Biciklizam
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Re: Biciklizam
Bax iako pise da je sealed slobodno ih otvori, ko zna u kakvom je stanju mast, preporuka je pogotovo otvoriti srednju glavu i vrat viljuske. Kod vrata viljuske posebno obrati paznju da nije negde napukla, takodje ocisti i podmazi lezajeve u vratu viljuske.

Kuzmanovicu, ako je presek dobar, i zdravi zarezi, mogu da je ispoliram, da se oci zaslepe.
Veceras cu da ga slikam, da se vidi tekuce stanje.
Sutra cu da nabavim verovatno trakice, svakako idu perforirane, za dezen pustam burazera da bira, on je zaduzem za vizuelni dozivljaj, ja za mehaniku.
Veceras cu da ga slikam, da se vidi tekuce stanje.
Sutra cu da nabavim verovatno trakice, svakako idu perforirane, za dezen pustam burazera da bira, on je zaduzem za vizuelni dozivljaj, ja za mehaniku.
Poslednja izmena od Bax u 19 Jul 2015, 17:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Bajkeru, jedino ako si raspolozen da mi asistiras, bar sa alatom, imam neki alat za one krs bajseve, ali cim je nesto prefinjenije, tipa aluminijum, izvalim navoje 
Ako si raspolozen i voljan, mozemo jedan dan naredne nedelje da otvorimo i ostatak bicikla, sad je u voznom stanju, slazem se da je potrebno osveziti mast, verovatno je to sve suvo unutra...

Ako si raspolozen i voljan, mozemo jedan dan naredne nedelje da otvorimo i ostatak bicikla, sad je u voznom stanju, slazem se da je potrebno osveziti mast, verovatno je to sve suvo unutra...
Bajker, ako ga otvoris, slikaj sredinu pre nego sto je ocistis da vidimo mas' na sta lici...
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Cenim da se je stvrdnula ko glina.zuzazu napisao:Bajker, ako ga otvoris, slikaj sredinu pre nego sto je ocistis da vidimo mas' na sta lici...
Bax slikaj deo oko srednjeg pogona da vidim kakav kljuc skida srednji pogon-osovinu, dakle ne ovu stranu gde su zubcanici nego levu stranu.

Vrteo sam sve osovine rukom, samo prednja se mast prtvorila u glinu, lepo se osetilo da se tesko okrece, ostale lepo rade, cak isuvise lepo da bi im nesto falilo, ali OK, videcemo. Verovatno je prednja menjana, posto se najlakse otvori, pa je zamenska mast propala.
prednja kocnica, novi Tufo tabular:

otvaranje pogona:

"nove ruckice"

ocisceno i "zkrpljno" sediste

prednja kocnica, novi Tufo tabular:

otvaranje pogona:

"nove ruckice"

ocisceno i "zkrpljno" sediste

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Pao i ja sa bajsa. 
Krenuo sa brankovog mosta dole prema Karadjordjevoj, i kad sam na raskrsnici skrenuo desno, posle par metara sam naleteo na rupu koja je takva da mi je izbila volan iz ruku (vidi se kaldrma ispod). Ruke otisle ispred volana, telo na volan i padoh na desnu stranu. Epilog: tri kopce na arkadi, podliv na ramenu, oderotina preko podlaktice, rane na oba kolena i bol u obe sake. Kontam da ce sutra biti gore, ali bar znam da nemam nikakav prelom.
Inace kad sam pao, odmah su mi prisli momak i devojka, sklonili mi bajs sa ulice, pokupili delove i dali mi maramice. Pored njih mi je prisao covek koji me je pozvao u kafic gde je sedeo i koji mi je odgurao bajs do kafica. U kaficu su mi naravno dali led i konobarica mi je ocistila ranu (idem ovih dana da joj se zahvalim
). Odusevili su me sto su mi pomogli, iskreno nisam ocekivao tako nesto.
Pouka price: DA SAM NOSIO KACIGU, NE BI RASEKAO ARKADU.
Pouka price 2: Rakhil je bio u pravu, idiot sam sto nemam kacigu (iako nisam zagovornik teorije da ona nije korisna, nego sam uvek mislio "nece se to meni desiti").
P.S. Sutra cu videti sta je sa bajsem, nisam imao zelju da sad gledam sta mu je.
Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk

Krenuo sa brankovog mosta dole prema Karadjordjevoj, i kad sam na raskrsnici skrenuo desno, posle par metara sam naleteo na rupu koja je takva da mi je izbila volan iz ruku (vidi se kaldrma ispod). Ruke otisle ispred volana, telo na volan i padoh na desnu stranu. Epilog: tri kopce na arkadi, podliv na ramenu, oderotina preko podlaktice, rane na oba kolena i bol u obe sake. Kontam da ce sutra biti gore, ali bar znam da nemam nikakav prelom.
Inace kad sam pao, odmah su mi prisli momak i devojka, sklonili mi bajs sa ulice, pokupili delove i dali mi maramice. Pored njih mi je prisao covek koji me je pozvao u kafic gde je sedeo i koji mi je odgurao bajs do kafica. U kaficu su mi naravno dali led i konobarica mi je ocistila ranu (idem ovih dana da joj se zahvalim

Pouka price: DA SAM NOSIO KACIGU, NE BI RASEKAO ARKADU.
Pouka price 2: Rakhil je bio u pravu, idiot sam sto nemam kacigu (iako nisam zagovornik teorije da ona nije korisna, nego sam uvek mislio "nece se to meni desiti").
P.S. Sutra cu videti sta je sa bajsem, nisam imao zelju da sad gledam sta mu je.
Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
E jbg dešava se.
EDIT Tako ti i treba kada ideš u Karađorđevu da demonstriraš protiv BH20 promenade.
EDIT Tako ti i treba kada ideš u Karađorđevu da demonstriraš protiv BH20 promenade.

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Bem ti Kuzmanovicu, bas ne umes da ucis na tudjim greskama. Dobro je da si citav, a sutra i prekosutra ce da bude mnooooogo gore, spremi se
Uh, i ja sam imao zestok pad pre par godina, brz oporavak.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Hvala Bax.
ivo:
Rakhile, sta da ti kazem, izgleda da sam naucio da ucim samo na svojim greskama. Svakako je moglo da bude gore, ali ni ovo nije naivno.
Pajo, nisam isao tamo, ovo je bila vecernja voznja koja se prerano zavrsila.
Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk

Rakhile, sta da ti kazem, izgleda da sam naucio da ucim samo na svojim greskama. Svakako je moglo da bude gore, ali ni ovo nije naivno.
Pajo, nisam isao tamo, ovo je bila vecernja voznja koja se prerano zavrsila.

Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk