Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Re: Grčka

Post od gazza »

Superb III napisao: 05 Sep 2018, 11:12 Grci ove godine bas su preterali. Oduvek je vazilo neko nepisano pravilo -da se cekalo na ulaz za Grcku dok za izlaz procedura je bila 5 minuta ,nisu ni trazili pasose. Sada dva puta sam zaglavio na izlaz mnoooogo vise nego za ulaz. Prvi put uz "snalazenje" 2,5h cekanje. Drugi put posto vec znam gde treba da se "uguram" 1h. Sramota jer je to veoma topol reon a zajebancije su gotovo za nista. Sta rade sto prave tolike guzve Grci ne znam jer kada dodjem do granice skoro i ne traze pasos (tj kako-kome) a guzve su ogromne. Zatim makedonska strana koja bi trebalo vise da gleda ko ulazi se ne ceka duze od 10-15min. Evo vratio sam se sa Lefkade pre nekoliko dana i opet ista stvar sa Grcke strane,kilometarske kolone.

meni je mnogo veće sranje ono što makedonci rade. ja sam ove godine 4-5x išao preko tabanovaca i bogorodice i mislim da sam samo totalno van sezone u nekom levom vremenu prošao sa nekim minimalnim čekanjem. sada u avgustu se prolazilo kroz srpski i grčki deo granice brzo ali zato majstor makedonac koji u sistem unosi broj krvnih zrnaca i rezultate sa rektalnog pregleda. mislim, ulazak u grčku je ulazak u EU, šengen zonu, pa mogu da razumem i višak formalnosti, skeniranje pasoša i slično, ali makedonija nije ništa od toga, nebitna mala tranzitna zemlja, uđeš i 2 sata kasnije izađeš. pritom i oni sami to što rade vrlo često dezavuišu, sada sam se vraćao 24.8, petak, pakao od gužve i lik je prvo kao najusporeniji puž radio kontrolu pasoša i onda se smorio, i krenuo da pušta ljude bez ičega, samo nehajni pokret ruke prođi. s obzirom da sam isto to imao i kod grka, ja nemam izlazni pečat, pa možda jednog dana budem imao problem sa time koliko sam ostao u grčkoj/EU. mislim nebitno ali daj da malo pogledamo u sopstveno dvorište. grci po pravilu ne rade sa više od 4 otvorena ulaza na evzoniju ali makedonci rade i ulaz i izlaz sa po 3 i pritom su mnogo sporiji.

živim za dan kada više neće biti granice do soluna.
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

gazza napisao: 05 Sep 2018, 11:23
Superb III napisao: 05 Sep 2018, 11:12 Grci ove godine bas su preterali. Oduvek je vazilo neko nepisano pravilo -da se cekalo na ulaz za Grcku dok za izlaz procedura je bila 5 minuta ,nisu ni trazili pasose. Sada dva puta sam zaglavio na izlaz mnoooogo vise nego za ulaz. Prvi put uz "snalazenje" 2,5h cekanje. Drugi put posto vec znam gde treba da se "uguram" 1h. Sramota jer je to veoma topol reon a zajebancije su gotovo za nista. Sta rade sto prave tolike guzve Grci ne znam jer kada dodjem do granice skoro i ne traze pasos (tj kako-kome) a guzve su ogromne. Zatim makedonska strana koja bi trebalo vise da gleda ko ulazi se ne ceka duze od 10-15min. Evo vratio sam se sa Lefkade pre nekoliko dana i opet ista stvar sa Grcke strane,kilometarske kolone.

meni je mnogo veće sranje ono što makedonci rade. ja sam ove godine 4-5x išao preko tabanovaca i bogorodice i mislim da sam samo totalno van sezone u nekom levom vremenu prošao sa nekim minimalnim čekanjem. sada u avgustu se prolazilo kroz srpski i grčki deo granice brzo ali zato majstor makedonac koji u sistem unosi broj krvnih zrnaca i rezultate sa rektalnog pregleda. mislim, ulazak u grčku je ulazak u EU, šengen zonu, pa mogu da razumem i višak formalnosti, skeniranje pasoša i slično, ali makedonija nije ništa od toga, nebitna mala tranzitna zemlja, uđeš i 2 sata kasnije izađeš. pritom i oni sami to što rade vrlo često dezavuišu, sada sam se vraćao 24.8, petak, pakao od gužve i lik je prvo kao najusporeniji puž radio kontrolu pasoša i onda se smorio, i krenuo da pušta ljude bez ičega, samo nehajni pokret ruke prođi. s obzirom da sam isto to imao i kod grka, ja nemam izlazni pečat, pa možda jednog dana budem imao problem sa time koliko sam ostao u grčkoj/EU. mislim nebitno ali daj da malo pogledamo u sopstveno dvorište. grci po pravilu ne rade sa više od 4 otvorena ulaza na evzoniju ali makedonci rade i ulaz i izlaz sa po 3 i pritom su mnogo sporiji.

