nikolino napisao:Ja sam visok 196cm i tezak 123kg i mali mi je spisak automobila koji mogu da vozim. SX4 je auto u koji najlakse ulazim. Kada podesim na minimum prostora za voznju, mogu da sednem i pozadi. Udaram kolenima u sediste i vrata, ali opet racunam na to da i ako sedne neko moje visine, da ce sesti napred, a pozadi neko manji.
Slazem,bas zato ne treba da se slepo vezujes za segment vozila (kao Milojko) nego ponudu prostora u kabini,kao i poziciju za volanom. Moja supruga vozi Alfu 147 koja je segment vise od SX4 a nema nista bolju ponudu prostora u kabini,niti gepek.
Ja sam pricao za atmo motore.Delija napisao:Moze 1.4 da bude i turbo sa 170 "konja"

Upravo tako.nikolino napisao:Mada neki modeli B segmenta su bliski nekima iz C i po kilazi i po gabaritu, tako da u svakom slucaju valja ici na 1.6. Za B segment mozda i da prodje 1.4.

Mana je sto za 13000e ne dobijas bocne air bagove,ESP i 4WD. 1.2 TSI ne bi trebao da pravi probleme kao nekada.
Najbitnije od svega je da obavezno obavis test voznju modela koji su ti favoriti,da ne prodjes kao pojedinci sa foruma.