Biciklizam
Re: Biciklizam
Pajo da ti ne popujem, ali cigare i sport ne idu zajedno. Redukuj pusenje znacajno ako mislis da se redovno rekreiras.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Meni su lakše padala dva sata straže u Novom Pazaru na -20°C nego 15 minuta čekanja gradskog busa u Novom Sadu na -3°C, kada dune severac.nikaragva napisao:@Slobo
Bas tako, vetar toliko zna da ti potrosi snagu da je za neverovati. Ubedljivo najgore iskustvo sam imao jednom na bentu kada mi je vetar duvao u lice, usrao sam se dok sam ispedalio. Kontao sam kad krenem nazad ima da letim, medjutim, samo je malo manje duvalo, ali i dalje u mene. Tako da ne znam jel me neko zajebavao, ili je vetar promenio smer

Sve ja to znam, ali ne mogu da imam volje za sve od jednom. Sad imam volje da se znojim, pa ću da ostavljam cigare u sleećem koraku.Bax napisao:Pajo da ti ne popujem, ali cigare i sport ne idu zajedno. Redukuj pusenje znacajno ako mislis da se redovno rekreiras.

Nego, redukcija nikada nije rešenje. Ili pušiš ili ne. Nema sredine.
EDIT Ima li neko iskustava sa retrovizorima na biciklu?
Meni deluju ružno, ali mi se čini da bi mi jedan sa leve strane koristio.
Zapravo je stetnije pusiti i baviti se sportom nego samo pusiti.
Bolje probaj da prvo ostavis cigare (za redukciju si u pravu) pa onda predji na sport.
Kombinacija ova dva nikako ne valja.
Bolje probaj da prvo ostavis cigare (za redukciju si u pravu) pa onda predji na sport.
Kombinacija ova dva nikako ne valja.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Mogli bi da se dogovorimo za voznju jedan dan, taman da konacno upoznam neke clanove foruma.trojanac napisao:Kuzmanoviću, kad ćemo na jednu bajkersku turu?

Meni bi zbog ispita, najvise odgovaralo posle 5. Septembra, ili cak petog po podne.
Pajo, nisam koristio te retrovizore ali kada obilazim nekoga ko ima retrovizor, u 90% slucajeva ga nisu ni pogledali. Takodje i kada preticu. Neko moje misljenje o tome je da je lakse okrenuti glavu preko ramena, nego gledati u ono malo ogledalo.
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Samo pored vetra i temperatura igra veliku ulogu u umoru i brzini voznje,istu deonicu od 25km kad je vruce predjem za 50 minuta a kad je priajtna temperatura za 40 minuta.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Ima dosta faktora koji uticu da li ces istu deonicu preci lakse ili teze. Koliko puta mi se je desilo da sam posle voznje sa Avale bio umoran ali mi se i desavalo da sam posle Avale vozio jos 50 km bez stajanja 

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Danas sam sa klincem bio na "Kritičnoj masi". Bilo je oko 400 biciklista, vozilo se 10 km. Fino zezanje, samo se jako sporo ide zbog nemogućnosti da se defile uklopi sa redovnim saobraćajem. Bila su dva saobraćajca na skuterima i desetak ljudi iz KM koji su obezbeđivali kolonu, realno malo za taj broj ljudi na biciklima, pa još u petak popodne kada je saobraćaj možda i najintezivniji. Ljudi sa strane gledaju, mašu, slikaju... Postaviću kasnije koju fotku, kada ih KM podigne na Facebook stranicu.
Je li imaju neki lageri u osovini zadnjeg tocka?
Mozda pitanje izgleda smesno ali dobio sam dobar luft na tom mestu, malopre sam konstatovao.
Kako se to sanira i koliko moze da staje "vremena"?
Bicikla jeste da mi je jos od osnovne skole (znaci stara 10+god), ali do sad sem tekucih stvari (stelovanje menjaca, kocnice, zamena guma) nisam imao problema sa biciklom. I ovo sam takoreci slucajno otkrio.
Mozda pitanje izgleda smesno ali dobio sam dobar luft na tom mestu, malopre sam konstatovao.
Kako se to sanira i koliko moze da staje "vremena"?
Bicikla jeste da mi je jos od osnovne skole (znaci stara 10+god), ali do sad sem tekucih stvari (stelovanje menjaca, kocnice, zamena guma) nisam imao problema sa biciklom. I ovo sam takoreci slucajno otkrio.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Na svakom rotirajucem pokretnom delu mora da postoji neki lager
TT post
TT post
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Zazor koji si dobio na osovini zadnjeg tocka Stjepo moze lako da se anulira. Prvo je potrbno videti u kakvom su stanju konusi i same kuglice, zatim pogledati leziste gde te kuglice trce po unutrasnjoj strani nable, ako je sve to u ok stanju potrebno je osovinu sa konusima o kuglicama predhodno ociscenu podmazati i sklopiti. NAJBITNIJE je pravilno stegnuti srafove na konusu t.j. da se kako se to kaze izbije zazor izmedju kuglica i konusa.