Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
ivke74
Reactions:
Pridružio se: 21 Dec 2013, 13:07
Garaža: Punto emotion tng abs & Audi A3 1.6TDI & Toyota Yaris cross

Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Post od ivke74 »

Danas sam uz pomoc sasinog upustva zamenio sve sijalice u tabli i onu kod upaljaca. Punto emotion ima pored ona cetri inbus srafa jos dva ispod manzetne menjaca i dva sa strane plastike od rucne. Centralna konzola lako se skida sijalice se lako menjaju samo pratiti sasino uputstvo, ocistio sam sva lezista sijalica sa kontakt sprejom.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

ivke74 napisao:Resio problem pukle su caure na amortizerima nova kosta 400din i zamenio selen blokove 2kom 2000din sada se ne cuje kada vozim po losem putu totalno drugi auto kao iz fabrike :muzika:
Ja sam moj auto do poplave gledao kao malo dete medjutim posle polave i jos pogotovo kada su mi zaparali kljucem celu levu stranu kola vise mi mrsko i da ga gledam. Lupka i meni po neravninama rece mi majstor da moram ramena da menjam, necu da ih menjam do avgusta dok ne krenem na more ne smeta mi. Sada sam u nekoj proceduri menjanja stana ako mi uspeju planovi kako sam planirao za sledecu godinu, verovatno cu odraditi posao kao Paja oteracu ga na procenu i uzeti staro za novo ali samo full kasko bez zedera :kezo:
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

I meni su crkle sijalice za osvetljenje ventilacije. Gde je tacno tema?

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Imam problem sa servm. Sinoc dodjem ispred zgrade i upali mi se ona crvena lampica za servo, lampica ostala upaljena servo je radio jedino sto nije hteo city da se ukljuci. Ostavim ga tako preko noci i jutros sa decom krenem kod rodjaka u Stepojevac, upalim auto opet sija crveni volan, servo radi city nece, probam par puta ugasim i upalim auto opet svetli. Odem do Stepojevca udjem u dvoriste ugasim auto i ponovo ga upalim vidim ugasila se lampica sve radi normalno. Krenem posle iz Stepojevca za BG na Adu dodjem do Vidikovca opet se upali lampica od serva, parkiram se na Adi ugasim kola pa ih upalim opet se izgubi i sve normalno radi. Odem po zenu na posao i kada sam se spustio u Kneza Milosa opet se upali, kod Zeleznika stanem sa strane ugasim auto pa ga upalim nece da se izgubi i dalje sija crveni volan od serva. Parkiram se ispred zgrade ugasim kola pa ih upalim vidim izgubio se signal. Sta bi moglo da zeza odakle poceti Akumulator, Alternator ili Servo? U kolima mi je onaj akumulator sto je stavljen kod Heroja na placu.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Probaj prvo sa njim, mada ako je on problem prvi znak je resetovanje podataka sa borda.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Za sad nije resetovao nista radi najnormalnije, ali mi je to najberzbolnija varijanta. Videcu sutra da odem do nekog autoelektricara da premeri napone, ako je sve u redu odnda je verovatno servo :zbunjen:
Korisnikov avatar
ivke74
Reactions:
Pridružio se: 21 Dec 2013, 13:07
Garaža: Punto emotion tng abs & Audi A3 1.6TDI & Toyota Yaris cross

Post od ivke74 »

mozda su kontakti na ploci za servo dobri elektronicari znaju da poprave a neki stave drugu polovnu plocu ona je oko 50e.
Mada los akumulator i poluprazan akumulator zna da pravi dosta problema jer na puntu je sve elektronika i radi dobro samo sa dobrim akumulatorom.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Malo mi je čudno da servo u stvari radi a da neće samo "City"... Servo kada crkne onda crkne u potpunosti. Da te ne zeza možda opet body comp? Ja bi se obratio onom majstoru koji ti je to poslednji sređivao, sigurno će znati u čemu je problem.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Akumulator prvo.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Ne verujem da je body nije 100% evo sada sam ga vozio i nije se palio, aku mi vizelno izgleda ok ima tečnosti preko ćelija, jedino sam preventivno ošmirglao stubiće i kleme. Žena večeras ide na posao pa će mo videti dali će opet zezati. U svako slučaju idem sutra kod auto električara da proverim punjenje. Kako se proverava akumulator?
=====================
TT Nokia Lumia 1520
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

:)

Slika
Slika Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

:doubleup:

Ja još nisam nabavio drugi. Baš sam neozbiljan. Sad imam jedan rukohvat, dve alu felne, a i u manjku sam za jedan pojas pozadi (žena bacila izgleda u smeće :glavomuzid: )... Do 2020. ću valjda kompletirati nešto... :D
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Sale, jedno pitanje. Kako da montiram nosače? :jane: Malo sam se šokirao kad sam skinuo čepove, jer ne postoji ništa što bi držalo šrafove. Kada provizorno stavim rukohvate u četvorougaoni prorez njih nema ništa da drži i samo upadnu u rupu. Pretpostavljam da postoji još neki deo koji se ubacuje unutra, pa da se na njega montiraju nosači.
Slika Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Da, verovatno ide prvo neka plastika (žabica) koja se iza rukohvata zavrne dva-tri kruga vijkom pa se zatim gurne sve u tu rupu i kada pritežeš dalje vijak ona se širi, blokira i privlači rukohvat (nagađam jer ni ja nisam to video uživo). Kada se vijci odvrnu da bi se poptuno skinule ručke to "čudo" verovatno upadne unutra u rupu i ćao... Zato ih niko i ne daje sa rukohvatima. Svojevremeno kada sam pitao u Stojanovu da li imaju ove rukohvate rekli su mi da jedan košta 1.700 i neki dinar + te nazovi žabice i šrafovi koštaju dodatnih 180 din. I imaju to na stanju (tj. imali su tada). Dakle, okreni ih sutra telefonom i pitaj imaju li to još (ili ću ih ja okrenuti, nije problem, pogotovo što će i meni trebati). :)
Odgovori