Tesla automobili
Re: Tesla automobili
Meni je ovo ok. Dosta lepše od npr. VW Tourana.
- Nemanja987
- Pridružio se: 28 Mar 2013, 20:46
https://youtu.be/0oDu7JC0EFs

Ovo je founders serija, broj 36.
Po starom dobrom običaju se kasni sa proizvodnjom, ostale su tri nedelje decembra i još nisu na obećanih nekoliko stotina nedeljno.
Meni je sve lepši, jedva čekam da ga vidim uživo.
Ovih dana je čuveni Bjorn Nyland prešao 200 hiljada kilometara sa svojim modelom S, mislim da je to lepa kilometraža za bilo koji automobil.
Ovo je founders serija, broj 36.
Po starom dobrom običaju se kasni sa proizvodnjom, ostale su tri nedelje decembra i još nisu na obećanih nekoliko stotina nedeljno.
Meni je sve lepši, jedva čekam da ga vidim uživo.
Ovih dana je čuveni Bjorn Nyland prešao 200 hiljada kilometara sa svojim modelom S, mislim da je to lepa kilometraža za bilo koji automobil.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
i ja gledam slike i mislim isto...
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
+1
Nego sto ove tesle nemaju napred one narandzaste macje oci, zar to ne moraju tamo sva kola da imaju?
Nego sto ove tesle nemaju napred one narandzaste macje oci, zar to ne moraju tamo sva kola da imaju?
- Risto
imaju, pogledaj trecu sliku malo ispred tocka
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Pazi stvarno
, na prvoj se ne vidi a i gledam ove prethodne slike i model s i isto negde se vidi negde ne, zavisi od ugla slikanja izgleda.

- Risto
kamuflaza je uradjena odlicno, bas odlicno 

Auto je originalan 101%
Evo galerija sa slikama... http://www.motortrend.com/news/2016-tes ... crossover/

Evo galerija sa slikama... http://www.motortrend.com/news/2016-tes ... crossover/

- 7footer
- Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
- Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker
Kad pre? Izlazi li taj čovek iz svoje Tesle?Ovih dana je čuveni Bjorn Nyland prešao 200 hiljada kilometara sa svojim modelom S

Iskreno mislim da je on jedan od deoničara kompanije.
OK mi je novi model, ali S ostaje #1 naravno.
Pozdrav
Pozdrav
- Nemanja987
Malo više od dve godine mu je trebalo...
Kaže odlično se ponaša na snegu, iako je rwd.
Gotovo besplatna vožnja zbog superchargera, kontam da bi auto slične veličine i snage u Norveškoj za 200000km potrošio bar 30000e goriva ako ne i više. A cena tesle u Norveškoj je kao za dizel passat.
Tamo je stvarno sve namešteno u korist električnih automobila.
Još nešto bih prokomentarisao, čitao sam nešto oko ovog novog Chevy Bolta, 200 milja domet, cena oko 30000usd. Pravi kandidat za masovno usvajanje električnih automobila.
E pa ima jedan mali problem, proizvodnja će biti ograničena na 30000 jedinica godišnje jer nemaju dovoljno baterija (a ja bih rekao i volje, interesa). A Tesla će u 2015. prodati 50000 jedinica tri do četiri puta skuplje luksuzne limuzine. Sledeće godine treba da prodaju 100000, duplo više, a već imaju oko 45000 narudžbi.
2017. je kritična, moraju početi sa modelom 3 ili neće uspeti da nastave rast sa 100 na 200 hiljada.
Što se tiče komentara da je X ružan, nakaradan. Voleo bih da uskoro postavimo fotografije gde stoje jedan do drugog konkurenti u toj klasi, tim dimenzijama. Pa da diskutujemo...
Kaže odlično se ponaša na snegu, iako je rwd.
Gotovo besplatna vožnja zbog superchargera, kontam da bi auto slične veličine i snage u Norveškoj za 200000km potrošio bar 30000e goriva ako ne i više. A cena tesle u Norveškoj je kao za dizel passat.
Tamo je stvarno sve namešteno u korist električnih automobila.
Još nešto bih prokomentarisao, čitao sam nešto oko ovog novog Chevy Bolta, 200 milja domet, cena oko 30000usd. Pravi kandidat za masovno usvajanje električnih automobila.
E pa ima jedan mali problem, proizvodnja će biti ograničena na 30000 jedinica godišnje jer nemaju dovoljno baterija (a ja bih rekao i volje, interesa). A Tesla će u 2015. prodati 50000 jedinica tri do četiri puta skuplje luksuzne limuzine. Sledeće godine treba da prodaju 100000, duplo više, a već imaju oko 45000 narudžbi.
2017. je kritična, moraju početi sa modelom 3 ili neće uspeti da nastave rast sa 100 na 200 hiljada.
Što se tiče komentara da je X ružan, nakaradan. Voleo bih da uskoro postavimo fotografije gde stoje jedan do drugog konkurenti u toj klasi, tim dimenzijama. Pa da diskutujemo...
Verovatno Chevy gubi pare na Boltu, vise im je kao reklama i test vozilo za razvoj, pa su morali da ogranice broj primeraka kako ih ne bi previse kostao.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Iz svega navedenog vidim dijametralno suprotne podatke i izjave o nivou prodaje... 

- Nemanja987
Starče, pojasni šta te tačno interesuje?
Laki, mislim da tu ima nekog osnova ali mislim i da je deo ograničenja u još uvek malom tržištu baterija kao i malom profitu na postprodaji kod električnih automobila...
Edit: Markione je rekao da gube pare na svakom prodatom 500e, ne bi bilo prvi put mada sumnjam da je to slučaj kod Bolta.
Edit2: Izgleda da danas počinju sa isporukama Modela X za prve kupce (prvih oko 50 je išlo osnivačima, prijateljima)
Laki, mislim da tu ima nekog osnova ali mislim i da je deo ograničenja u još uvek malom tržištu baterija kao i malom profitu na postprodaji kod električnih automobila...
Edit: Markione je rekao da gube pare na svakom prodatom 500e, ne bi bilo prvi put mada sumnjam da je to slučaj kod Bolta.
Edit2: Izgleda da danas počinju sa isporukama Modela X za prve kupce (prvih oko 50 je išlo osnivačima, prijateljima)
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ne interesuje me ništa posebno, samo konstatujem različite informacije o prodaji...neko kaže prodaje se super, raste prodaja, drugi kažu gomila neprodatih primeraka, gubici...