Ti covece imas problem sa makedoncima i stvarno nije mi jasno koji q-ac prolazis tu kroz Makedoniju? Kada me neko "zajebava" ja ga izbegavam. Grcka granica je nuzno zlo,da imam neka bliza i slicna alternativa rado bi ih zaobisao. Prolazio sam milion puta SRP-MAK granicu i apsolutno je isto. Verovatno treba da se upitas u cemu je problem kada samo tebe broju "krvna zrnca" na granici. Smetaju ti makedonci fino lepo sam ti predlozio Bugariju kao alternativu i zaobidzi ne. Ja nijedan put se tebi ne obracam ,niti me zanim sta pises a ti ne mozes da mi se skines sa jednog organa. Imas problema sa makedoncima,zaobidji ne sta je tu nejasno?
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

gazza napisao: 05 Sep 2018, 11:23

Potpuno proizvoljno, pasosi a i licne karte se ne skeniraju od 21012. jer su obe drzave umrezene.
U avgustu ovog leta gospodnjeg 2018. srpska granica oko 12 minuta, makedonska granica oko 6 minuta.
Makedonski policajca obavio to komplikovano "skeniranje" za nepunih 80 sekundi. Carinik nije ni pogledao.

Nikada, za 100+ prelazaka nije bilo nikakvih posebnih pregleda niti problema pri prelasku MK granice od strane bilo kog sluzbenika bilo kada.

Ni pri prelasku MK AL granice nikakav problem, nikakvi posebni tretmani ili pregledi pasosa ili auta.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Superb III napisao: Ti covece imas problem sa makedoncima i stvarno nije mi jasno koji q-ac prolazis tu kroz Makedoniju? Kada me neko "zajebava" ja ga izbegavam. Grcka granica je nuzno zlo,da imam neka bliza i slicna alternativa rado bi ih zaobisao. Prolazio sam milion puta SRP-MAK granicu i apsolutno je isto. Verovatno treba da se upitas u cemu je problem kada samo tebe broju "krvna zrnca" na granici. Smetaju ti makedonci fino lepo sam ti predlozio Bugariju kao alternativu i zaobidzi ne. Ja nijedan put se tebi ne obracam ,niti me zanim sta pises a ti ne mozes da mi se skines sa jednog organa. Imas problema sa makedoncima,zaobidji ne sta je tu nejasno?
Nepristojan si jako. Ja se pitam sta ti pokusavas, da nam svima ovde objasnis kako je BJRM neka top zemlja ? Budi realan I sebi priznaj da zivis u mnogo vecoj bulji od zemlje CAK I od Srbije.

Kada sam u Junu isao na svadbu u SK stajao sam pola sata na granici JER JE NESTALA STRUJA !??? Dodatni izvor napajanja postoji ali ne znam koji uslovi moraju da se ispune da bi se ukljucio. Smesno.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Makedonija je divna zemlja, Makedonci su braća i divni ljudi, smiritese.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Tema je Grčka. Povedite računa o ponašanju. Nije dozvoljeno vređati bilo koga.
Posetite www.garaza.rs !
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

ljubitelj napisao: 05 Sep 2018, 13:08
Potpuno proizvoljno, pasosi a i licne karte se ne skeniraju od 21012. jer su obe drzave umrezene.
ovo je naravno netacno, makedonci ili skeniraju ili peske unose podatke o putnicima pa cak i o vozilu u sistem. od februara do avgusta ove godine 5 prelazaka preko makedonije i svih 5x isto. spor sistem, cekanje da izbaci podatke i onda zurenje u ekran. koja jos zemlja unosi podatke iz saobracajne dozvole u sistem? iskreno receno nemam problem sa operacijama ali imam problem sa sporoscu kojom se to radi, sken pasosa je dovoljan a to ne sme da traje vise od 60 sekundi po vozilu. mislim glupo je da pisem o ovome, tranzitna drzava, pritom nebitna u medjunarodnom sastavu bezbednosti (šengen). žaliti se na grke pored ovakve granice je zaista smehotresno - ove godine grci svih 5x su imali vise otvorenih kapija nego makedonci i na tabanovcu i na bogorodici (4 > 3).
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

jaksa napisao:Makedonija je divna zemlja, Makedonci su braća i divni ljudi, smiritese.
Mozda za Adolfa, ali ne i za Ognjena. Slika

