Vežbanje, dijete, teretana...
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Pa to što ti je hladno 

Onaj ko promeni ishranu i krene ozbiljno da se bavi fizičkom aktivnošću imaće zbog toga gomilu benefita. Al onda ti uzmeš i pored toga kupaš se ladnom vodom i prepišeš neke benefite koje si uočio time što si se kupao ladnom vodom.
Kao kad te doktor spasi od umiranja i ti kažeš hvala dragom bogu što sam preživeo.
Kao kad te doktor spasi od umiranja i ti kažeš hvala dragom bogu što sam preživeo.
Pisao sam vec oko benefita. Ticu se bolova u zglobovima. Koga zanima, nek proba, koga ne zanima, nikom nista.
Konsultovao sam se sa prijateljima profesorima (moglo bi se reci da spadaju u kategoriju skeptika prema alternativnoj medicini), oko mog kupanja i posta, i nisu imali neke znacajnije primedbe, u principu kazu da je danas trend u medicini da se bilo koja upala hladi, a ne zagreva kao nekada sto je bilo.
A oko gladivanja, slazu se da telo pokusava da istorosi otpadne materije u tom ciklusu, ali nisu bas sigurni koliko su ti mehanizmi targetirani, pa da ne strada i nesto sto nije bolesna celija. Takodje njihova, da kazem intuitivna preporuka je ne ici preko 24h.
Svakako nisu imali neku izrazenu negativnost, povodom te odluke.
Dok na primer izricito su mi rekli da ne moze da se popravi vid sa vezbama, osim da mozda mozda mozes da razmrdas kalcifikovane misice od starosti, ali da to nije dugog veka.
Konsultovao sam se sa prijateljima profesorima (moglo bi se reci da spadaju u kategoriju skeptika prema alternativnoj medicini), oko mog kupanja i posta, i nisu imali neke znacajnije primedbe, u principu kazu da je danas trend u medicini da se bilo koja upala hladi, a ne zagreva kao nekada sto je bilo.
A oko gladivanja, slazu se da telo pokusava da istorosi otpadne materije u tom ciklusu, ali nisu bas sigurni koliko su ti mehanizmi targetirani, pa da ne strada i nesto sto nije bolesna celija. Takodje njihova, da kazem intuitivna preporuka je ne ici preko 24h.
Svakako nisu imali neku izrazenu negativnost, povodom te odluke.
Dok na primer izricito su mi rekli da ne moze da se popravi vid sa vezbama, osim da mozda mozda mozes da razmrdas kalcifikovane misice od starosti, ali da to nije dugog veka.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Nije to alternativna medicina. Organizam ima mehanizme oporavka. Terapije kod fizioterapeuta i jesu hladnoća, magneti, struja, masaža, a svima je zadatak isti, samo je implementacija različita.
Vec par godina sam 70% vremena na 1 obroku dnevno, ostatak vecinom gricnem nesto dodatno, jako retko ceo dodatni obrok.
Skinuo 2 vrste tableta za pritisak nakon barem 10 godina koriscenja, krvna slika i ako je uvek bila dobra, sada je vrh. Ostale lekove smanjio za 75%.
Prijatnije se osecam, lakse spavam.
Benefite hladnog tusa sam osetio jos pre 20 godina, pa sam u nekom trenutku prestao i vracao se par puta, ali nikada trajno, pogotovo zimi.
Najveci sportisti, a pogotovo u jako stresnim po telo sportovima kao recimo strongmani, uvek imaju sub zero ledene kade za oporavak posle svakog treninga.
Dodatno, ja vec 27 godina imam tip 1 dijabetes, mada po novom imam mesano tip 1 i 2, takva mi je sada i terapija.
Nas najpoznatiji endokrinolog za dijabetes kod koje sam i ja, prof. dr. Teodora Beljic je podrzala ceo proces i stavila me na hibridnu terapiju koju nuko drugi nema(pre toga sam uzimao najvece doze insulina koje su ikada nekome izdate u Srbiji, kao 4 prosecna dijabeticara).
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Skinuo 2 vrste tableta za pritisak nakon barem 10 godina koriscenja, krvna slika i ako je uvek bila dobra, sada je vrh. Ostale lekove smanjio za 75%.
Prijatnije se osecam, lakse spavam.
Benefite hladnog tusa sam osetio jos pre 20 godina, pa sam u nekom trenutku prestao i vracao se par puta, ali nikada trajno, pogotovo zimi.
Najveci sportisti, a pogotovo u jako stresnim po telo sportovima kao recimo strongmani, uvek imaju sub zero ledene kade za oporavak posle svakog treninga.
Dodatno, ja vec 27 godina imam tip 1 dijabetes, mada po novom imam mesano tip 1 i 2, takva mi je sada i terapija.
Nas najpoznatiji endokrinolog za dijabetes kod koje sam i ja, prof. dr. Teodora Beljic je podrzala ceo proces i stavila me na hibridnu terapiju koju nuko drugi nema(pre toga sam uzimao najvece doze insulina koje su ikada nekome izdate u Srbiji, kao 4 prosecna dijabeticara).
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Jeste, zadatak im je svima isti, da otmu pare ljudima koji imaju privatno zdravstveno osiguranje a 95% stvari zapravo reši samo protok vremena i ti misliš kako ti je zapravo neka imaginarna struja pomogla.nidza napisao: 26 Nov 2024, 14:22 Terapije kod fizioterapeuta i jesu hladnoća, magneti, struja, masaža, a svima je zadatak isti, samo je implementacija različita.
