Tesla automobili
Re: Tesla automobili
Ja bas mislim obrnuto. Mislim da vreme Tesle tek dolazi.
Pogledaj ovaj Model 3 na primer
http://bgr.com/2016/02/09/tesla-model-3 ... confirmed/
Ovo kad izadje ja mislim da ce 20-30% svih vozila biti na elektricni pogon.
https://www.youtube.com/watch?v=BdzDPUpyla4
uh koliko je detaljno jedva odgledah 

Moze biti, samo moraju prvo da prezive do pocetka prodaje modela 3. Ako to urade onda ce verovatno postati stabilan proizvodjac i staviti posao na stabilne noge.sunnyvale napisao:Ja bas mislim obrnuto. Mislim da vreme Tesle tek dolazi.
Bice i 40, 50, 60, 70%... vozila elektricno samo se to nece desiti preko noci.
+1 za Lakijevo razmišljanje, s timd a verujem da i investitori sve više veruju da će firma preživeti kako se približava model 3. Ispade zapravo ovo i dobro jer su već malo izgradili brend, važe za dosta pouzdane, tako da je praktično sve spremno za model 3, samo još da se pojavi. Svakako, čak i da zastartuje dobro, ne mora da znači da ga konkurencija neće pregaziti ubrzo, ali to je već druga stvar.
- Nemanja987
- Pridružio se: 28 Mar 2013, 20:46
Čuveni Saabkyle04 i njegovo šablonsko prikazivanje. Obožavam ga! Kolega farmaceut... bolesnik
Laki je to lepo sročio, nema šta da se doda ili oduzme.
Postoji šansa i verovatno će se to eventualno desiti, ali ne verujem da ih neko može prestići ubrzo. Od ovog trenutka sigurno ne u sledećih pet godina jer se sada već ne radi o samom projektovanju automobila što švabe mogu ultrabrzo da odrade, već o baterijama. Potrebno je mnoooogo baterija za nekoliko stotina hiljada jedinica. Potrebne su fabrike a fabrikama litijum, eventualno neki novi materijal mada nema nekih strašno obećavajućih alternativa. Možda kombinacija baterija i kondenzatora? Ko će ga znati. Tu je po meni tih pet godina razlike.
Odokativno i apsolutno nestručno gledano, ne razumem se mnogo u baterije.

Laki je to lepo sročio, nema šta da se doda ili oduzme.
Postoji šansa i verovatno će se to eventualno desiti, ali ne verujem da ih neko može prestići ubrzo. Od ovog trenutka sigurno ne u sledećih pet godina jer se sada već ne radi o samom projektovanju automobila što švabe mogu ultrabrzo da odrade, već o baterijama. Potrebno je mnoooogo baterija za nekoliko stotina hiljada jedinica. Potrebne su fabrike a fabrikama litijum, eventualno neki novi materijal mada nema nekih strašno obećavajućih alternativa. Možda kombinacija baterija i kondenzatora? Ko će ga znati. Tu je po meni tih pet godina razlike.
Odokativno i apsolutno nestručno gledano, ne razumem se mnogo u baterije.
Ma veruj mi samo zbog toga su dobri.AcaKayak napisao: Nikaragva, naravno da nisu dobri samo zbog marketinga. Jeste im marketing izuzetno jaka strana, verovatno i najjača, ali daleko od toga da je jedina.
Cim malo zagrebes po povrsini sve se raspada

Rasulo.
Sta cemo sa onim pricama koje su ovde isle kako ljudi maltene nisu normalni sto ne kupuju tesline akcije kad samo lud ne bi ukapirao da je to sigurna lova?
Znaci da je tad neko slusao savete odavde izgubio bi 50% ulaganja?
Znaci da je tad neko slusao savete odavde izgubio bi 50% ulaganja?
Ne secam se bas da je neko predlagao kupovinu akcija kada su bile blizu max...
Nemanja je pricao da ih predlaze i prati od kad su bile 30 (istina, znam da jeste), a Aca da njegov cale ne moze da prezali sto ih ne kupi na 160 ( sad evo moze na 140
), a ja pricao da sve moze da ode dovraga.
Tako da sumnjam da je ovde neko mogao pokupiti tu ideju da izgubi 50%
Nemanja je pricao da ih predlaze i prati od kad su bile 30 (istina, znam da jeste), a Aca da njegov cale ne moze da prezali sto ih ne kupi na 160 ( sad evo moze na 140

