Imali smo, nismo znali

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Imali smo, nismo znali ...

Post od Xepoj87 »

Slazem se, i dalje se secam pruca i epizode kako smo zajedno jaci, a mogu reci da je dosta imao uticaja na moje razmisljanje kada sam bio klinac :)
Stvarno kvalitetan program, i ako komunisticki.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Socijalistički, ne komunistički :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Kad god se pojavi neki tekst na netu o tom vremenu, odmah krene nostalgija. Najjači su mi oni sa 'crvenim pasošem' a ovaj danas je bolji i lakše se dobija.
miroslavm
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2014, 23:18

Post od miroslavm »

Da, samo s ovim mozes da se zakitis jer 80% ljudi sad ne moze ni Zlatibora da se domogne a kamoli u Veneciju na kolace i espreso vikendom. kako smo to nekad radili, niti su nam kola usmeravali na nonEu rampu pa cekas.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Poenta je da bismo otad do sad napredovali, kao i svi drugi.

Odabrali smo drugi put. Unazad.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Bio je ranije neki podatak da 12% ima novi pasos a da 6% mladih ima prilike da putuje u inostranstvo jednom godisnje.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

miroslavm napisao:Da, samo s ovim mozes da se zakitis jer 80% ljudi sad ne moze ni Zlatibora da se domogne a kamoli u Veneciju na kolace i espreso vikendom. kako smo to nekad radili, niti su nam kola usmeravali na nonEu rampu pa cekas.
Pa ni pre mnogi nisu mogli da putuju baš do Venecije na kafu. Tačno je da je srednja klasa tad bila jača ali mislim da je danas putovanje dostupnije mladima (low cost letovi, hosteli, rodbina koja se raselila po Evropi itd.).

Sve u svemu, sam pasoš nije bio 'jači' da bi se i dalje pominjao. Ovo drugo su dobrim delom i globalni trendovi. Radnička klasa ti je svuda u problemu...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Globali trendovi bi bili tu gde su, mi i tako nemamo uticaja na njih, samo bismo ih dočekali u normalnoj, velikoj zemlji, neizmučenu građanskim ratom, sankcijama, NATO bombardovanjem... Samo je malo mozga trebalo imati.

Pritom ne mislim samo na Srbiju, nego na sve bivše SFRJ republike.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Floyd napisao:
miroslavm napisao:Da, samo s ovim mozes da se zakitis jer 80% ljudi sad ne moze ni Zlatibora da se domogne a kamoli u Veneciju na kolace i espreso vikendom. kako smo to nekad radili, niti su nam kola usmeravali na nonEu rampu pa cekas.
Pa ni pre mnogi nisu mogli da putuju baš do Venecije na kafu. Tačno je da je srednja klasa tad bila jača ali mislim da je danas putovanje dostupnije mladima (low cost letovi, hosteli, rodbina koja se raselila po Evropi itd.).

Sve u svemu, sam pasoš nije bio 'jači' da bi se i dalje pominjao. Ovo drugo su dobrim delom i globalni trendovi. Radnička klasa ti je svuda u problemu...
Ne znam bas da je putovanje dostupnije, jer kad nemas para dzaba ti jeftine karte. Ja na zalost nisam nigde isao tokom studija sem u USA, gde sam rmbacio, a ne putovao. Moji roditelji su skoro celu Evropu proputovali, nit su njihovi roditelji bili imucni, nit su radili neke lovatorske poslove. A takvih primera oko mene ima dosta, ne verujem da svi bas lazu iz te generacije. :)
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ne kažem da lažu ali ni tad se nije baš moglo do Beča na kafu što često pominju jugonostalgičari.

Što se tiče snage samog pasoša, negde sam čitao da se sa SFRJ pasošem moglo u manje država bez vize nego danas. Vize su bile potrebne za GR, FR i još neke za koje danas ne trebaju.
nidza napisao:Globali trendovi bi bili tu gde su, mi i tako nemamo uticaja na njih, samo bismo ih dočekali u normalnoj, velikoj zemlji, neizmučenu građanskim ratom, sankcijama, NATO bombardovanjem... Samo je malo mozga trebalo imati.

Pritom ne mislim samo na Srbiju, nego na sve bivše SFRJ republike.
Niko je kaže da su nam ratovi trebali... da je bilo pameti, zemlja je mogla da se lepo rasturi i bez toga. Sad bi ionako svi bili u EU i je bi bilo bitno to za šta se ratovalo 90ih.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Floyd napisao:
Izgubljen pojam o stvarnosti totalno.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Putovalo se dosta, naročito u drugoj polovini 80-ih. Moji su Stojadinom išli za Beč. :D
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Nekad pokusavam sa par drugara da organizujem izlet do budimpeste sa jednim nocenjem. Nema sanse. Kad im kazem da treba tipa po 100e da ponese svako za gorivo, ulaznice, smestaj.. Svi se prenemazu i na kraju ne odemo. Iako svi rade. Tih 100e za uzivanje na 200e plate je jednostavno luksuz.

Sa druge strane kad slusam roditelje.70 ,80 god. Od drzavnih plata odu u salon kupe stojadina i odma zapale na more u hr na 10 dana i pritom se nisu mnogo iscimali finansijski da to sve odrade

Pa kad uporedis ove dve price "nidje veze"
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Za početak mogao si za dž da upišeš fakultet, uz ličnu kartu. Pa nek mi neko kaže da je sad nešto jeftinije. Ne ulazim u to da li je bilo dobro ili ne i zašto je bilo tako. Ja studiram na budžetu radim i imam još jedan izvor prihoda, plus džeparac i jedva odem s devojkom na more. Stric mi priča na faksu sednu njih trojica u kola i odu u Hr na mesec dana, alo, mesec.

P8 Lite TT
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Putuju u sad u GR... ne na mesec dana ali većina ide bar na 10.

Meni je stric pričao drugu priču. Bilo je onih studenata koji su imali i u to vreme svoj auto i išli na skijanje u CH i AT ali to nema veze sa decom radničke klase.
Odgovori