Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Grčka

Post od Darko »

ne znaju gde je Srbija uglavnom.
Sasvim moguce ali cesto ne treba zaboraviti ni istorijske cinjenice.
Mada ste odnose izmedju naroda sveli na odnos prodavca sladoleda na rivijeri i turiste.

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

@gazza

Nisi dobro razumeo moju nameru, ali svakako možeš da napišeš da se ne slažeš, nema ljutnje.

Samo bih dodao da me more nešto ne zanima, kako grčko, tako i ostala, pišam gde hoću (na za to predviđenim mestima), i retko jedem fast food. Takođe, ne je*be mi se za istoriju, to si malo pogrešno pročitao u zanosu.

Imaš pravo da napišeš i da misliš da pišem gluposti, ali ne da mi govoriš šta da pišem i šta ću da radim, pogotovo dok tebe lično ne spominjem. To što se tamo kućiš, šta god da radiš, pa čak i da si Cipras lično, ne daje ti to pravo.

Da ne bih sada naširoko obrazlagao to koliko poznajem Grčku i Grke, te turizam na relaciji Grčka-Srbija i turizam (ne samo letnji) uopšte, zaustavio bih se ovde.

Praznici su, ne jedi se.

TapaT

pedjaks
Reactions:
Pridružio se: 27 Avg 2013, 21:07

Post od pedjaks »

Darko napisao:
Preporučujem ti udžbenik istorija za 8. razred osnivne škole gde detaljno objašnjavaju rusku pomoć još od karađorđa , koja je ista kao i pomoć danas i kao pomoć prilikom zadnjeg bombardovanja srbije tj nikakva tj deklarativna...
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

pedja napisao: 02 Jan 2019, 10:47 @gazza

Nisi dobro razumeo moju nameru, ali svakako možeš da napišeš da se ne slažeš, nema ljutnje.

Samo bih dodao da me more nešto ne zanima, kako grčko, tako i ostala, pišam gde hoću (na za to predviđenim mestima), i retko jedem fast food. Takođe, ne je*be mi se za istoriju, to si malo pogrešno pročitao u zanosu.

Imaš pravo da napišeš i da misliš da pišem gluposti, ali ne da mi govoriš šta da pišem i šta ću da radim, pogotovo dok tebe lično ne spominjem. To što se tamo kućiš, šta god da radiš, pa čak i da si Cipras lično, ne daje ti to pravo.

Da ne bih sada naširoko obrazlagao to koliko poznajem Grčku i Grke, te turizam na relaciji Grčka-Srbija i turizam (ne samo letnji) uopšte, zaustavio bih se ovde.

Praznici su, ne jedi se.

TapaT
Bravo za komentar. :plusone:
Superb III
Reactions:

Post od Superb III »

pedjaks napisao: 02 Jan 2019, 11:20
Darko napisao:
Preporučujem ti udžbenik istorija za 8. razred osnivne škole gde detaljno objašnjavaju rusku pomoć još od karađorđa , koja je ista kao i pomoć danas i kao pomoć prilikom zadnjeg bombardovanja srbije tj nikakva tj deklarativna...
Imao sam priliku da putujem po Rusiji od Novosibirsk,(Sibir),Magnetogorsk(grad na granici izmedju Azije i Evrope),i evropski deo kao Moskva,S. Petersburg i sl... Imao sam priliku i da upoznajem ljude tamo. Ne secam se da je iko znao gde je Srbija/Makedonija/Hrvatska. To sto "mi" smatramo da su nam braca oni nas ne smatraju ni za dalji rodjaci,al da ne rusim snesko i da ostavim da ljudi veruju u pravoslavno bratsvo Rusije. To je cinjenica na "teren". A politika je nesto sasvim drugo i ne bi pisao o njoj sad.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Mene u Rimu zaustavile dve Ruskinje sa pitanjem gde je Trevia fontana. Dok sam upalio navi i našao, malo pričali i nisu ni znale da mi imamo Božić 7. januara.
Imam osećaj da mi mnogo više znamo o njima, nego oni o nama. Čak sam mišljenja da smo malo više zaneseni njima
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

kakvi crni rusi, daleko im lepa kuća. govna u kojima smo su i dalje posledica njihove okupacije 1945.

jedina dobra stvar je što nas putin prezire, pa to smanjuje rusku zainteresovanost za nas koja je do sada imala katastrofalne posledice.

