Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Pda, potvrđujem.
Jedini problem, je što samo motori i valjaju.

Jedini problem, je što samo motori i valjaju.

Pozdrav svima,
Naime imam problem sa volanom, prilikom laganog okretanja volana ulevo ili udesno za po par milimetara osecaju ze zubi na volanu sto je jako iritirajuce, kada je auto ugasen toga nema i volan se savrseno okrece, senzor volana je menjan i stavljen je nov, sumnjam na spulnu volana, da li je moguce da ona pravi problem, spulna je stavljena polovna (ko zna kolko je presla) jer je puntisa bio poplavljen. Nikakvih cudnih zvukova, pistanja,krcenja nemam
U pitanju je punto clasic 1.2 benzinac
Naime imam problem sa volanom, prilikom laganog okretanja volana ulevo ili udesno za po par milimetara osecaju ze zubi na volanu sto je jako iritirajuce, kada je auto ugasen toga nema i volan se savrseno okrece, senzor volana je menjan i stavljen je nov, sumnjam na spulnu volana, da li je moguce da ona pravi problem, spulna je stavljena polovna (ko zna kolko je presla) jer je puntisa bio poplavljen. Nikakvih cudnih zvukova, pistanja,krcenja nemam
U pitanju je punto clasic 1.2 benzinac
Ali kod mene se ne cuje nista, samo osecam pod rukom zube na volanu kada se polako okrece ulevo ili udesno,
@branja
Hvala na odgovoru,
@branja
Hvala na odgovoru,
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
I kod mene se tako nešto odjednom osećalo, trajalo je par dana i nestalo. Možda će i kod tebe.
TT
TT
Kod mene traje vec nekih mesec dana i pocinje jako da me nervira, kad bih znao sigurno da je spulna zamenio bi bez razmisljanja, ali nisam siguran, kako bih mogo da proverim da li je spulna 100%, samo me buni kada je auto ugasen volan se savrseno okrece, jel tad spulna nije u funkciji ili sta, ne znam, nisam pametan
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Biće pre da je opet senzor ugla volana, ne vidim šta bi špulna imala sa tim. Kada je auto ugašen onda čitav servo nije u funkciji i radi čista mehanika.
Pa kako je moguce da je senzor,stavljen je nov, ja bio prisutan kada je covek vadio iz kutije, cak sam dobio i pisanu garanciju na godinu dana, sve sam bio uveren da je spulna volana, pa jel to znaci da ce riknuti u skorije vreme ili....?
- Saša
Ne znam šta da ti kažem, ali takvi su ti simptomi. No, možda se javi ipak neko kompetentniji... Jel ti ta garancija još važeća?
Jeste vazeca, dobio sam pisanu garanciju, ali kako ja coveku da dokazem da je senzor u pitanju, meni servo radi normalno, ne iskljucuje, ne prijavljuje nikakvu gresku,
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Ae idem danas kod majstora pa cu da ga pitam sta bi moglo biti.
Znaci ne cujes nista, samo osetis pod rukom?
Poslato sa Lumia 925
Znaci ne cujes nista, samo osetis pod rukom?
Poslato sa Lumia 925
Da bas to, ne cuje se nista, samo se oseca pod rukom, kao zupcanik kad se okrece, znaci volan ne ide glatko, ukoliko se malo brze pomera volan onda se ne primecuje, dosta ne bi ni ovo primetila ali posto sam ja picajzla sto se tice kola primecujem