Obrazovanje i školstvo
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Obrazovanje i školstvo
Ne razumem onda stav kojim branis nesto sto i sam znas da ne valja.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Kako branim, gde ja branim privatni fakultet i gde sam rekao da je bolji od drzavnog? Stvarno ne razumem sta tacno mislis? Lepo sam napisao u odgovoru Paji da da nemam siguran posao da bih isao na drzavni, tako da stvarno ne znam sta si istripovao.
Edit: a sad kad razmislim malo mozda i ne bih. Zapravo, ja sada od sporta nevezano za porodicu imam dovoljno ustedjenog da kupim stan, plus sam sam sebi placao faks sto inace ne bih mogao i ne zivim od porodicnih para vec par fodina sto da sam hteo mogao bih i ustedeo bih i tu pare za sebe. Na sve to imam i drzavnu penziju do kraja zivota koja je za sada oko 50.000 i samo ce da raste. Ja sa stanom koji rentiram, plus 50.000 mesecno plus neki obican posao slepacki da nadjem ili da nesto radim za 400e mesecno sam u boljoj poziciji nego 80% studenata koji su zavrsili drzavnu ekonomiju.
Naravno, i ovo sve pada u vodu jer da mi je toliko zagustelo veslao bih za drugu zemlju i ziveo do jaja.
Edit: a sad kad razmislim malo mozda i ne bih. Zapravo, ja sada od sporta nevezano za porodicu imam dovoljno ustedjenog da kupim stan, plus sam sam sebi placao faks sto inace ne bih mogao i ne zivim od porodicnih para vec par fodina sto da sam hteo mogao bih i ustedeo bih i tu pare za sebe. Na sve to imam i drzavnu penziju do kraja zivota koja je za sada oko 50.000 i samo ce da raste. Ja sa stanom koji rentiram, plus 50.000 mesecno plus neki obican posao slepacki da nadjem ili da nesto radim za 400e mesecno sam u boljoj poziciji nego 80% studenata koji su zavrsili drzavnu ekonomiju.
Naravno, i ovo sve pada u vodu jer da mi je toliko zagustelo veslao bih za drugu zemlju i ziveo do jaja.
- Delija
- Kontakt:
OK. Znaci svi zajedno konstatujemo da je vrlo ocigledno da je drzavni fax (cak i takav kakav je u poslednje vreme) "bolji" od privatnog i to je to. Kraj price 
Salu na stranu, to smo znali i u startu iliti nije ni dovodjeno u pitanje - pravo pitanje je da li je privatni fax iole "upotrebljiv"?
Mozda i jeste, ali vrlo ogranicenom krugu ljudi kojem je uglavnom potreban neki "papir" i to je to - taj nivo znanja mogu da dobiju i iz online literature. Iliti mozda ako se jednog dana uvede neki kakav-takav kvalitet, ali to trenutno kod nas nije ni cilj - motivacija je sasvim druga.
EDIT:
@Aca
Realno - da nije porodice - ne bi ni bilo sporta, tako da sve to ima svoje. Hocu reci - jesi sada nezavisan, ali je to zasluga porodice.
Isto tako je i zasluga moje porodice sto su mi finansirali skolovanje. Dodje mu na isto.

Salu na stranu, to smo znali i u startu iliti nije ni dovodjeno u pitanje - pravo pitanje je da li je privatni fax iole "upotrebljiv"?
Mozda i jeste, ali vrlo ogranicenom krugu ljudi kojem je uglavnom potreban neki "papir" i to je to - taj nivo znanja mogu da dobiju i iz online literature. Iliti mozda ako se jednog dana uvede neki kakav-takav kvalitet, ali to trenutno kod nas nije ni cilj - motivacija je sasvim druga.
EDIT:
@Aca
Realno - da nije porodice - ne bi ni bilo sporta, tako da sve to ima svoje. Hocu reci - jesi sada nezavisan, ali je to zasluga porodice.
Isto tako je i zasluga moje porodice sto su mi finansirali skolovanje. Dodje mu na isto.
Poslednja izmena od Delija u 07 Apr 2015, 13:31, izmenjeno 4 puta ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
I to mu dodje to.Drzavni fakultet je bolji,ali ne znaci da su privatni losi.Sve je stvar motivacije.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Konkretno u kajaku do sada je iz nase reprezentacije 10ak osoba proslo jos bolje nego ja tako da s tim porodica i nema nesto puno veze. Nije to sport gde ti trebaju ne znam kakva ulaganja niti sam ja imao bolje uslove od drugih.
Sto se tice faksa, zato sam i napisao sta ti nije jasno u mom iznosenju cinjenica jer me ocito nisi negde dobro razumeo.
Bilo kako bilo , jis jedna strana medalje je recimo sto ce prvih 20 % po sposobnosti sa megatrenda bolje proci u zivotu od najgorih 40% s drzavnog faksa, bez obzira na polaznu osnovu. U to sam takodje ibedjen. Dakle da je losije u proseku mislim da jeste ali ne bih pre zaposlio nekoga ko je zavrsio drzavnu ekonomiju za 6 godina sa prosekom 7 nego megatrendovca u roku sa prosekom 9 a da je za slobodno vreme zavrsio jos neke kurseve (zeli da radi na sebi) i usavrsio jezik recimo.
Sto se tice faksa, zato sam i napisao sta ti nije jasno u mom iznosenju cinjenica jer me ocito nisi negde dobro razumeo.
Bilo kako bilo , jis jedna strana medalje je recimo sto ce prvih 20 % po sposobnosti sa megatrenda bolje proci u zivotu od najgorih 40% s drzavnog faksa, bez obzira na polaznu osnovu. U to sam takodje ibedjen. Dakle da je losije u proseku mislim da jeste ali ne bih pre zaposlio nekoga ko je zavrsio drzavnu ekonomiju za 6 godina sa prosekom 7 nego megatrendovca u roku sa prosekom 9 a da je za slobodno vreme zavrsio jos neke kurseve (zeli da radi na sebi) i usavrsio jezik recimo.
- Delija
- Kontakt:
Tih 20% "najsposobnijih" sa Megatrenda uopste nema bas nikakvu potrebu za Megatrend-om iliti nemaju bas nikakav benefit od te "diplome".
I to se slažem.
Ja lično bih veoma ozbiljno razmotrio ovu opciju nezavisno od raznih mogućnosti i/ili nemogućnosti u Srbiji.AcaKayak napisao:veslao bih za drugu zemlju i ziveo do jaja.
zasto ?
Zato što je u nekim zemljama (ne svim naravno) život mnogo lakši i bolji u različitim sferama - više mogućnosti za napredovanje, više mogućnosti za usavršavanje, veća lična i imovinska sigurnost, stabilnije tržište i poslovanje, veći izbor životnog stila, veće i bolje mogućnosti za školovanje dece, veća i raznovrsnija kulturna ponuda, lakše kretanje, veća zarada, bolja socijalna i zdravstvena sigurnost, u krajnjoj liniji mirniji, udobniji a u dobrom delu slučajeva i ispunjeniji život.
Ako ima sve uslove koji su potrebni ovde, što bi se selio? Ja ne bih. Imamo mogućnosti i otvorene ponude gde da odemo iz zemlje, ali nećemo (zasad).
- Delija
- Kontakt:
Ima stvari koje u Srbiji ni (velike) pare ne mogu kupiti, tako da...
Jedino, treba skupiti i mu*a
Jedino, treba skupiti i mu*a

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Zavisi ko ima kakve zelje i ciljeve, lose je samo kad se negde ocekuje nesto sto ne dobijes pa se posle razocaras
- Delija
- Kontakt:
Dobijas pravnu drzavu, uredjen sistem, uredjeno obrazovanje, zdravstvo i slicne stvari koje ovde nikad nece postojati.
Mozes ovde da imas uslove kakve hoces al kad treba da susretnes svoju decu sa obrazovnim ili zdravstvenim sistemom tad nastaje problem. A inace po meni glavni realni cilj bavljenja sportom kod dece treba da bude da se obezbedi stipendija za skolovanje u inostranstvu. Procentualno vrlo mali broj uspe da od sporta zivi i na tako nesto je vrlo rizicno uzdati se.