Nov ili polovan automobil - prednosti i mane

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Nov ili polovan automobil - prednosti i mane

Post od Laki021 »

Stvarno ne znam kad sam zadnji put namotao do kraja pri parkiranju, to je mozda i najmanje bitan parametar kod parkiranja auta.
Korisnikov avatar
error974
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2014, 21:44
Garaža: Honda CRV E-Hev

Post od error974 »

Vozim focusa i cllia 2, ovo za sirinu 100% tacno. Clio je savrsen za parkiranje po gradu, a i pregledan je za medalju u odnosu na focusa.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Using Tapatalk
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

ljubitelj napisao:
Rakhil napisao:Razumeo sve. Post ti nema veze sa onim sto pricamo, uz to je netacan. Ko sa Marsa da si pao u temu.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Post ima veze sa onim sto pricamo, poredjenjem pogodnosti veceg ili manjeg auta. I pisano je koju poruku pre moje.
Nesto si preskocio.
A tacan je, naravno uz korekciju da navedena brojka 4.90m nije precnik vec poluprecnik kruga okretanja no cenim da to tebi ne predstavlja problem da ipak razumes.

Ajde onda drugacije, suve brojke.

484cm duzina, 177cm sirine, precnik okretanja 9.80.

443cm duzina, 166cm sirine, precnik okretanja 9.20m

Ovo su 2 auta koja trenutno vozim.

Nikakav problem parkiranja na obelezenim mestima ili u garazama, jedini moguci problem je uzanost mesta za parkiranje koja ometa otvaranje vrata.
Mali automobili koji su cesto sa 3 vrata imaju izrazit taj problem, velika i dugacka vrata koja zahtevaju veliki slobodan prostor sa boka. Smart je jedan od tih auta gde je to jasno vidljivo u praksi.

Napisi za tvoj auto, ili neki drugi po zelji koji ti se svidi.

Okretnost auta na malom prostoru je presudno vazna za lakocu parkiranja, to ti tvrdim iz bogatog iskustva i spada u veliku prednost auta koji se namenjuje gradskoj voznji.
Bilo da je nov ili polovan.
Diskusija o velicini auta je pocela kad je Nidza izjavio da je velicina irelevantna u kontekstu kupovine kola, kao argun=ment za polovnjaka i da ima mesta gde oces i kako oces. Ja sam na to replicirao da to nije tacno, jer su mesta uska i jebe me SIRINA auta. Ti citiras moj post i krenes o radijusu okretanja, a onda se pitas sta mi smeta u toj prici...Pa nadovezi se sa komentarom u stilu "e, postoji i ovo" a ne "jebes to, ovo je bitno".
Naravno da mi je jasno da si mislio na poluprecnik, znam tvoj nivo potkovanosti - utoliko mi vise i smeta tvoj fejl nego nekog ko inace nema pojma, ako me kapiras (a dobronameran sam).

Ti vozis dva Volvoa iz doba Jure, bez uvrede, i posmatranje bilo cega kroz prizmu ta dva auta je smesno, a cesto to radis. Moj Focus je sirok 1839mm bez i 2019mm sa retrovizorima, i svako parking mesto mu je tesno u garazama (izuzetak je ona ispod pijace Zeleni venac); za radijus zaokreta nemam pojma i hebe mi se bas, jer on diktira da li cu se uparkirati za 10 ili 30 sekundi, a sirina mi diktira da li cu uopste ili ne.

Evo, mnogi su ti potvrdili da su skontali o cemu pricamo sve vreme i da ne smatraju bitnim sto Volvo moze da se okrene na novcicu.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

A i ako ti je radijus preko 15 metara, uvek mozes da iskoristis rucnu :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja uzivam vozeci Corsu po gradu, jer se daleko lakse manevrise po uskim ulicama.
Parkiranje je daleko lakse nego sa Astrom.
Sto vec rekoste, najveci problem mi predstavlja sirina parkinga.
Na Cukarickoj padini, ako se parkiram Astrom po sredini parking mesta, ne mogu da izadjem iz auta. Tako da moram uvek nekome sa se nabijem bukvalno, da bih imao mesta da izadjem.
U garazama zavisi kako se oni pored tebe parkiraju.
Po oziljcima na kolima, moze se videti da mnoge zabole za to otvaranje vrata... Ruke bi im polomio za takvi ponasanje..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

To kad rece, imam u nekom telefonu sliku sa Cukaricke padine gde sam pravilno parkiran a kacim belu liniju i levim i desnim tockovima. Nisu sva mesta bas takva, naravno, ali sva su tesna ubiboze
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Meni su vrata toliko izubijana od tuđih otaranja vrata da polako počinje da smeta...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Nov, mali. :)

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

nixa napisao:Meni su vrata toliko izubijana od tuđih otaranja vrata da polako počinje da smeta...
Ja sam pi*deo, sad sam digao ruke, ne vredi.
Širim haos!
nixa
Reactions:

Post od nixa »

Aj nekako i da razumem ogrebotinice od ivice vrata, ali overavanja od tudjih vrata velicine 3x3 cm već nerviraju... To je zabadanje, a ne ograbotina...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:plusone:
Još jedna prednost polovnih kola. Meni je srce slomila neka baba ili milfača kad mi je overila kolicima nedelju dana starog Punta. Posle toga sve mi je ravno.
nixa
Reactions:

Post od nixa »

Pa nije overila novog, već polovnog :mrgreen:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Iluzija je da se auto može sačuvati. Alfa je kupljena estetski u odličnom stanju, garažirana protekle 3 godine, minimalno stoji na parkingu, u grad ide retko. Na poslu imamo puno prostora ispred zgrade za parkiranje, tj parking je samo naš i za naše goste. Ima ožiljaka na vratima, ima oštećenje na haubi od kamena sa terase, kao i nagnječenje na zadnjem braniku, gde se neko malo ozbiljnije prislonio. To su sve sitnice, ali ako je neki auto trebao da bude sačuvan zbog režima upotrebe, to je ovaj, a to nije slučaj.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

bas tako to je najgori deo posedovanja novog auta, teznja da sto duze ostane nov
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

nidza napisao:Iluzija je da se auto može sačuvati. Alfa je kupljena estetski u odličnom stanju, garažirana protekle 3 godine, minimalno stoji na parkingu, u grad ide retko. Na poslu imamo puno prostora ispred zgrade za parkiranje, tj parking je samo naš i za naše goste. Ima ožiljaka na vratima, ima oštećenje na haubi od kamena sa terase, kao i nagnječenje na zadnjem braniku, gde se neko malo ozbiljnije prislonio. To su sve sitnice, ali ako je neki auto trebao da bude sačuvan zbog režima upotrebe, to je ovaj, a to nije slučaj.
Evo posle nešto manje od godinu dana parkiranja na trotoaru i parkingu na poslu, Golf mi izgleda k'o pitbul posle borbe sa čoporom lutalica.
Što je najbolje, dobro mu stoji :)
Odgovori