikaciji. Koje zlo za ruke i jajca ali zato milina za voznju.

Danas sam kupio cvaje na Uscu na 2.spratu za 3800. Polarizovane. Odlicne. Malo plastikaner okvir, mat crni ali odlicna stakla. Inace kod njih su Ozzie 3200 i 3500, a u Optici Denic iste takve Ozzie od 4500-5950 jos kao popust u Indjiji

@ Bajker: Rado bih bacio jos jedan krug, pun sam snage ali ustajem u 5. Imam dosta obaveza jer u cetvrtak palim za cro na par dana.

Mozemo sutra ako hoces?

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Moraću da nabavim neko baciklo za po gradu, tzv. transportno :)

Juče sam ostavio ispred prodavnice i tek kada sam krenuo kući skontao sam da je na njemu i pumpa i brzinomer. Mogao je neko da mi odnese to, makar klinci neki iz zajebancije.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Nabavio sam stari trkacki bicikl Girini, Svajcarskog proizvodjaca. Ram je rucni rad. U pitanju su italijanske Kolumbus cevi, oprema Shimanio 600 12 brzina.
Cenim da je negde iz 80tih, mozda i ranih.
Sad natenane uzivam u ozivljavanju ovog lepotana. Gume su mu tabulari, i to je prva investicija, jer su stare skamenjene.
Bicikl je bio neugledan, poptpuno oronuo i zapusten, ali sam namirisao da je srce zdravo, a oprema i detalji su bili prelepi. I uzeo, ga posle krace inspekcije.
Trunke rdje nema na njemu., posle temeljnog pranja i brisanja, svi delovi su se zasijali.

Za sada sam, imao test voznju, na tockovima, od Rog specijalke, i utisak je je fantazija, problem je sto se tesko zaustavljam kad se zaleti, bicikl je vihor.
Osecaj kvaliteta opreme, i celog rama, zvuka mehanike je prelep.

Ilustracija, to je ram kao na ovoj slici sto cu ulinkovati:

Slika
Poslednja izmena od Bax u 13 Jul 2015, 11:57, izmenjeno 2 puta ukupno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

:doubleup:
Obavezno okaci slike.

Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Krenuo sam da srdjujem starog Rog juniora sa 5 brzina.
Na njemu je bilo u planu da se radi peskarinje, plastifikacija 25 evra
Umetanje srednje hilzne sa navojem, za industrijski lezaj i novim pogonom, oko 30 evra
-novi tockovi za nekih 30 evra
-kocnice, sajlice, i paknice jos nekih 20evra
-sic, trakice za rucke...

ZA roga sam i sentimantalno vezan jer sam ga dobio pre nekih 25-30 godina.

Krenuo sam da ga sredjujem, ali prvo bez love, cisto da vidim POC.
Od stare mehanike koja se iznenadjujuce dobro sacuvala, otvorio sam sve glave izvukao luftove, i postavio bajs na noge.

Ali mi se nekakao cinilo, da ga je dosta zagrizao zub vremna, tragovi rdje po ramu, me nisu bas impresirali, pa sam rekao aj malo da ga vozim, pre nego sto krenem sa ulaganjuma. I na njemu je utisak povoljan, brz je ali se oseca uvijanje rama. Tako da sam tu povukao malo rucno, jer sam hteo da napravim bas dobar bajs, a Rog, mi nekao nije bio materijal.
Onda sam nabasao na ovog Girinija, i to je za nekoliko klasa bolja sprava, osposobicu svakako oba, ali cu sredstva preusmeriti na svajcarca...
Tim pre sto na njemu nema investicija u pogon i lakiranje rama, jer je isti u skoro savrsenom stanju.

evo je slika Roga

Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Ostao mi je prednji Campagnolo menjac i neke kocnice (pakne mora da se zamene) i rucice kocnica sa drumasa iz te generacije, pa ako bi ti sluzilo, rado bih ti ustupio posto meni skuplja prasinu u kuci.

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Extra ako mozes, taman da osvezim Rogonju :)
Postavicu slike Girinija, samo da uradim tabularku, tj da ga kompletiram.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Nikakav problem, kad ti budu trebali delovi, javi mi na pp da se dogovorimo. :thumbup:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

"Neke" kočnice su Modolo i važile su za najbolje kočnice u biciklističkom svetu dugo vremena, bolje od Campagnola. Modolo Master Pro kočnice su koštale skoro duplo više od Campagnolo Record kočnica u svoje vreme. Sad, treba videti koji je model.

Sada su, nažalost, specijalisti za pojedine komponente uglavnom odumrli sem Mavica u bandažima.

Lep je bicikl, zaslužuje bolji menjač, po mogućstvu neki malo stariji, ali dobar Campagnolo da bude skroz u fazonu.
Poslednja izmena od starac vujadin u 13 Jul 2015, 13:19, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

To "neke" je bilo vise zbog stanja u kome se nalaze kao sto se vidi na slikama (pocepane one gumene navlake, tu i tamo neka ogrebotina, itd.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ma, ok.. ja to da dam širu informaciju. Lepo je da se u ovoj temi pomene ta legendarna marka.

Modolo Corsa je bio pri dnu hijerarhije, ali svejedno je sigurno i dan danas odlična kočnica, naravno da se reparira i stave nove pakne.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Mislio sam da uzmem Vittoria tabular - nuovo pro 260.
Sta mislite o ovoj kupovini za 20 evra.
Ocistio sam stari bandas od lepka, citao sam da ih ljudi lepe sa Sintelanom/Tigrom.

Jel ima neko iskustva sa ovim poslom nasta obratiti paznju, video sam da ih za trke lepe sa specijalnim lepkom u 3 ruke, tri dana se suse lepokovi pre spajanja. Ali tome deluje kao overkill za moje potrebe...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Najvažnije je da centriraš tabular tokom lepljenja i montaže da se ne bi zalepio, a da stoji krivo...onda kao da imaš rascentriran točak. Ako se to desi, moraš ispočetka da radiš. Rukama se ravna sa strane i non stop se gleda da lii tabular stoji u osi sa bandažom.
Odgovori