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ovog leta nam na 4 prelaska (2 ulaska i dva izlaska), svaki na drugom graničnom mestu, niko nije ništa unosio i procedura je trajala minut ili dva. Iz prethodnih godina imam isto iskustvo.
Hejtuješ bez veze.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Zasto bi skenirali pasos kad poseduje rfid cip sa koga ocitaju sve podatke i sliku?
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

gazza napisao: 05 Sep 2018, 16:16
ljubitelj napisao: 05 Sep 2018, 13:08
makedonci ili skeniraju ili peske unose podatke o putnicima pa cak i o vozilu u sistem.
Jok, Makedonci to ne rade niti imaju potrebu jer svi gradjani (iz obe zemle) imaju vec unete podatke od 2012. godine. Nista se nigde ne unosi, sistemi su umrezeni,
Da prevedem, jedan sistem prakticno.
Cim dobijes pasos u Srbiji on je odmah evidentiran u sistemima MK i jos dosta drugih zemalja, I sve znaju o tebi, kada si prelazio granice, gde, koliko dugo se zadrzavao.

Bilo da koristis pasos bilo licnu kartu.
A uskoro ce se i ukinuti pregled na 2 mesta tj bice jedna zajednicka SRB -MK kucica.

Da si nekada zavirio u taj ekran koji gleda policajac, video bi koliko pogresnu predstavu imas o granicnoj proceduri. Samo se upali zeleni ili crveni ekran, eto koliko je dugotrajno i zahtevno :)
Isto kao na granici MK se desava na granici Slovenije, bilo da ides pasosom ili sa l.k. Idenitcno iskustvo, 20tak sekundi traje kontrola dokumenta SLO policajca.

Ceo proces automatske provere identiteta traje od 15tak sekundi do minut kada je bas opterecen sistem. I isto je na svim granicama.

Ako nemas sa cipom dokumenta onda provera ide rucnim unosom JMBG ili EMBG a to traje dugih 2 minuta dok se ukuca broj....
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

nemam razloga da hejtujem, nego su to moja iskustva. imam dokumenta sa chipom, obicno pored mene sedi osoba sa nemackim pasosom. ne znam da li to nesto menja ali makedonci su najveci bottleneck na putu do grckog mora, i po broju kucica koje rade i po tome koliko sve to traje, sta god da rade sa dokumentima. sad, i meni se 2x desilo da prodjem odmahivanjem ruke ali to je bio izuzetak.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

jaksa napisao: ..., smiritese.
El to ovaj radSlikaSlika, da ne dodje i na ovaj forumSlika

Slika

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

CR7
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2014, 00:26
Garaža: BMW 316D F30

Post od CR7 »

gazza napisao: 05 Sep 2018, 17:49 nemam razloga da hejtujem, nego su to moja iskustva. imam dokumenta sa chipom, obicno pored mene sedi osoba sa nemackim pasosom. ne znam da li to nesto menja ali makedonci su najveci bottleneck na putu do grckog mora, i po broju kucica koje rade i po tome koliko sve to traje, sta god da rade sa dokumentima. sad, i meni se 2x desilo da prodjem odmahivanjem ruke ali to je bio izuzetak.
Idi avionom,ili preko Bugarske do Grcke.Ako ti smeta nesto u MK.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

kakav glup odgovor, sad sto sam odlucio da idem nekom rutom znaci da treba da prihvatim sve sto ne valja iako je ta opcija subjektivno bolje od nekih drugih. za mene je bugarska totalni no go, iz vise razloga, iako 100km manje koliko imam do kavale znaci ustedu od desetak evra na gorivu i putarinama. njihova sluzbena lica su jos gora od makedonskih mada imaju pokrice clanstva u EU pa im se moze, uzasno voze, narocito na delu od blagoevgrada do grcke granice a konacno put od ulaska u grcku preko seresa do kavale je nesto najgore sto covek moze da pozeli da vozi.

drugim recima, biram makedoniju i zadrzavam pravo da kritikujem sve sto mi se ne svidja, od stanja autoputa (do skora, sad su ga malo zamazali) i neprofesionalnog odnosa na granici, i da pohvalim sve sto je dobro - nova deonica negotino marvinci, hrana skoro pa svuda, niske cene, vrhunski dizel.
Odgovori