Ne moras da lupetas i o temi o kojoj bas nista ne znas i vidi se da te ni ne interesuje. Za pocetaj uzguglaj kako nervi u telu funkcionisu i zasto ti se telo zgrci i ne mozes da se mrdnes kada te udari struja, tu si barem prostu logiku mogao izvuci...
Ne baš. Stvar funkcioniše, nego ne može da ti reši uzrok, već te oporavlja. Uzrok kod ljudi koji su redovni pacijenti su najčešće preslabi mišići koji nose koske i celo telo. Oporavi se od povrede, ali pitanje trenutka je kada će stvar da se ponovi na istom ili drugom mestu, dokle god je telo fizički veoma slabo.ftj napisao: 26 Nov 2024, 14:33Jeste, zadatak im je svima isti, da otmu pare ljudima koji imaju privatno zdravstveno osiguranje a 95% stvari zapravo reši samo protok vremena i ti misliš kako ti je zapravo neka imaginarna struja pomogla.nidza napisao: 26 Nov 2024, 14:22 Terapije kod fizioterapeuta i jesu hladnoća, magneti, struja, masaža, a svima je zadatak isti, samo je implementacija različita.
Hladnoća je čudesna za oporavak, iz prve ruke.
Ja prenosim reči čoveka koji je fizioterapeut i koji je držao centar za rehabilitaciju i suštinu celog tog biznisa. Magični oporavak koristeći struju i magnet je u većini slučajeva šarena laža za uzimanje para. Sigurno da će neki profesionalni sportista imati za neki procenat brži oporavak nego bez toga al za većinu je to samo psihološki efekat. A ti slobodno nastavi sa tim, kao i sa intermitent fastingom i kold plandževima a rezultati su ono što se na kraju gleda pa ako to za tebe radi posao samo napred al sama izjava kako 70% vremena tako radiš plus nešto gricneš sa strane ne zvuči kao obećavajuće da znaš šta radiš.Xepoj87 napisao: 26 Nov 2024, 15:00 Ne moras da lupetas i o temi o kojoj bas nista ne znas i vidi se da te ni ne interesuje. Za pocetaj uzguglaj kako nervi u telu funkcionisu i zasto ti se telo zgrci i ne mozes da se mrdnes kada te udari struja, tu si barem prostu logiku mogao izvuci...
Upravo to. Ima na pubmedu za većinu tih terapija dosta podataka da su bullshit…ftj napisao: 26 Nov 2024, 14:33Jeste, zadatak im je svima isti, da otmu pare ljudima koji imaju privatno zdravstveno osiguranje a 95% stvari zapravo reši samo protok vremena i ti misliš kako ti je zapravo neka imaginarna struja pomogla.nidza napisao: 26 Nov 2024, 14:22 Terapije kod fizioterapeuta i jesu hladnoća, magneti, struja, masaža, a svima je zadatak isti, samo je implementacija različita.
Nema tu sta da se zna, radis kako ti hoces i kako ti odgovara. Nisi ti kompetentan ni da pocnes da razumevas sta ja i zbog cega radim, a kamoli da procenjujes da li ja nakon 27 godina bavljenja time ne znam sta radim.
Ne radim ja to iz dosade, nego sto mi zdravstveno odgovara.
Niko tebe ne tera da bilo sta radis, ali pricas o stvarima o kojima nista ne znas, niti te ocigledno interesuje da saznas.
Pre par nedelja je drugar prvi put osetio nogu nakon pucanja prednjeg, najzajebanijeg ligamenta, kada mu je lik na fizioterapiji pustio struju.
Istu tu struju ti pustaju i drzavni domovi zdravlja i bolnice, nema to veze sa placanjem.
Prosto, struja salje signale zivcima, koji onda na to reaguju. Probaj ABtronic ako imas negde, pa reci da struja nista ne radi. Ne, to nije lek za povrede, vec pomagalo tokom oporavka.
Ne radim ja to iz dosade, nego sto mi zdravstveno odgovara.
Niko tebe ne tera da bilo sta radis, ali pricas o stvarima o kojima nista ne znas, niti te ocigledno interesuje da saznas.
Pre par nedelja je drugar prvi put osetio nogu nakon pucanja prednjeg, najzajebanijeg ligamenta, kada mu je lik na fizioterapiji pustio struju.
Istu tu struju ti pustaju i drzavni domovi zdravlja i bolnice, nema to veze sa placanjem.
Prosto, struja salje signale zivcima, koji onda na to reaguju. Probaj ABtronic ako imas negde, pa reci da struja nista ne radi. Ne, to nije lek za povrede, vec pomagalo tokom oporavka.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Vežbanje, dijete, teretana...
Bukvalno ima tona istraživanja da je kupanje hladnom vodom kerov kurac. I nijedno istrazivanje da ima merljive benefite.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Gde su te tone istrazivanja?
Ocekujem takvu izjavu da potkrepis sa barem 10 negativnih istrazivanja, posto ih je "tona".
Da ne bude da napamet nekome ubijes zelju da proba i sam vidi da li mu u necemu pomaze.
Ja guglah i sve pozitivne nadjoh.
Nista to nije da leci sidu, ali svi prijavljuju benefite po zdravlje.
Ocekujem takvu izjavu da potkrepis sa barem 10 negativnih istrazivanja, posto ih je "tona".
Da ne bude da napamet nekome ubijes zelju da proba i sam vidi da li mu u necemu pomaze.
Ja guglah i sve pozitivne nadjoh.
Nista to nije da leci sidu, ali svi prijavljuju benefite po zdravlje.
84 kg, izgubio sam negde kilogram ove godine.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ja izgubio tri, za par dana. Dovoljno jedan dan da se ne jede i ne pije 
TT

TT