TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Heineken »

Update

Problem ipak nije bio do rutera nego do wi -fi extendera koji se nalazi u hodniku.
Sljaka daljinac kao sat. :D
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Heinz napisao: 12 Okt 2022, 09:04 Ma po meni glupo je rešen OK taster, jer je na scrollu.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk
A to, ja mislio ne radi.

Slažem se, mada nemam neki problem. Možda je na našem primerku čvršći skrol, nije da je borba neka sa daljinskim.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Xepoj87 napisao:Da podelim utiske i za kombinovanu masinu za pranje/susenje koju sam uzeo.
Uzeo sam najveci model i to je mozda jedini blagi zajeb usled malog kupatila, ali sam posle skontao da je to pravi izbor zbog toga sto masina 5kg smatra malom kolicinom vesa.

U pitanju je model Haier HWD-120, njihov najbolji model.
https://www.haier-europe.com/sr_RS_lati ... -b14979-s/

Masina sabija, kada se zatvore vrata od toaleta, ne moze da se cuje da radi, a najveca buka i ovako je ves unutar bubnja i cuje se na centrifugi samo elektro motor. Par puta sam se iscimao uvece kada ostavim sva vrata otvorena, pa zaboravim da sam je upalio, a krene da mi na susenju lupka ponovo neki rajfeslus, pa se istripujem da sam u horor filmu na sekund.

Masina prima 12kg za pranje i 8kg za susenje, sto sam i testirao, jer sam celu kucu strpao u ogromni bubanj kada sam tek kupio...

A sustina svega je da kada se stavi oko 5kg vesa, isti izadje bukvalno ispeglan.
Masina ima senzore tezine i vlage, pa automatski na osnovu toga odredjuje vreme pranja i susenja, pa moze i da smanji i poveca u toku pranja, a mozete i rucno podesiti brzinu, temperaturu pranja, susenja, kao i vreme i jos neke gluposti za mrlje i sta ti ja znam. Ima brdo nekih modova i neki i-refresh, sto nista nisam probao, niti znam cemu sluzi, pogotovo sto 99% stvari koje imam su od pamuka.

Evo ovde malo vise o i pro 7 seriji:

https://www.haier-europe.com/en_GB/i-pr ... %20fabrics.

Ima 7 godina garancije i 15 godina na direct motion motor(na sajtu pise lifetime :D), zbog cega sam se odlucio za nju, umesto za 3 puta skuplji model Miele na koji sam se originalno nameracio, misleci na kraju da i ako je za x godina zamenim za neki novi leteci model, opet sam u plusu, a sve sto sam nasao na netu je bilo vecinski pozitivno. Video sam i neku Aeg(Electrolux) u tom cenovnom rangu, ali mi se nije svidela. Bosch me bas nije privukao.SlikaSlika

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Koliko je dugo imaš? Jesi li pre nje imao neku drugu mašinu za sušenje ili si se služio prirodnim sušilicama Slika interesuje me kakvo je tvoje iskustvo, da li ti se nešto od garderobe skupilo nakon sušenja u ovoj mašini.

Kanim se već dugo da uzmem nešto takvo, ali na svakih par meseci kad me uhvati neizdrž pojavi se neko sa komentarom kako je njemu/njoj uništilo masu garderobe itd… jel za nju treba neka dodatna instalacija ili je dovoljno ovo što ima obična mašina?

Sent from my iPhone using Tapatalk
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Sve isto kao obicna masina, dovod i odvod.
Za sada nisam imao nikakvih problema, osim malo mirisa prvih par pranja, to jest bukvalno izadje neutralan ves i pored dosta omeksivaca koji inace mirise kao blesav. Sada je vec sve ok.

Nisam primetio skupljanje stvari za sada, ali moguce da mi je izbelila neku crnu majicu, ali nisam 100% siguran da nije vec bila.

Koristio sam odvojenu masinu za ves i pranje zimi u kuci, ali u stanu samo regularno susenje.

Ne znam koliko je dugo imam, palio sam je mozda 15ak puta, alo racunaj da zivim sam i da perem samo svoj ves.

Ono sto sam prometio, jeste da su stvari nelako mekse posle susenja.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

"Uništavanje" stvari je za mene prihvatljivo, u odnosu na dobit. Ionako sušim samo belo i nebitno šareno. Mada koristimo 1,5 program, što bi se reklo. Sigurno da ima veze kojim se program koristi itd. No, nemam živaca za testiranje, sve na isti, pa šta bude.

Osušio sam čak i jedne patike, za probu. Preživele su :D

Ne koristimo omekšivače, iz sušare izađe sasvim OK.

Da imam bolju mašinu za pranje, verovatno bi učinak sušare bio još bolji.

Pošto su odvojeni uređaji, sa malo dobre organizacije, moguće je oprati i osušiti gomilu veša u jednom danu. Jedno se pere, drugo se suši i samo udri.