upravo su grci dobar primer kako birati strane u geopolitičkoj podeli karata.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Grci imali državu pre 3000 godina.
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Jeste, baš je to rezultat njihovog genijalnog promišljanja, a ne velikobritanske nužnosti da ne kažem ''moranja'', počev od same borbe za nezavisnost. :) A i tu su Rusi pomogli, samo su ispali iz igre kasnije. Naravno ne iz ljubavi, nego sve što Grci dobro i važno imaju je geografski položaj i tu je sva njihova sreća i dobar odabir strana.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

passenger napisao: Imam osećaj da mi mnogo više znamo o njima, nego oni o nama. Čak sam mišljenja da smo malo više zaneseni njima
Ovo je sasvim normalno, mali narodi uvek se zanose da imaju nekog velikog prijatelja, veliki ne. Da vidis kako pojedinim Bosankama padaju gace kad im Turci dodju u goste. Da se ne lazemo, dosta ljudi u Srbiji ne zna svoju zemlju, a ocekujemo od Rusa da znaju za nas. Na jednoj veceri sa netipicnim Rusem(ne pije, ne prati fudbal, zimogrozljiv, ne voli Putina Slika) sam saznao da Bugari imaju vise zajednickih reci sa Rusima od nas.
P.S. ko se seca Sasine ekipe, tamo su nas pomenuli, ali realno, sta imaju mladje generacije da znaju za nas, poslednji put kad smo imali globalni odjek je bio 99.
gazza napisao: jedina dobra stvar je što nas putin prezire,
Ako moze, na osnovu cega ovo tvrdis, ne vidim da nas nesto bas gotivi, ali ima stvari koje je dao, a bas se ne daju onima koje preziru, ne mnogo(onaj centar u Nisu, "malo koriscena, kao casa" tehnika), ali opet...

P.S.
Posto je tema Grcka, ima ljudi koji smatraju da savremeni Grci nemaju nikakve veze antickim Grcima, a neki nasi susedi smatraju njihove severne krajeve svojim.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

lami napisao: 02 Jan 2019, 18:40 neki nasi susedi smatraju njihove severne krajeve svojim.

:rofl: :rofl: :rofl:
Superb III
Reactions:

Post od Superb III »

gazza napisao: 02 Jan 2019, 19:15
lami napisao: 02 Jan 2019, 18:40 neki nasi susedi smatraju njihove severne krajeve svojim.

:rofl: :rofl: :rofl:
Sto se smejes ko budala pitao te covek nesto odgovori mu. Pitao te odakle znas sta Putin misli o srbima? Eto Bugari su vasi susedi i oni smatraju da imaju pravo na severni deo Grcije. Isto i Albanci.

O etnickom ciscenjem makedonskog naroda nakon drugog svetskog rata 1948 u gradjanskom ratu i ne treba da pricamo jer ti svakako neces razumeti. O tome da su grci "najcista" nacija 100% i da ne priznaju nijedno malcinstva isto. O tome da onaj deo makedonskog naroda koji je ostao tamo da je asimiliran u najveci broj, a ostatak nema nikakva osnovna covekova prava i o tome necemo jer nemas kapacitet da razumes ti to. O tome da su preko 90% toponimi promenjeni (sa grckim imenima),da ne bi asocirali na to da su nekada ziveli makedonci nema potreba da se prica. Preoravanje grobove za da nema nikakav dokaz da su tu zivili makedonci isto tako. Cudna stvar kako vecina ljudi sa kojim sam pricao sto "granicari" sto obican narod u taj severni deo govori makedonski jezik. Al covek kao ti verovatno nema kapacitet da razume. Jos ima zivih svedoka koji su preziveli grcki teror,britanska bombardiranja koji kako deca morali su da napuste svoje kuce da bi spasili svoj zivot i kojima im je zabranjeno da idu u GR i dan danas da posete svoje kuce/imanje. Nesto slicno etnicko cistenje su HR uradili nad srbima i sada da tvrdimo da nikada tamo srbi nisu ziveli. I da Makedonija ima da im uzme severnu Grciju posto smo mnogo brojni a i imamo jako naoruzanje ,malo puske i malo artilerije i sl. Teske gluposti. Mala besplatna lekcija iz istorije do tebe i 2% da ti udje u glavu dobro je.
Znam covece da si pun mrznje al olabavi malo, praznici su.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

otvorite neku novu temu za politiku, stvarno necu da se na temu o turizmu u jednoj lepoj zemlji nadgornjavam sa raznim virtuelnim nacijama
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Pa ti si zapoceo sa politikom, i to losom zacinjeno mrznjom. A bez imalo poznavanja cinjenice iz grcke istorije zadnjih 100 godina.
Umesto da se zahvalis sto ti se pruzima prilika da nesto naucis o toj zemlji, jos si se ti nasao da bunis.
A i recnik ti je onako, politicki nekorektan da ne kazem javno nesto gore..
Slazem se sa @pedja, Grcka ima lepo more, dobru klimu i to je to.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ostavite političko-istorijske rasprave za neku drugu priliku. Ima dovoljno stvari o kojima možete da pričate.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori