Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Servis - Razno

Post od OMP »

i kolko je dizelasa koji ostavljaju oblak dima za sobom, pogotovo ovi ćunirani.
Btw mom komsiji na nekom raspalom mondeu toliko kaplje ulje da mu je trotoar ispred kuce katastrofa umazan.
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

milekmilek napisao:
A170T napisao:Sad je on zamislio da neko poliva auto prerađenim uljem kao u samouslužnoj perionici. Uzmeš parče sunđera, umočiš, namažeš. Za takvu radnju ti neće trebati više od 200ml prerađenog ulja za sve 4 felne. Namažeš tanak sloj koji se osuši maltene preko noći, nema šta da se sliva po putu.
I? Hajde sad svi vlasnici automobila da urade to isto i odmah će biti jasno šta sam zamislio.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Opet se ništa ne menja. Ako se to odradi kako treba, nema nikakvih posledica po ekologiju. Baš ako hoćeš da budeš 100% siguran, izduvaš kompresorom to što si mazao i tako ubrzaš proces sušenja.
Mada opet, najobičnija farba za metal je jeftina. Ja sam kupio 200ml za celih 180 din. Sa tom farbom sam prešao 2 zadnje opruge, ovo gde naležu opruge (zvaću ga zadnji trap), oko zadnjih doboša, zadnje felne (spolja i iznutra) i prednje felne (spolja) i još mi je ostalo.
Nije to neki profesionalizam, ali svakako ne može da škodi ičemu.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Ako nisi prethodno sve to lepo ocistio od korozije dzaba si krecio
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Korozije je bilo na opruzi i to je očišćeno. Ostatak nije imao neku jaču koroziju koju je trebalo čistiti, možda tu i tamo površinski.

Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Bas u tome je fora sa preradjenim uljem, sto nekako izvuce rdju i zastiti.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Sad sam taman kad sam stigao do zgrade čuo kao neko škripanje, više liči na škripanje gume po putu, ali možda grešim. Tako mi je zvučalo kao da se čuje u ritmu okretanja točka. I čini mi se da se više čulo kad okrećem volan tokom vožnje. To sve oprobao samo lagano ispred zgrade, a sreća me zadesila što sam tu baš i imao parking. Tako da nisam oprobavao više.

Jel ima smisla da je to guma možda, ili bi možda moglo biti nešto drugo? Videću doduše kako će mi sutra delovati - odokativno ništa nisam uspeo da vidim večeras.

Naravno, treba to pogledati da bi znao šta bi moglo biti tačno, al me interesuje ako nekome ovo što sam napisao ima nekog smisla ili nekome pada na pamet nešto.

Po zvuku mi deluje kao kod prednjeg levog točka. Da je nešto od kaiševa - to je sve sa leve strane auta, i ne bi bilo skoro nečujno kad se ide pravo. Tako da mi deluje - gume, ili eventualno nešto oko prednjeg trapa? Možda čak i prednji trap, tj. nešto od tih komponenti, tu ima više smisla?

Iako bi se najviše nadao da se sutra samo probudim, i da ispadne sve super, i da se ne čuje i ne vidi ama baš ništa.

EDIT: Sad sam probao i da ljuljam auto kod svakog od točkova, to mi sve zvuči normalno.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Mozda lezaj u tocku... Mada bi to trebalo da osetis na volanu..

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

dag81 napisao: 02 Sep 2024, 15:46 Bas u tome je fora sa preradjenim uljem, sto nekako izvuce rdju i zastiti.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Eto ne setih se juce da namazem neke felne, danas cu, a to mu dodje fazon kao onaj rust konverter, sto rdju pretvara u "zdrav" metal, doduse ima raznih ali jedan koji sam video stvarno radi dobro posao mislim da je donet iz amerike jos odavno.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Momčilo napisao:Mozda lezaj u tocku... Mada bi to trebalo da osetis na volanu..

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Možda i to. Mislim, ako sam imao sreće da mi se to pojavi ispred zgrade, onda ima smisla i da ništa ne primetim ranije, već da primetim sad baš.

Mogao bi sad prepodne do majstora, pa da vidim...Slika

Sent from my motorola edge 50 fusion using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ležaj u točku ide 100,000km još kada počne da se čuje...nije da se pokvari od juče do danas.

A šta se još okreće...pa kočnice tj pločice, klješta, vodjice, limčići....može da pravi zvuk.
I pogon tj poluosovine (vratila) i prateći elementi ali to opet nije kvar da juče radi a danas se čuje.

A možda je i bezazleno, neki list upao, neki kamenčić, neko drvce tanko i tako neka glupost se zakačila pa felna "struže" tj dodiruje dok se okreće.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Hvala @ljubitelju. I dalje gajim nadu da je tako nešto bezazleno. Javljam još i ja posle šta sam saznao.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Na kraju se juče opet ništa nije čulo. Pregledao za svaki slučaj kod majstora na dizalici, sve OK. Hvala društvo! I što nije ništa, opet je trebalo da se raspitujem da bi bio mirniji, a i nadam se da svaki put tako budem barem malo pametniji.

Sent from my motorola edge 50 fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
MarjanKG
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2022, 15:45

Post od MarjanKG »

Zvuk, koji mi se leti uvek čuje u pozadini, kad se ohladi motor. Čim ga startujem, čuje se u pozadini ritmičan rad, kao da je neka remenica, ali ne mogu da provalim koja je. Kad se zagreje motor na 90 stepeni, zvuk nestaje ili jedva primetan, u zavisnosti od dužine rada. Gledalo je više mehaničara, ali nije im jasno, jer nema lufta u remenicama ni u španeru.
Evo snimak, na kojem se može čuti zvuk. Inače motor pali na pola ključa, i leti i zimi, plus vuče k'o mazga.

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Meni ovo zvuči kao brujanje nekog ležaja. Ja bih skinuo pk kaiš i upalio motor bez njega na kratko. Ako se ne čuje, onda ručno zavrtiš jednu po jednu slobodnu remenicu dok ne čuješ da li je pumpa, alternator, kompresor, roler, španer... šta već tu ima.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

milekmilek napisao: 02 Sep 2024, 10:30 Kako nema veze sa ekologijom? Svo to ulje sa podvozja i felni se ispira i površinskim vodama otiče u zemlju. Da ne pominjem opasnosti za učesnike u saobraćaju od ostataka ulja na asfaltu...

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Pretopstavljam da ti i ne voziš auto, ne koristiš plastične flaše i to... :)
Odgovori