Biciklizam
Re: Biciklizam
Naravno da ima veze sa biciklizmom. Tuga. Valjda su na vreme otkrili.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Hm, rak je to. Da li se tu može čovek oporaviti.
Poznanik jedan je od takvog raka umro, pre par godina.
Doduše, verujem da će imati makar veću šansu.
Elem, u ovim našim veb prodavnicama ponuda krutih vila 700c je baš očajna
Da li da vijam aluminium ili čelične?
Poznanik jedan je od takvog raka umro, pre par godina.
Doduše, verujem da će imati makar veću šansu.
Elem, u ovim našim veb prodavnicama ponuda krutih vila 700c je baš očajna

Da li da vijam aluminium ili čelične?
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Cikloberza je tvoj drug. 
Alu je mislim standard.

Alu je mislim standard.

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Rak testisa ima jako visok procenat prezivljavanja, ako se otkrije na vreme leci se gotovo rutinski. Siguran sam da biciklisti idu redovno na kontrole rizicnih oboljenja za svoju profesiju, tako da je i ovo verovatno rana faza. Moj drugar se od toga lecio i izlecio i dobio dete posle toga, a tome ima vec desetak godina.
Bax napisao:Nabavio sam stari trkacki bicikl Girini, Svajcarskog proizvodjaca. Ram je rucni rad. U pitanju su italijanske Kolumbus cevi, oprema Shimanio 600 12 brzina.
Cenim da je negde iz 80tih, mozda i ranih.
Sad natenane uzivam u ozivljavanju ovog lepotana. Gume su mu tabulari, i to je prva investicija, jer su stare skamenjene.
Bicikl je bio neugledan, poptpuno oronuo i zapusten, ali sam namirisao da je srce zdravo, a oprema i detalji su bili prelepi. I uzeo, ga posle krace inspekcije.
Trunke rdje nema na njemu., posle temeljnog pranja i brisanja, svi delovi su se zasijali.
Za sada sam, imao test voznju, na tockovima, od Rog specijalke, i utisak je je fantazija, problem je sto se tesko zaustavljam kad se zaleti, bicikl je vihor.
Osecaj kvaliteta opreme, i celog rama, zvuka mehanike je prelep.
Lagano napreduje sredjivanje, nabavio sam tabular Tufo, i montirao ga radi slikanja:

A evo je i jedna fotka iz stanja u kakvom sam ga uzeo...
Evo ga oglas sa tim modelom u Svici.
http://www.anibis.ch/de/motorrad-,-velo ... 35850.aspx
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Da li se mora menjati pogon, ako se stavi kaseta sa više od 8 brzina (zbog užag lanca)?
Nemam pojma 
Za sada sam imao samo kracu voznju od 10ak km, jedino sto se bilo speklo je zadnji menjac, i mast se u prednjoj glavi skamenila(zamenjena).
Srednji pogon, nema lufta kao ni zadnji, i deluju da su u dobrom stanju, jako lepo salta, i lepo zvuci.
Red stvari koje planiram da zavrsim:
-centriranje zadnjeg tocka
-nabavka traka za rukohvat
-sredjivanje kocnica (sajle, paknice, ruckice)
-sredjivanje koze na sedistu
-eventualna nabavka malo duze sticne
-jos jedan tabular
Zanima me koji je navoj u srednjoj glavi, mozda neko zna?
Kad uradim ove neophodne stvari idu testovi na terenu, da vidim da li ima jos neke slabe tacke.
Ram je kao sto se vidi u ekstra stanju, neko ga je jako cuvao nekad, ostecna su prakticno samo mesta gde volan udara u ram kad se savije.
Tezina je oko 9kg, ne znam kako je to po nekim merilima, ali se i ne opterecujem previse.

Za sada sam imao samo kracu voznju od 10ak km, jedino sto se bilo speklo je zadnji menjac, i mast se u prednjoj glavi skamenila(zamenjena).
Srednji pogon, nema lufta kao ni zadnji, i deluju da su u dobrom stanju, jako lepo salta, i lepo zvuci.
Red stvari koje planiram da zavrsim:
-centriranje zadnjeg tocka
-nabavka traka za rukohvat
-sredjivanje kocnica (sajle, paknice, ruckice)
-sredjivanje koze na sedistu
-eventualna nabavka malo duze sticne
-jos jedan tabular
Zanima me koji je navoj u srednjoj glavi, mozda neko zna?
Kad uradim ove neophodne stvari idu testovi na terenu, da vidim da li ima jos neke slabe tacke.
Ram je kao sto se vidi u ekstra stanju, neko ga je jako cuvao nekad, ostecna su prakticno samo mesta gde volan udara u ram kad se savije.
Tezina je oko 9kg, ne znam kako je to po nekim merilima, ali se i ne opterecujem previse.

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Pa koliko ti je dugacka ta sticna kad ti treba duza?
- Rakhil
Gde si uopste nasao to blago? Jel ima jos?
Juce sam detaljno pogledao bajs prvi put posle pada da vidim sta sam sjebao. Sem malo kozmetike i rastelovanog menjaca izgleda nista, ali sam zadnji tocak solidno rascentrirao - kad ga zalaufam na stalku, ceo bicikl se drma koliko tocak baca...

Juce sam detaljno pogledao bajs prvi put posle pada da vidim sta sam sjebao. Sem malo kozmetike i rastelovanog menjaca izgleda nista, ali sam zadnji tocak solidno rascentrirao - kad ga zalaufam na stalku, ceo bicikl se drma koliko tocak baca...
Proveri osovinu.
Mislio sam da mi točak baca, međutim osovina je otišla u bananu. Točak je skakao gore dole. Sve je to malo, mislim nisam skakao kao na trambolini, guma je upijala 98% tih oscilacija.
Ali kada se osovina zavrti van vila, vidi se da je ekscentrična, a u vilama trese biciklo, iako ne baca levo desno, barem ne dovoljno da bi bilo alarmantno.
Mislio sam da mi točak baca, međutim osovina je otišla u bananu. Točak je skakao gore dole. Sve je to malo, mislim nisam skakao kao na trambolini, guma je upijala 98% tih oscilacija.
Ali kada se osovina zavrti van vila, vidi se da je ekscentrična, a u vilama trese biciklo, iako ne baca levo desno, barem ne dovoljno da bi bilo alarmantno.
- Rakhil
Moram smoriti Bajkera da se odvezem do njega da proverimo sve to i da nacentriramo tocak usput. Narucio sam ono sranjce za entriranje sa Alija, ali dok dodje ko ce cekati.
Sticna je otprilike kao sto se vidi na fotki, malo duza, izvlaci se ja mislim do obojenog dela, jer nema neku crtu.
Treba mi malo duza, da ne bi opteretio ram zbog prekratkog dela unutra. A i oni zarezi (radi ugla sica) na staroj sticni, tj. na onom kontra delu od sipke, su nazalost pojedeni...
Nema ih vise, bio je jos jedan slican, cak je izgledao i dosta bolje,ali je bio lakiran ram i to nisam hteo da uzmem...
Taj je isto otisao pre mog.
Treba mi malo duza, da ne bi opteretio ram zbog prekratkog dela unutra. A i oni zarezi (radi ugla sica) na staroj sticni, tj. na onom kontra delu od sipke, su nazalost pojedeni...
Nema ih vise, bio je jos jedan slican, cak je izgledao i dosta bolje,ali je bio lakiran ram i to nisam hteo da uzmem...
Taj je isto otisao pre mog.
- Rakhil
U teoriji da, a praksu cu da vezbam na tudjem biciklu, tako da sam kulnikaragva napisao:Znaš da centriraš?