Tako da sumnjam da je ovde neko mogao pokupiti tu ideju da izgubi 50%

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Od akcija samo prehrambena industrija, farmaceutska i kozmetika [GRINNING FACE WITH SMILING EYES] treba par godina da prodje da se stabilizuje, sa onim prvim modelom Roadster nisu napravili boom neki.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Shandu, nemoj kucati smajlije sa telefoma, ne vide se.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Nemanja987
Trenutno je pokolj u zelenoj tehnologiji a tesla motors tu upada. Tri su razloga: nafta, nafta i nafta
Pickup zverine se opet kupuju rekordno, ameri se igraju sa ostatkom sveta a igra se zove ko može duže da drži dah, saudijci ili rusi, u svakom slučaju pobeđuju - ameri.
Nego, dosta skretanja sa teme.
Danas sam dva puta odgledao ovaj review od gore
Edit: Evo još jedne nasumične informacije pa da podelim sa vama. Ustvari neka budu dve.
1. Prošle godine je prodato više mercedesa s klase u južnoj koreji nego u nemačkoj. Tesla ulazi tamo ove godine pa ćemo videti brojke za 2016.
2. U decembru prošle godine je jedan dan u teksasu 40% kompletne potrošnje električne energije za taj dan proizvedeno pomoću vetroturbina. Rekordan dan, bilo dosta vetra.

Pickup zverine se opet kupuju rekordno, ameri se igraju sa ostatkom sveta a igra se zove ko može duže da drži dah, saudijci ili rusi, u svakom slučaju pobeđuju - ameri.
Nego, dosta skretanja sa teme.
Danas sam dva puta odgledao ovaj review od gore

Edit: Evo još jedne nasumične informacije pa da podelim sa vama. Ustvari neka budu dve.
1. Prošle godine je prodato više mercedesa s klase u južnoj koreji nego u nemačkoj. Tesla ulazi tamo ove godine pa ćemo videti brojke za 2016.
2. U decembru prošle godine je jedan dan u teksasu 40% kompletne potrošnje električne energije za taj dan proizvedeno pomoću vetroturbina. Rekordan dan, bilo dosta vetra.
Novi problemi za teslu: http://www.zerohedge.com/news/2016-02-1 ... -cash-flow
Uopste u novom svetskom poretku je tesko razvijati nesto ozbiljno posto su cene razvoja ozbiljno naduvane. Zato svi i razvijaju korak po korak...
Uopste u novom svetskom poretku je tesko razvijati nesto ozbiljno posto su cene razvoja ozbiljno naduvane. Zato svi i razvijaju korak po korak...
- Nemanja987
Novac se troši, razvoj košta. A novac može da se skupi i ovako:

200000 (recimo za godinu dana) narudžbi puta 1000usd je 200 miliona usd
Još jedna novost, poredili su se troškovi popravke u garanciji, po jedinici, za 2014. i 2015. i došlo se do toga da se duplo manje novca potrošilo. Dakle, pouzdanost i kvalitet se popravlja. Poređeni su automobili proizvedeni samo 2014. i samo 2015.
200000 (recimo za godinu dana) narudžbi puta 1000usd je 200 miliona usd

Još jedna novost, poredili su se troškovi popravke u garanciji, po jedinici, za 2014. i 2015. i došlo se do toga da se duplo manje novca potrošilo. Dakle, pouzdanost i kvalitet se popravlja. Poređeni su automobili proizvedeni samo 2014. i samo 2015.
Pa za pocetak moraju da se dovedu u red sa isporukama.
To sto izlaze na nova trzista za sada malo sta znaci kad je njima jos uvek usko grlo koliko kola mogu da proizvedu a ne koliko se naruci, zar ne?
Ako ne gresim ko sad naruci X model nece ga ove godine dobiti, zato im i jesu rezultati tako losi jer sve kasni, model X je okasnio oko 6 meseci sa pravim pocetkom isporuka.
EDIT:
Bas sad gledam nesto i razmisljam. Ne mislim da je onaj crni scenario propadanja Tesle koji sam pomenuo u proslom postu realan. Sad sam pogledao, Musk van Tesle poseduje jos oko 7-8 milijardi, pa nece pustiti svoju bebu da mu umre, pride ima drugare iz Googla i ko zna kojih jos kompanija koji su milijarderi, u principu mogu upumpati 5-10 milijardi ko iz p... ako im zatreba, sto im je dovoljno za mnogo godina... Ali svakako model 3 ce biti prekretnica za godinu dve.
To sto izlaze na nova trzista za sada malo sta znaci kad je njima jos uvek usko grlo koliko kola mogu da proizvedu a ne koliko se naruci, zar ne?
Ako ne gresim ko sad naruci X model nece ga ove godine dobiti, zato im i jesu rezultati tako losi jer sve kasni, model X je okasnio oko 6 meseci sa pravim pocetkom isporuka.
EDIT:
Bas sad gledam nesto i razmisljam. Ne mislim da je onaj crni scenario propadanja Tesle koji sam pomenuo u proslom postu realan. Sad sam pogledao, Musk van Tesle poseduje jos oko 7-8 milijardi, pa nece pustiti svoju bebu da mu umre, pride ima drugare iz Googla i ko zna kojih jos kompanija koji su milijarderi, u principu mogu upumpati 5-10 milijardi ko iz p... ako im zatreba, sto im je dovoljno za mnogo godina... Ali svakako model 3 ce biti prekretnica za godinu dve.