Za kombinovanu, Nuk mi je dao dobar savet, tipa: Ako baš moraš kombinovanu, kupi onu sa najvećim bubnjem. Nešto kao što je Kseroj uzeo.

No, tada ih nešto nije bilo, osim u radnjama oštećene nove tehnike. Ispostavilo se da ipak imam mesta za dve mašine, a iskočila sušara na akciji i ostalo je istorija. Za mesec dana joj ističe petogodišnja garancija. Da ne prizivam, ali je odradila svoje pošteno, nadam se da će još bar toliko :D

TapaT

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Sva garderoba koju mi imamo ima zabranu sušenja u mašini. E sad, ko još čita etikete. Kakvi su senzori i programi u tim kombi mašinama ne znam.
Naša mašina je vulgaris Beko i jednom godišnje joj crkava grejač. Suše se peškiri uglavnom, neki prekrivači i sl. Od finih stvari ništa. Eventualno na 30 min uz dežurstvo. Automatika ne postoji, suši do poslednje kapi.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ova radi na toplotnu pumpu i ima senzore vlage i tezine, pa na osnovu ocitane tezine i kasnije vlage, prilagodjava kolicinu vode i duzinu trajanja svakog moda.
Primera radi, posto sam se izgubio u onolikom bubnju, prva 2 puta sam celu kucu strpao u masinu i pustio da pere i susi...sto je naravno dovelo do toga da radi 7 sati(napisala na pocetku da ce trajatu 4 i po sata, pa posle dodavala) i da ves ostane na delovima vlazan, jer za normalne ljude pise da moze da pere 12kgm, a susi "samo" 8kg.
Imaju da se biraju neki modovi i za razlicite vrste fleka, ali nisam isprobao.
Takodje nisam isprobao i-Refresh mod za osvezavanje odece parom.
Ne znam iskreno za sta se to koristi, niti cemu sluzi, ja roknem na pamuk, stavim susenje u "spremno za slaganje u ormar" mod i to je to.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Imam kombinovanu Haier 10+godina, pere, suši, na odeći ne primećujem posledice, ne kvari se, tiha, lako se podešava-odabira program, na velikom ekranu...
U mašinu stavljam tu negde oko pola kapaciteta, kao što piše u uputstvu kada je kombinacija sa sušenjem.
Ima 3 programa sušenja, od 1/2 sata do 2 i po sata trajanja da se bira.

Za pranje je isto ok rezultat, tada može i da se napuni mada mi to redje zatreba.

Mašina je rostfraj i kada i bubanj, nema nigde plastike.
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Krenuo da gledam neki tv za radnu sobu, 55" ili 65", budzet 500-600 EUR. I od svega sto sam gledao mi zapadne za oko LG OLED55C2 :D Kakvi su vam ti OLEDovi u realnoj upotrebi, vredi li povecavati budzet za vise nego 2x?

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Naravno.

Ako ne želiš da povećaš budžet, pogledaj šta ima sa QLED panelom.
Korisnikov avatar
Bogdan
Banned
Reactions:
Pridružio se: 15 Avg 2020, 13:10

Post od Bogdan »

Tacno tako, nema greske sa bilo koji Oled, naravno sto bolji model bolje iskustvo itd..
Tako je meni receno, i to je to.

Ford S-Max 2,5t

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Po pitanju osvetljenja panela, prikaza crne boje, vidljivosti sa strane i na dnevnom svetlu, teško je bilo šta porediti sa OLED-om. Da li vredi ili ne, zavisi od tvojih kriterijuma i budžeta, ali da je bolje, bolje je, i to ne malo.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Xepoj87 napisao: 13 Okt 2022, 02:08 Ova radi na toplotnu pumpu i ima senzore vlage i tezine, pa na osnovu ocitane tezine i kasnije vlage, prilagodjava kolicinu vode i duzinu trajanja svakog moda.
Za količinu vode sam pročitao da ima senzor, za vlagu ne piše ništa. Ima samo 3 "programa" sušenja, a to ima i naš vulgaris Beko (i još 30, 60, 90 i 150 minuta sušenja, što na Haieru ne vidim da ima). Ne nađoh ni da ima toplotnu pumpu.
Sve u svemu, ne vidim da se nešto bitno razlikuje od ostalih kombi mašina po pitanju sušenja.
Xepoj87
Reactions:

TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Xepoj87 »

Nema toplotnu, ja sam pobrkao specifikacije, jer sam u isto vreme pricao i za jos neke uredjaje.

Ima i ovde rucno da biras vreme pranja i susenja, naravno.
Ako nema senzor, onda na osnovu tezine produzava vreme susenja, jer se definitivno drasticno razlikuju vremena na auto modu.

Ne znam sta ocekujes da ima dodatno i u odnosu na koju masinu, daj primer identicne masine? Obicno se klase drasticno razlikuju i po kvalitetu delova, a ne samo po broju dugmica za modove.

Odgovori