Tesla automobili

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Tesla automobili

Post od AcaKayak »

Au kakva mrtva nameštaljka. Drago mi je da neko nije ušao u diskusiju da brani teslu, najebao bi sada :D

Na 44 sekunde kada kreću iz mesta i snimak je iz aventadora, zvuk menjanja brzina i kazaljka s obrtajima nemaju veze jedno s drugim.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Da jebote, zaboravio sam da se to zove INSANE MODE!!!

Pa da dolazi sa antraksom u ventilaciji, opet bih ga uzeo
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Eto ipak se Džoni upecao.

P.S. kakve veze ima što nema tesla LC, valjda je pitanje da li je brži od aventadora.

Bilo kako bilo, poređenje je upravo postalo totalno bezveze.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Dzoni_m napisao:Pa ono ni Tesla nema LC :) Sala. Realno, Tesla moze da ih sve opere al' do 100 km/h, pogotovu na vecim brzinama nema sta da trazi.

Meni P85D ima smisla jer zelis brzu porodicnu limuzinu a neces da te ubiju troskovi odrzavanja + gorivo i nameti drzave, a voleo bih da nekom skines skalp na semaforu. E onda podrzavam :kezo:

I da ima "insane" mod voznje. Gotovo, prodato :)
Ma naravno... to brutalno ubrzanje mu dodje samo kako dodatna funkcija za zezanje :)
Nit je to trkacki auto, nit mu zbog autonomije prijaju neke velike brzine i nagla ubrzanja. Kazu da je njegov optimalan rezim na autoputu 130-150.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

AcaKayak napisao:Au kakva mrtva nameštaljka. Drago mi je da neko nije ušao u diskusiju da brani teslu, najebao bi sada :D

Na 44 sekunde kada kreću iz mesta i snimak je iz aventadora, zvuk menjanja brzina i kazaljka s obrtajima nemaju veze jedno s drugim.
Nema to veze. Ako sudis samo po zvuku. Zvuk je cesto nesihronizovan sa videom. Verovatno je Aventador krenuo bez LC i to je sve, mada po specifikaciji on i jeste brzi. 2.9 vs 3.2

@Floyd to je za P85, P85D jos uvek ima jako mali broj i skoro da nema u Evropi isporucenih modela, tako da ce se tek videti to za autoban i krstarenje na vecim brzinama. Kazu da imaju dosta poboljsanja + sto kod dual motor verzije na krstarecim brzinama zadnji motor se gasi i ostaje samo prednji koji radi.
Poslednja izmena od Dzoni_m u 29 Jan 2015, 16:42, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Dzoni_m napisao:
AcaKayak napisao:Au kakva mrtva nameštaljka. Drago mi je da neko nije ušao u diskusiju da brani teslu, najebao bi sada :D

Nema to veze. Ako sudis samo po zvuku. Zvuk je cesto nesihronizovan sa videom. Verovatno je Aventador krenuo bez LC i to je sve, mada po specifikaciji on i jeste brzi. 2.9 vs 3.2
Pa da, ali ako se već zna da je brži ne vidim što bi onda neko pravio snimak tako da ispadne da nije. Još manje vidim branjenje tog postupka. Plus, teško baš da iz čista mira zvuk okine.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Niko i ne brani, vec samo konstatacija. Verovatno je bez LC.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Nije verovatno nego jeste, nema tu šta da se razmišlja :)

Ovo je zvuk LCa

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1 ... q-ZWA#t=32
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Neka je Lambo i krenuo bez LC, zanimljivo je da jedna porodicna limuzina na baterije :) uopste moze da se poredi sa jednim od najbrizih super automobila.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

To niko ni ne osporava.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Pa to je cela poenta tog auta
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Mene zanima odgovor na Model S od nemačkih teškaša.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Mene zanima realno poredjenje, kupis Teslu S u D, i sta moze iz klase, E, A6, 5 da se kupi za te pare, sa kojim motorom i koja je razlika u eksploataciji do 100kkm.
Najvise me zanima i enteriejr kako ce se pokazati na takvim kilometrazama i koliko ce se smanjiti kapacitet baterija posle xyz ciklusa punjenja...
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Kalkulaciju bi bilo zanimljivo videti. Ipak za bateriju ne treba da brines jer je garancija 8 godina. Pa nek crkne :) Da vozis kao ludak 120 000 km godisnje to je za malo milion kilometara pod garancijom. Nijedan proizvodjac ne nudi garanciju na SVE sa neogranicenom kilometrazom. Kako to da stavis u kalkulaciju? Ima li neko od nemacke trojke takvu garanciju makar i sa doplatom? Pitam jer ja ne znam, ono sto znam mozes da produzis do nekih 5 godina ali kilometraza je ogranicava + servisi u ovlascenom, mada i tu ima paketa ali opet i to kosta.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nemoguce je izvuci univerazlnu racunicu za ovaj auto jer se propisi od zemlje do zemlje razlikuju. Negde imas subvencije pa je recimo u Norveskoj jeftinije posedovati 85D (2x190 ks) nego E200... zato se masovno i kupuju tamo. Mislim da u Srbiji nije preterano isplativao voziti ovaj auto a zbog nikakve mreze punjaca, moze da bude i nezgodno.
Odgovori