Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Post od TheWickerMan »

Sipaju "šaljivdžije" šećer u rezervoar i onda sranje :)
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Kao što ste napisali, to je zbog nekog ličnog mira. :) Do sada je auto preko noći bio u garaži, a iz određenih razloga će ubuduće biti dosta napolju.

Inače mi uopšte nije jasna Fiatova logika... Jel to samo kod SrbPunta ili i inače koriste isto rešenje? Razumem da na automobilima B segmenta centralna brava često ne "pokriva" rezervoar, ali tada ima ključ. Kada je ta klasa i godište u pitanju, Corsa C je bila svetli izuzetak - centralna je zaključavala i vratanca rezervoara.

Na Puntu 2 (a i skupljim modelima) su napravili još jednu uštedu u odnosu na starije modele (Punto 1): gepek se spolja otvara samo ključem. Ne može biti otključan, pa se onda otvoriti pritiskom na bravicu. Verujem da je i ovo urađeno radi izbacivanja motora centralne brave (na modelima koji je imaju).
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

I punto 2 i ovaj u italijanskoj verziji imaju cep na kljuc, samo nasi ne. Sto je dokaz, kao sto uvek kazem, jedne veeelike pljacke ali to ke sada druga tema.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

snork napisao:Zna li neko gde može da se kupi najjeftiniji čep rezervoara sa ključem? U AP-Sportu imaju neki za 1200 din...
Koliko znam taj je i najjeftiniji. Imam ga i dobro služi. Tražio sam onaj koji se posle zaključavanja vrti ali ga nisam našao.
Prošle zime mi se zaledila bravica ali se to lako rešava.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Hvala na odgovorima! Onda ću najverovatnije kupiti taj u AP Sportu.

Imam i jedan ispravan motorčić za centralnu. S obzirom da poklopac rezervoara ima bočnu rupicu, u principu bi se moglo napraviti zaključavanje. Problem je samo kako fiksirati motorčić negde ispod krila, bez bušenja lima. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Ispravka: nema nikakvih rupa na poklopcu rezervoara. Pomešao sam sa drugim autom.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

snork napisao: Inače mi uopšte nije jasna Fiatova logika... Jel to samo kod SrbPunta ili i inače koriste isto rešenje? Razumem da na automobilima B segmenta centralna brava često ne "pokriva" rezervoar, ali tada ima ključ. Kada je ta klasa i godište u pitanju, Corsa C je bila svetli izuzetak - centralna je zaključavala i vratanca rezervoara.
Na busu uopšte nemam čep nego je na vratancima neki andrak koji zatvara otvor, a u samom otvoru je klapna sa dosta jakom oprugom.
Naravno da može da se zavuče crevo i izvuče gorivo ako se ima imalo mozga.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

To je još bolje rešenje - prilikom sipanja goriva ništa ne mora da se odvrće i zavrće. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Snork, imaš li alarm? Ako imaš - doda se još jedan mikroprekidač na vratanca i rešen problem. :)

TT
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Nemam, ali s obzirom da sada auto neće biti uvek u garaži, razmisliću o ugradnji.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

snork napisao:To je još bolje rešenje - prilikom sipanja goriva ništa ne mora da se odvrće i zavrće. :)
Čep iz AP Sporta se ne odvrće i zavrće.
Mislim da je isti za Stila i još neka vozila.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Kako se onda pričvršćuje? Okretom ključa? Ovaj originalni bez brave se zavrće, tj. nema neki klasičan navoj ali se fiksira okretom od recimo 3/4 kruga i onda počne da "proklizava" ako okrećeš dalje. :)

TT
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Prisloniš ga i okreneš ključ. Nema okretanja na navoj ni za vreme zatvaranja ni posle.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Poztoji i originalni sa kljucem, on se okrece...

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
ivke74
Reactions:
Pridružio se: 21 Dec 2013, 13:07
Garaža: Punto emotion tng abs & Audi A3 1.6TDI & Toyota Yaris cross

Post od ivke74 »

Radi se o Fiat punto clasic 1.2 8v benzin+tng
Jedno pitanje da li ikome crkava pumpa goriva na fiat punto classic ili samo meni za sedam godina kolko vozim punta ovo je treca pumpa koja mi je crkla. Benzina u rezervoaru uvek ima izmedju 1/3 i 1/2 nikad nije se upalila lampica.
Prvo mu je crkla original pumpa pa su mi u servisu u garantnom roku stavili bosch pa i ona je crkla posle 2-3 godine, pa sam stavio magnetimareli sad je i ona crkla pa danas sam narucio neku naj jeftiniju ne znam koje je marke kosta 3190din.
Zadnjih desetak dana se bas glasno cula da zuji a jutros je zujala i skripala kad sam dao kontakt i crkla.
Odgovori