Servis - Razno
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Servis - Razno
To je verovatno to. Imas dobru sansu da ti pri startu preskoci i da bude the end, sto kazes.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Jel taj motor lomi ventile, kad prezupci?
Remont glave je oko 250e, tako da i ako pukne lanac verovatno nije kraj sveta....
Remont glave je oko 250e, tako da i ako pukne lanac verovatno nije kraj sveta....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Nekome jeste. Bolje sprečiti nego lečiti.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Znam ali on ce i veliki servis da plati 300e. Ovako mozda se i vozi jos par godina, ionako je auto vec star. Mozda mu se isplati rizik. Mozda nikad i ne prezupci.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Da reskira neke potencijalno zivotno opasne situacije zbog ustede od 100 eura? 

Niti je 100e, niti ce biti zivotno ugrozen kad pali auto.
On vec godinama vozi tako, i ko zna kolko ce to jos terati, a ako pukne, ravnace glavu i menjati poneki ventil, a mozda ni to.
Sad uvek nesto moze da pukne tokom preticanja, i ti neki scenariji su moguci, ali na tako starom autu, sve je moguce...
On vec godinama vozi tako, i ko zna kolko ce to jos terati, a ako pukne, ravnace glavu i menjati poneki ventil, a mozda ni to.
Sad uvek nesto moze da pukne tokom preticanja, i ti neki scenariji su moguci, ali na tako starom autu, sve je moguce...
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ne znas ti kad ce da zvekne, ne mora pri paljenju. Razlupa mu motor u voznji, izgubi pogon u nekoj random nezgodnoj situaciji gde se ne moze brzo odreagovati, i sta. Zbog par stotina eura. Meni totalno nerezonsko razmisljanje, ali ko kako voli.

Ja bih to svakako popravio, taj lanac je zadnja stavka koja se povlači odavno i kad bi to bilo rešeno imao bih "potpuno" ispravan auto. Ali po nekoj razumnoj ceni. Ako bih to odradio za nekih 300-tinak eur, super. Ako će sve otići u 500-600e to mi je već ekstrem i nemam toliko novca. Ne znam koliko bi me izašao kompletan motor, ali verovatno da nije daleko od tog cenovnog rejona. Zato ću prvo dobro da se informišem o svemu, možda je prosto pametnije da krenem da razmišljam o nekoj drugoj A klasi

Za tebe je lepo Punto (Grande Punto) 1.2 8v, tu sam kaiseve zamenio sam za 50evra, i ne razmisljas se hoces li ili neces moci da platis odrzavanje. Pored toga ako mu i pukne kais ne polupa motor.
Razmisljas o novijoj A klasi (koja je pritom isto $ranje od auta) a nemas za odrzavanje ni ovoga sto imas? Nije ti bas najispravnije razmisljanje.
Ako ne mozes nju da odrzavas juri jeftiniji auto, ne skuplji.
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Ako ne mozes nju da odrzavas juri jeftiniji auto, ne skuplji.
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
+1Bax napisao: 15 Jul 2024, 11:36 Za tebe je lepo Punto (Grande Punto) 1.2 8v, tu sam kaiseve zamenio sam za 50evra, i ne razmisljas se hoces li ili neces moci da platis odrzavanje. Pored toga ako mu i pukne kais ne polupa motor.
Definitivno menjaj u A klasu za nekog Fiata i neće više glava da te boli oko održavanja. Ništa nećeš izgubiti tom zamenom, čak naprotiv.
Evo zvuka koliko je to moglo da se snimi.
Nadji dijagnističara da ti očita stanje lanca, odnosno sistema razvoda jer ima još toga osim lanca u toj priči.
A kod tebe se motor vadi pa normalna cena velikog servisa puta 2 kao početni orijentir.
A kod tebe se motor vadi pa normalna cena velikog servisa puta 2 kao početni orijentir.
Lanac se čita preko dijagnostike?? Ako je tako to je odlično, najlakši način.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Uf, nešto ne bi verovao dijagnostici da mi sad u takvoj situaciji kaže da je lanac OK. To kao da tražiš izgovor da ne menjaš lanac za koji ti trenutno sve upućuje da je potencijalno problematičan. Eh, kad bi dijagnostika mogla da pretpostavi kada će lanac da pukne - više nikome lanac ne bi pucao.