Domaće auto emisije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Domaće auto emisije

Post od ljubitelj »

Downsides of a Transmission Flush
For one, it’s more expensive. And some people warn against performing a flush on a transmission using old, dirty fluid.

The flushing procedure may cause some fluid to move in the opposite direction of normal flow due to eddy currents, which may increase the risk of dislodging debris and causing it to settle somewhere it shouldn’t.
A ima i slika uz tekst
Virtually sludge-free automatic transmission valve body thanks to use of high-quality transmission fluid.

Takodje
Sludge and other contaminants can accumulate in the fluid due to extreme heat breaking down the fluid.
Nešto selektivno čitaš tekst uz preskakanje ili ne povezuješ ?

I ponovo, da li na 50,000km intervalu izmene tvrdiš da je problem ispiranje, gde si to, ili slično pročitao?

I kakve ima veze Fukoova struja sa ATF uljem, to si citirao kao razlog pa ako nije problem obrazloži na šta si mislio?
Koja i odakle magnetna polja ?

A evo šta je ta struja, i gde se javlja.
In electromagnetism, an eddy current (also called Foucault's current) is a loop of electric current induced within conductors by a changing magnetic field in the conductor according to Faraday's law of induction or by the relative motion of a conductor in a magnetic field.

Da, kod starih menjača koji su izraubovani, koji su prešli po više stotina hiljada kilometara kojima nikada nije menjano ulje postoji ozbiljan rizika da nastradaju pri bilo kakvoj intervenciji sa uljem. To su ionako već otpisani menjači koji su završili radni vek ali oni uopšte ni na koji način nisu tema, ama ni približno.
Pričalo se o novi(ji)m vozilima koji tek što su napustili fabriku i još dodatno zameni ulja pre nego što je predvidjeno od strane bilo koga (proizvodjača vozila, proizvodjača automatika, proizvodjača ulja):

Zaboravio sam za cene, zašto bi nešto bilo kome verovao pa i meni na reč kada imaš isti izvor na raspolaganju (pretragu na netu) kao i za to što si našao na ebay a cene ako baš ne možeš da nadješ na web stranama prodavaca ( a može se prilično lako naći) onda je tu i telefon pa pozoveš glasom. Mislim stvarno otkuda praviš misteriju oko cene delova kao da su cene sakrivene i nedostupne svima.

Evo šta kažu baš na tom linkovanom sajtu za cene
Say you own a small car that takes about eight quarts of transmission fluid and you have the service done at the dealership using the original equipment manufacturer (OEM) fluid that costs about $20 per quart. They
also replace the transmission filter and pan gasket
.

In this case, a transmission flush will probably cost about $250, depending on where you live.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ja sam i napisao na starim automobilima al pre će biti da ti selektivno uzimaš informacije i nadovezuješ svoje misli na moje postove u skribomanskom maniru i nešto me baš mrzi da sad taksativno odgovaram. Ti si u maniru ljubomornog majstora komentarisao izrečenu cenu i onda iskonstruisao kolko to zaista košta koristeći inpute sa kojima bi ti prošao jeftinije jer ti imaš dobra iskustva sa određenim uljima i filterima. Tako da ne vidim svrhu dalje rasprave, više je ta priča za ispred zadruge uz pivo.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Kada je reč o ZF(8) automatskom menjaču, ja ne znam nikoga da je stavljao išta osim ZF seta, tako da slobodno može da se uzme u obzir da je cena "delova" oko 300e.

Kada se sve uzme u obzir, prosto je "glupo" uraditi zamenu ulja u tom menjaču sa nekim "alternativnim" delovima.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Гага
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 22:24

Post od Гага »

OMP napisao: 08 Jul 2024, 09:31
ftj napisao: 07 Jul 2024, 21:25 Evo kakav smo mi narod, jedan borko majstor ima skoro 10x vise pregleda nego nas proslavljeni sportista i pre svega dobar covek.

