Kraj automobilizma za ljude koji vole da voze

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X

Re: Kraj automobilizma za ljude koji vole da voze

Post od Romanticni_Piroman »

Ok, Yugisa bas ode u neku krajnost. Mislim ja ga razumem za sve sto prica, ali ESP, ABS i slicno treba da bude u 99% automobila, ukljucujuci i sportske po opciji. Jedino bih za rally voznju iskljucio to sve.

Ajde i da kazemo da mozes da predvidis kad ce da prokliza auto i da odreagujes u milisekundi kao ESP, da li ces moci da zakocis na samo jedan tocak i da ga odma ispravis? Mozda ako imas 4 papucice za kocenje, ja imam samo jednu.

Realno bicikle su naprednije, tu kocis posebno i napred i pozadi, imaju vise brzina, vece felne i nemaju ABS/ESP :mrgreen:
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

I direktniji volan definitivno :D
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

@prethodnastrana

To je druga stvar, na svadbama da zaspu.

Ako krenem, recimo, u 21h i deca zakuntaju do 22h, već oko 2-3 ujutro svaka neravnina na putu ili zvuk mogu da ih probude jer su "rem" fazu već prošli. A najmanje mi treba da mi se probude u monotonoj Mađarskoj negde kod Đera recimo, a taman sam prošao onaj Las Vegas ( Beč ) i nisu se probudili. Ne vozim ja ceo put bez muzike, al recimo celu Austriju i do Budmpešte. Na granici se svakako bude sami od sebe al tu mi već svejedno. Elem, tako da ja imam svoje teorije vi svoje, sto dece sto ćudi, sto žena dvesta sisa. :kezo:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

BigMazzy napisao: 07 Maj 2025, 12:21 Reći da je raspored mase 50-50 MIT i ne igra neku ulogu u vožnji i ponašanju auta je , malo je reći, neozbiljno.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Bukvalno najblaze receno neozbiljno, pa su onda usledili jos gori pokusaji relativizacije.

Za izbegavanje saobracajki gde su drugi ginuli ne bih trosio reci, vec su snimili film po njemu, final destination.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

YUgisa napisao: 08 Maj 2025, 00:16 Meni je jezivo sto ljudi misle da je tehnologija pobedila fiziku. To kakav je ko vozac, mozemo samo na jedan nacin da saznamo. Kao neko ko sebe smatra prosecnim vozacem, smatrao sam da paznja za volanom, dobre, gume, trap i kocnice su prioritet u voznji auta. Gledanje kakvih ekrana i igranje sa raznim podesavanjima dok ocekujem da auto uradi stvari koje bih ja trebao biti sposoban da uradim u vecoj meri nisu aspekt koji uzimam u faktor kvaliteta voznog iskustva.
Jezivo sto ti mislis da si bolji od ABS-a, i ESP-a, TC-a. Timovi koji spremaju GT3, GT4 automobile dadose silne pare za kupovinu sistema za kontrolu trakcije, ABS-a, TC-a na trkackim vozilima (sa raznim podesavanjima) kako bi bili brzi ali oni nemaju pojma ko je dobar vozac.
Sad treba da se nadje neko i da ti kaze da ti nemas pojma jer sedis u autu sa krovom i sofersajbnom. To tek ubija vozacki utisak.

Ponavljam, ima itekako modernih automoblia koji pruzaju zadovoljstvo u voznji. Isto kao sto su postojali ranije. Kao i oni koji nikada nisu bili niti zanimljivi za voznju niti kvalitetni, niti lepi. Vec si ih imao zato sto si morao ili nisi imao drugog izbora.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

I kod super sportskih automobila se trude da naprave auto tako da ih kupuje što više ljudi sa parama, a ne jer ume da vozi. Na kraju krajeva žive od para, ne od dobrih vozača. Pun je net klipova gde se lupaju, isključe asistencije i posle 5 sekundi totalka. To je ciljani kupac, da koristi asistencije i loži se da je brz, iako auto sve sam radi, a kad ih isključi da od osiguranja kupi još jedan takav auto.

Uživanje je subjektivna kategorija. Ne mora se biti vešt da bi uživao.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Jel po iskoncima sme aktivni ventilator koji te lepi za zemlju jer to je ipak 50+ godina stara tehnologija?

Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X

Post od Romanticni_Piroman »

ftj napisao: 08 Maj 2025, 18:10 Jel po iskoncima sme aktivni ventilator koji te lepi za zemlju jer to je ipak 50+ godina stara tehnologija?

Sad pogledah ovo, jako interesantno, ko formula ide. Nego je l se ovi filteri ispod gde usisava ciste cesto kao kod mog usisivaca ili?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nisam cuo da spominju to al kapiram da mora bar na svakom servisu :)

Inace je oborio rekorde svih staza na kojima je ucestvovao i bice street legal(doduse izmenice se par stvari al sustinski ostaje takav). Bukvalno kao da su instalirali cheat code.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

A sad vidim zasto gomila njih ne koriste tempomat na AP. To je ona ekipa koja zaleti 160 pa za 2 kilometra ide 110 i tako u krug.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

+1
Sad na trenutnom autu imam klasičan tempomat, spas , al na prethodnom adaptivni, spas na kvadrat

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Mogu da odspavam ko covek
Kolko se motam po forumima i do juce sam vozio mator auto, jos od uclanjenja je velika vecina clanova imala pristojne makine sa dobrom opremom. Iskreno, zavideo sam im na komforu u toku putovanja Uopste ne zalim za vremenom kad sam 90 konjica drndao do mora, celim putem noga na gasu dok se ostali putnici sprdaju.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Ja tempomat često palim i na magistralnom putu, a na autoputu čim zapišti tag uređaj :D
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Cuj, ja u gradu vozim na tempomat.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ja drugačije i ne mogu da vozim po gradu, i onako su ograničenja suluda.

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

Odgovori