Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Biciklizam

Post od Kuzmanovic »

Kuzmanovic napisao:Crvena sa crnom grip trakom na volanu i skinutim nalepnicama sa felni. :)
Lepo ja kazem, crvena. :D

Sent from my Tapatalk using Alcatel One Touch Idol
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

starac vujadin napisao:Nije to Junior. Njegov ram je imao samo jednu, dečju veličinu i 5 brzina, menjač je najčešće bio Favoritov. Senior se pravio i sa 5 i sa 10 brzina, sa istim menjačima.
https://static.kupindoslike.com/Bicikl- ... 125797.jpg
http://oi50.tinypic.com/s0vs46.jpg
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Dobro, i...?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Pa to su isti ramovi, kao ovaj sto sam slikao?
Moguce da je bilo i tih malih sa ramom ispod 50 cm...
Probacu da nadjem negde sliku mog rama ako je ostao neki natpis...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Hoćeš da kažeš da se pravio Junior i u veličini za odrasle? Rekoh ti da nije, jer sam imao taj bicikl, znam Rogov asortiman iz tog doba jako dobr, a na kraju krajeva imam i njihov katalog iz tog doba koji ću skenirati gde ćeš videti slike novog bicikla za razliku od ovih 30 godina kasnije u neoriginalnim stanjima. Ovde će biti da je neko jednostavno nalepio nalepnicu Junior na veliki ram...možda je to bio Senior, možda i Maraton...Junior je bio model da se deca uvedu u svet trkačkih bicikala (zato se tako i zove), a pored njih i Partizan je imao mali trkački ram i pravio nešto jeftiniji mali trkački bicikl. Ramovi sa raznim veličinima kod Roga su se pravili od modela Super, pa naviše. Niže od njega su ramovi su bili samo u jednoj veličini.
Mislim da si ovde od mene do sada dobio samo tačne informacije o vintage biciklima, pa mi daj malo kredita ;)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ja sam taj bicikl uzeo u radnji, ako se neko zajebao sa nalepnicom, to ne mogu da tvrdim...
Koliko se secam, a secam se bio je zesci krs kad je stigao, nikad nije ni kocio...

Ako si siguran u to sto pricas, ja nemam potrebe da ti ne verujem, a nije ni toliko vazno, u svakom slucaju korisne informacije.

MAda sam ja ubedjen da sam po oglasima isto vidjao velike juniore, ja sam misllio da je stvar do 5 brzina(mada logika vise ide u korist tvoje tvrdnje, da je za decu)...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Bax od tih domacih brendova, Rog se najbolje kotira?

Gde je tu mesto Unis biciklovima?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Pa ja nisam tu nesto strucan (informisan, a i bio sma mali...), ja imam ono znanje, sto sam stekao pod prstima, gde sam video da je Rog, lepse majstorski uradjen ram od Bjankija...

Imao je Unis neki ram koji je bio specka nesto kao no1
http://mediapool.cubicle.rs/market/img/ ... d4a8e.jpeg

Verujem da je to isto neka italo licneca, i njega bih rado posedovao.

Od ovih koji su bili standardica kao Rogonja koji sam sredjivao, ramovi su otprilike slicni ali ne i isti, malo rezlike u detaljima, meni je to sve zanimljivo i rado bih sredio, ima da se uzmu ti rastureni Unis bajsevi za 20-40 evra.

E sad sta je kvaka, da bi ga sredio treba ti isto para kao da sredjujes neki malo bolji brend bajsa, pa je upitno da li ulagati, ali ako ti ram lezi, nema sta, ja bih ga sredio...

Racunaj da je za Roga otislo 150 evra da se uradi, ali je mehanika full nova, bar sve potrosno...

Ono sto je probelm od kog se krece da bi od toga naravio dobar bicikl, su kocnice i pogon, ako to resis, kako treba, a moze da se uradi, ostalo je stvar izbora...
Poslednja izmena od Bax u 28 Okt 2015, 10:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Imao sam 2x5 Unis, ali je rucice menjaca imao kod volana. Kocnice za razliku od roga su bile oblikovane da mozes na njima drzati ruke odozgo.

Imao je i blatobrane, a i park treger, koliko se secam, davno je jako bilo :)

To su neke razlike kojih sam mogao da se setim.

Ali sam mu dusu izvadio voznjom :)

To su mi bile najsladje voznje i vozanja. Ne moze da se poredi sa danas, iako je kvalitetnije biciklo kud i kamo :)
Ili je jednostavno nostalgija za detinjstvom utice na rasudjivanje :)

Nazalost ram vise nije kod mene. Imam samo prednji tocak njegov na nekom zenskom biciklu, transportnom :)
Poslednja izmena od nikaragva u 28 Okt 2015, 10:35, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

nikaragva napisao:Bax od tih domacih brendova, Rog se najbolje kotira?

Gde je tu mesto Unis biciklovima?
Rog je bio ubedljivo najbolji, onda Unis i Partizan. Unis je imao jednu relativno pristojnu specijalku koja se isto zvala kao Rogova - Sprint, a pojavljivao se ovaj No.1. Sprint je imao neku pristojnu opremu, ali sada ne mogu da se setim tačno koju. U to vreme se to gledalo ko pravi najbolje "poni" bicikle i trkačke.

Što se tiče sređivanja tih domaćih bicikala, mislim da tu oko Juniora, Seniora, Unisa, Partizana...ne treba da se čovek trudi jer su napravljeni od najprostijih cevi. Ima tu vrednijih lešina koje treba oživeti :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ima vrednijih lesina, ali ovi su bili ipak domaci, pa i to nosi neki smek(nostalgiju), ovaj isti Rog sam vozio u osnovnoj skoli, sad je opet u top formi :)
Drago mi je sto je drug hteo da finansira sredjivanje, i onako bas sam ga radio sa gustom ,Rog (jun-se) je nazad na drumu u punoj snazi, za ram mislim da ce da traje narednih 30 godina, nema znakova habanja...
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Rog, pa ne znam koliko mesta, pa tek onda ostali domaci proizvodjaci.

Za Juniora prevrcem po glavi, ali ne mogu da se setim detalja. Cinjenica je da je Senior bio najprodavaniji Rog.

Jedino sto vidim je da ovo jeste mali ram, tako nekako kako je i napisano, sto znaci da je za coveka od 180cm - mali.

Inace, super izgleda u kakvom je stanju bio.

Bax izgleda voli da se pati sredjujuci ove dereglije, ja bih se ipak radije "macovao" sa nekim sa krstenim cevima pa da znam na cemu ginem od posla.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ram je 55-56 cm, sad za koliku je to visunu vozaca, oprecni su podaci po raznim tablicama...
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Kako meris visinu rama?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Od sredine osovine BB, pa do mesta gde ulazi sticna.
Odgovori