Duca je mnogo pao u ocima ljudi kad je usao u SNS, pljuju ga na sve strane, nekad su ga svi podrzavali na fejsu sad ga pljuju cim nesto objavi, jako mali broj ga idalje gotivi.
Inace Ducu znam i licno, vise puta svojevremeno sam pricao sa njim na trkama i dok je vozio nas sampionat i kasnije kad je otisao u svet, ok je lik i dobar vozac ali mu stranacki angazman nije trebao nikako, mislim ok je to njemu jer da nema benefita ne bi to ni radio ali u ocima ljudi i ljubitelja automobilizma je bas pao.
И многи други наши спортисти су чланови разноразних партија (владајуће и опозиционих), па их нико не пљује, посебно кад су у некој опозиционој.
Што се аутомобилизма тиче и прослављени и фантастични Микица Веснић, је члан СНС-а и био је у управном одбору Ужица. Исто добија велика средства од Министарства за спорт. И њега су многи подржавали и дивили му се, али кад су чули да је члан владајуће партије, почели су да га пљују и називају свакавим погрдним именима!
Значи није проблем у нашим аутомобилским асовима, проблем је у људима који не подносе владајућу партију.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Uclanis se u partiju i pljuste sredstva, tu zaista nema niceg loseg.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

"Problem je u ljudima koji ne podrzavaju vladajucu partiju"

'Ebala ga vladajuća partija, a i sve ostale retarde koji je podržavaju ili su članovi. Eto.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

ftj napisao: 09 Jul 2024, 15:24 Ja sam i napisao na starim automobilima
Zašto kada nema veze sa temom novi auto sa 50.000km i procenom troškova?
I zašto si citirao baš taj sajt kada takodje nema smislene veze sa onim što je komentarisano da se radi, ispuštanjem iz kartera ulja? A nema ni nekog tvog objašnjenja ilio prakse da je zaista tako kada se radi ispiranje pod pritiskom, radom pumpe.

Nabacao onako šta neko napiše na tarabi ili šta :)

A 300 evra je gornja i to nategnuta naširoko cena za materijal, u praksi je nabavna oko 200 pre uz opipsane uslove nabavke koji su kod nas uobičajeni za servise.
Nije to nema moja posebna cena, to je opšta cena javno dostupna na isti način kao si našao cenu na ebay.
Evo na primer jedan sajt pa proveri opseg cena od najmanje do najveće , i to iz maloprodaje.
https://www.prodajadelova.rs/search?t=c ... RzIjoyODl9

i nije pitanje ,materijala nego pitanje cene sata rada osnovno razmimoilaženje medju nama.

A ulja su sva adekvatna za istu specifikaciju, brend je nebitan. Ima o tome naširoko pisano u temi o uljima šta se gleda kao bitno na ambalaži od podataka.

Ti ako smatraš da je 300 evra ok cena za servis zamene ulja i toliko plaćaš onda je i meni ok da je to tvoj nivo mogućnosti.
Ali ja ne znam nikoga osim tebe ko smatra da je to ok nivo cene za ruke, sve servisere koje znam ne bi smatrali za normalno kod nas.
Pa ruke za veliki servis su 150-200 evra a to je ihahaj posla u odnosu na zamenu ulja sa karterom.

Svako ceni svoj rad koliko misli da treba, može i on a i ti da tražiš i 300 i 500evra i koliko god misliš da treba za radni sat ali se zapitaj koliko je prosečna cena u okruženju radi poredjenja.
Toliko o tome, ja imam svoja saznanja o cenama ti svoja i to je legitimno da se razlikuje.
Korisnikov avatar
Гага
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 22:24

Post od Гага »

zdushan napisao: 10 Jul 2024, 22:37 "Problem je u ljudima koji ne podrzavaju vladajucu partiju"

'Ebala ga vladajuća partija, a i sve ostale retarde koji je podržavaju ili su članovi. Eto.

@здушане, погрешно си прочитао/написао !
Написао сам „не подносе“, а не „не подржавају“, а то је велика разлика, зар не. Ето.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ništa gore nego kada moraš isti posao ponovo raditi (u njihovom slučaju moraju ponovo izvaditi motor)…
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Dobro bar bili posteni pa rekli, mogli da snime kad sve zavrseno i kao to je to...obzirom na znanje i alat koji imaju nije njima to neki problem samo sto ce im odvuci vreme ali ocigledno da se ni vlasniku vozila ne zuri jer retko ko bi cekao da se sve ovo ponovo odradi pa jos i posle godisnjeg odmora, tako da pitanje kad ce se ovaj auto i zavrsiti uopste.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Dizne nisu menjali, bobine jesu, kvalitet upitan.

Odgovori