Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od pedja »

Preporuka da se koristi sobni bicikl? :D

T-T

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

lol ne znam kako me je presrela ova tema :)
tadic
Reactions:
Pridružio se: 17 Okt 2019, 11:19

Post od tadic »

Smejaće te se , ali ja koristim vijaču za mršavljenje . Pametni sat broji , računa kalorije i svašta nešto i žena kaže da se vidi da mršavim . Ostalo radim sklekove i malo trbušnjake . Mislio sam da ubacim jednoručne tegove i ne znam za biciklo , koje kupiti a i da li mi je potrebno

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Vijaca je itekako dobra stvar. Nema tu niceg smesnog.

Sent from my iPhone using Tapatalk
nick79
Reactions:
Pridružio se: 27 Feb 2014, 07:26

Post od nick79 »

Vijaca je extra stvar. Za kondiciju, refleks, sinhronizacija. Problem jedino može da nastane kada ljudi ne znaju da koriste vijacu i trude se da skaču što više, tada može da bude opterecujuca vežba za kolena kod ljudi koji imaju prekomernu težinu. Dok sam trenirao rekreativno boks nekada nagledao sam se toga kod pojedinih rekreativaaca.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

member napisao:My 2ct za priču o spravama. Ja bih preporučio da se uzme sobni bajs iz jednog čisto praktičnog razloga. Dok pedalirate na bajsu, ruke su vam slobodne. Tada možete da čačkate po telefonu, čitate knjigu ili bilo koju treću stvar da radite. Mozak je zaokupljen nečim drugim, i samim time, vreme na bajsu će vam mnogo brže proteći.
Pa slobodne su ti ruke i na elipticnom ako hoces, a pokret je opet daleko bolji i aktivira mnogo misica, za razliku od bajka.
Drugo, sedenje na bajku nije zdravo, elipticni je za fazon 3 klase bolja sprava i vezba.
Elipticni je najbolji, jer je to sprava za full body workout sa najmanjim opterecenjem na telo.
Nije ni sprava za veslanje losa.

Vijaca je ozbiljan trening, ali nije za svakoga i posebno ne za krupnije ljude.
Takodje, kao sto neko rece, neko ko tek krene da vezba, imace vece skokove i samim tim opterecenje na zglobove.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Mozda je taj elipticni bolji, ali treba imati mjesta za njega.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

tadic
Reactions:

Post od tadic »

Sad si me malo zabrinuo u vezi vijače, da li nastaviti s tim treningom, imam oko 100 kg , visok 181 i krupnije sam građe . Za sada nisam primetio neke probleme sa kolenom , ali trudim se da ne skačem visoko ali da što više preskočim za kraće vreme . Pošto skačem bos u sobi jedino me nekad prsti malo zabole ali ništa strašno.

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Prvo, nikada ne vezbaj bos, uvek uzmi patike i dodatno, za tvoju tezinu ti trebaju sa sto vecim cushioning-om ili ti sto mekanije patike, da apsorbuju sto je vise moguce, kao i kod mene.
Guglaj best cuhioning sneakers i nadji neke pouzdanije izvore da procenis koje su dobre...ali su to cesto oni najskuplji modeli Adidasa, koje i sam nosim nazalost, od 18-25k dinara.

Svako skakanje je stetno, pitanje je samo u kojoj meri(to tvoje boso po tvrdom podu je bas lose svakome, a pogotovo tebi sa 100kg), zato je trcanje vezba sa ciljem, a ne radi zdravlja.
Svaki skok ti je sok za zglobove i ti bi barem sa tvojom kilazom mogao da se manes toga.
Opet, ne znaci da ce ti ikada biti ista, genetika nam je svima razlicita, moja kolena mene koji sam apsolutno neaktivan i imam 120kg, trpe kada skocim sa metar i po bez problema, u strku se zaustavljam instant i menjam pravac za 180 stepeni kao neko od 70kg, dok nekom drugom od 70kg ispadaju kolena...

Ja mogu da ti kazem sta je stetnije, a sta zdravije, a da li ce tebi ikada nesto biti zbog toga, to ja ne mogu da znam.
tadic
Reactions:

Post od tadic »

Hvala na savetu, imam patike Salomon xa pro 3d GTX i još jedan model salomona koji koristim za šetnju pa bih mogao da počnem u njima da vežbam . Za sada ne bih da odustanem od vijače jer po sebi vidim da mršavim što mi je cilj. Sa patikama valjda neće boleti prsti a sinoć su me listovi malo boleli . Za sada radim 500 skokova vijačom a počeo sam sa 50 .

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

To i nisu bas patike za to, ali bolje nego bos.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

nick79
Reactions:
Pridružio se: 27 Feb 2014, 07:26

Post od nick79 »

Slažem se sa Herojem - nemoj vežbati bos.

Osetices ako počnu da te muče kolena, ne verujem da ces odjednom dda nešto povredi. Obično počne da se javlja kao manji bol nakon vežbanja i ljudi to često ignorišu. Probaj da kada koristiš vijacu da skače npr naizmenično - jedna pa druga noga. Nešto poput ovoga:
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... KTQHNi1qLk

Vijaca svakako ne treba da ti bude glavna vežba. Više posmatra to kao nesto sto koristiš za zagrevanje i za dodatno sticanje kondicije.

Npr jedna varijanta je lagano na početku 5 min vijaca da se telo zagreje. Nakon toga odradi sklekova, cucnjeve, trbušnjake, leđnjake itd. Ili nakon zagrevanja kreneš da radiš 20-30 sec npr sklekova I onda do punog minuta ili neko fiksno vreme vijacu. Pa uradiš tako nekoliko rundi. Ali svakako ne treba da ti bude glavna vežba.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

A da uzme neku malo deblju strunjacu?

Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
tadic
Reactions:

Post od tadic »

Hvala na savetima .Sad baš gledam ove druge patike Salomon je model Sonic , probaću onda njih .

milanns
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 18:25

Post od milanns »

Mozda je malo van teme, ali Adidas boost koje, pretpostavljam, Heroj preporučuje, mene nisu oduševile. Nekako kao da posle nekoliko meseci izgube ta apsorbujuća svojstva. Da li pokupe svašta izmedju pene ili nešto drugo. Opet, ne znam koja druga tehnologija daje bolji cushioning. Možda neke hoka, brooks, nisam probao.

Sent from my HRY-LX1 using Tapatalk

Odgovori