Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Biciklizam

Post od trojanac »

Jel ideš Bajkeru?
Hoće još neko?
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Trojanac, sutra se vracam sa puta a ako ne bude nesto neplanirano kod mene onda bi trebaloda sa ćerom prodjem zacrtanu deonicu :)
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Javi se, išao bi i ja onda.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Ok.
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

trojanac napisao:Jel ideš Bajkeru?
Hoće još neko?
Ne verujem da cu moci, u ponedeljak imam ispit. Ali ako uspem da se uskladim sa vremenom, javicu se da se dogovorimo.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ako ne bude kiše i ja ću vam se verovatno pridružiti.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

:sreckovic:
Slika

Jel ste bili danas na voznji? Jel bilo dosta ljudi?

Ja nikako nisam mogao da se uklopim, jbg stislo ucenje.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Nismo.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Pre par dana sam kupio "aktivni veš", tj. podkošulju i biciklističku majcu od onog materijala koji pušta vodenu paru tj. znoj da izađu. I stvarno radi! Kad stanem u toku vožnje nema da me probije vetar onako mokrog, i sad kad sam stigao kući - praktično sam suv. Podkošulja je bila dve i nešto hiljada, majca tri i nešto, i sad kad sam video da tehnologija radi posao uzeću i majcu ili jaknu sa dugim rukavima ne bi li ugrabio još koju nedelju vožnje kad zahladi. Da li neko ima ovakve majce? Koliko često da ih perem? Da li treba posle svake vožnje da ih properem na ruke ili nešto ređe? Obične majce samo bacim u prljavi veš posle vožnje, ali ovu imam samo jednu, a i nije mokra posle vožnje pa zato pitam koliko se često pere.

Inače ovo vreme sad je savršeno! Još pošto je počela škola nema gužve ni po Adi... Odlični su uslovi za vožnju. Kad je počeo septembar rešio sam da vozim svaki dan ako me nešto ne spreči, i počeo sam od 20km. Polako sam dizao do 30km, a danas sam već vozio 38km.

Kupio sam i neke malo skuplje rukavice sa gelom ali i dalje imam problem da mi trnu šake. Stavio sam i neke male rogove i sad menjam pozicije u toku vožnje - pomaže ali ne u potpunosti. Provalio sam da mi najviše pomaže kad stanem i napravim pauzu od minut dva, to je dovoljno da se ruke oporave. A kad sam već kod kupovina uzeo sam i kacigu, naočare koje imaju neku gumu kod nosa pa ne spadaju kad sam nagnut napred - ovo mi je jako smetalo kod običnih naočara za sunce, a promenio sam i pedale pošto su stare plastične počele da se raspadaju. Mislim da je ovo dosta ulaganja za sad, a na proleće ću da uzmem nove gume, malo uže i kao "poluslik" pošto mi ove kramponke baš i ne trebaju a i prednja guma mi je skroz ispucala, najviše od stajanja. Moraću još da proučim tu problematiku da vidim šta da uzmem.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Kad pobeli od znoja onda peres :kezo:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Mislis kada ih bacis na zid a one da se zalepe :kezo:
Peres normalno, posto je sintetika mozes i rucno da je pod vodu operes i stavis da se osusi i sutra je obuces jer ce se brzo osusiti.
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Moje iskustvo sa tim "aktivnim materijalima" je upravo to što ti kažeš da je suv nakon rekreacije i uopšte se ne oseća znoj. Peri slobodno u mašini sa šarenim vešom.
Pošto ti treba svakodnevno ništa se neće desiti ako vežeš dva dana u njemu (provereno u praksi) i dalje neće smrdeti.

Trnjenje šaka na relativno kratkim vožnjama kao što su tvoje i moje je najčešće pokazatelj lošeg položaja na biciklu koji rezultira time da se previše telesne težine oslanja na ruke umesto na zadnjicu. Probaj da malo podigneš korman ako imaš lulu koja to omogućava promenom nagiba lule ili stavi distancer(e) ako je moguće.
Ja sam problem rešio tako što sam lulu iz horizontalnog položaja podigao za 30-ak stepeni i promenom gripova. Imao sam one "anatomske" i mnogo su mi smetali, ali samo na levoj ruci.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Moja lula nema podešavanja. Inače saznao sam šta je lula tek kad sam sad krenuo aktivno da vozim bajs, i onda sam i ovu temu pročitao od početka. A zadnji put kad sam stvarno aktivno vozio bajs bilo je prilično daaavno i bio je u pitanju Rogov petobrzinac. Pošto je tamo bilo najnormalnije da se korman podešava po visini kako ti odgovara dosta sam se iznenadio kad sam video da to sad više ne može. Da li bi pomogli neki malo veći rogovi? Ovi što sad imam su taman veličine šake i ništa se bitno ne promeni što se tiče preraspodele opterećenja jer su ruke skoro na istom mestu, samo se drugi delovi šake umaraju.

Inače ovakav je moj bajs, slika je sa nekog sajta nije moja:

Slika

Ram je 54cm a ja sam 187cm. Po nekim kalkulatorima koje sam našao to bi trebala da je ok veličina, ali možda grešim?
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Osnovna funkcija rogova je da se vozac uhvati za njih kada se popne na pedale odnosno ustane sa sedista za vreme voznje, bio to sprint, savladavanje uzbrdice ili nesto drugo.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Pored štelujuće lule postoje i prstenovi - distanceri koji malo mogu da podignu lulu pa time i sam korman.
Evo slike Nikaragvinog bicikla. Nju sam prvu našao u temi.
Slika

Obzirom da smo iste visine ako uspemo da se iskombinujemo da se provozamo mogao bi da provozaš moj bicikl pa da vidiš da li ima razlike i u kom pravcu da ulažeš pare.

edit Nemam pojama što je slika okrenuta za 90 stepeni. Kad je gledam sa harda normalna je.
Odgovori