Start-Stop sistem

Tehnička pitanja i objašnjenja
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Start-Stop sistem

Post od Floyd »

Hebo ga ja i njega i onog ko ga izmisli :)
Nikako da se naviknem na njega. Iskljucim ga skoro svaki put ali eto nekad zaboravim i onda stanem npr. na sekund da propustim auto sa prvenstvom prolaza i on mi ugasi motor :glavomuzid:

Kod manuelnog je ok ali kod automatika sranje.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Floyd napisao:Hebo ga ja i njega i onog ko ga izmisli :)
Ma nemoj? A sta si pisao prvih nedelju dana posedovanja BMW-a, dok sam ja zvucao ovako kako ti sada? "Mogu da kazem da start-stop sistem uopste ne radi toliko lose koliko sam zamisljao." :P
Ovo je kao tekst "Bosanac u Kanadi". Krece od tolerancije i ide do netrpeljivosti, samo ne znam koja je zavrsna faza mrznje prema tom sistemu. :kezo:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Jbg ja sam poreklom Bosanac pa mi treba vremena da skontam :kezo:
Meni stvarno nije problem sto on gasi auto na semaforu ali me bas smara kad zastanem za delic sekunde (npr. uzimam kartu za parkiranje) a on mi ugasi auto :pardon:
Ti sa manuelnim nemas taj problem jer ces u toj situaciji i dalje drzati kvacilo tako da...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Floyd napisao: ali me bas smara kad zastanem za delic sekunde (npr. uzimam kartu za parkiranje) a on mi ugasi auto :pardon:
...a ljudi gledaju i misle se "gle ovaj kupio BMW, a gasi auto da stedi gorivo"
... a onda drugi kaze "Zato sto stedi - zato i ima" :mrgreen: :uf:

Inace, i ja ga iskljucujem cim upalim auto. Bukvalno, prvo pritisnem START i odmah ruka ide pored na gasenje ovog govanca. Naravno, zaboravim jednom od 20 puta, pa se setim kad ugasi motor prvi put. Ja i dalje verujem da to steti i motoru i anlaseru i alternatoru i akumulatoru i sigurno jos nekim sklopovima za koje ne znam ni da postoje. Dizel se bre ne gasi ni za 10 min stajanja, a ne za 20-30 sekundi! :nonono:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Texonja napisao:
...a ljudi gledaju i misle se "gle ovaj kupio BMW, a gasi auto da stedi gorivo"
... a onda drugi kaze "Zato sto stedi - zato i ima" :mrgreen: :uf:

[/quote]

Kralju :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Floyd napisao:Jbg ja sam poreklom Bosanac pa mi treba vremena da skontam :kezo:
Meni stvarno nije problem sto on gasi auto na semaforu ali me bas smara kad zastanem za delic sekunde (npr. uzimam kartu za parkiranje) a on mi ugasi auto :pardon:
Ti sa manuelnim nemas taj problem jer ces u toj situaciji i dalje drzati kvacilo tako da...
Imas u tom pdfu bas kako mozes da ga iskljucis pri kratkim zaustavljanjima. Nesto kada auto potpuno stane stisnes jace kocu i onda popustis. Pronadji ako te ne mrzi.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Meni je start/stop sjajna stvar i bas mi se svidja :doubleup:
Nikad ga ne iskljucujem
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

+1

siguran sam da u gradu po guzvama smanji potrosnju i za 2-3l :doubleup:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Lose si siguran. :kezo:
Auto za sat vremena rada u mestu potrosi koliko? Pola litre? Sa klimom neka je celu litru.
Imaj na umu da sistem ugasi auto i drzi ga ugasenog dok ima ispunjene uslove. Cim padne napon na akumulatoru ili cim kompresor klime treba da "naduva" jos, ma cim nesto zafali on pali motor. Moze da ustedi na 100km mozda jedan decilitar, najvise 2-3, tj umesto nekih 10 lit da ti bude 9.8 ili tako neka marginalna razlika. A drka akumulator, anlaser, motor, ...

E sad, mozda na Opelu imaju sistem koji bolje radi...
(Dve fore za Opel u jednom danu, Gaginho ce me zaprositi ako nastavim ovako) :D
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

ne znam koliko trosi u mestu gledam potrosnju na bordu...
kad duze stojim na semaforu vidim kako dizeee potrosnju,a sa start&stop ostane ista... inace u gradu vozim sa spustenim prozorima bez klime tako da ne pali auto dok se ne upali zeleno :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Ko je rekao da ima drugaciji sistem? :)
Meni nije cilj da ustedim litar vec da dam svoj doprinos u ocuvanju zivotne sredine..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

onda kupi toyotu prius :mrgreen:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

E tolki idiot nisam :D
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Day Walker napisao: Meni nije cilj da ustedim litar vec da dam svoj doprinos u ocuvanju zivotne sredine..
:o
Onda vozi bicikl ili koristi gradski prevoz. Tako rade zeleni sirom sveta. (ili sto kaze Drei, kupi Priusa) :doubleup:

Meni um jos uvek nije na tom stupnju, valjda jer svakog dana gledam kako ljudi loze gume i kako iz Tamica i Golfova 2 kuljaju oblaci dima. Stoga mi je cilj da sto manje sjebavam auto i zivce tim stalnim gasenjem i paljenjem motora, a to da li ce on izbaciti 190mg ili 195mg necega u atmosferu nije nikakav problem, doklegod prosecni auto u ovom delu Evrope izbacuje jedno 500mg tog necega. :pardon:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Vidi ovako, nit sam zeleni nit zelim da budem, ali dok mogu nekako da doprinesem, diprinecu, pa makar to bilo i minimalno..
Dok je ljudi kao sto si ti koji misle da nece ni tih 10g pomoci, mi cemo biti na istom mestu... Budi kulturniji od tih debila sto pale gume, deponije i sl i daj svoj doprinos!
Lako je podje*bavati, a jos lakse ne raditi nista po ovom pitanju...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori