Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Re: Одг: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od pavle »

Ji 4Tze napisao:Sudovi su naplaćivali godinama, ne sećam se da sam imao trunku problema da platim sudu. Notaru da pljesnem 10% ma i 2% posto bih imao problem. Onako znam da je bar sve išlo u budžet a ovako da finansiram kakav RR nekom maminom sinu...
A da se ne lažemo, samo su pare u pitanju.
Alo sta pises gluposti, kakve veze moja porodica i ja imamo sa NOTARIMA???
Ajde molim te kazi da je ovo metafora pa da idem da udaram glavom od zid!!!
Poslednja izmena od pavle u 21 Nov 2014, 21:37, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Rakhil »

I ja isto tako, kad vidim metaforu userem se ziv
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Poslednja opomena
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Ispravio sam to za udarenjem glave od zid da ne budem vulgaran:-)

@Paja

ja sam ti rekao da ja mogu sa tobom da diskutujem na pp ili uzivo... A ovde gde se svako ubacuje, gde svi sve znaju, gde svi vole da sve izvrgavaju ruglu necu... a osnova im je Kurir i Blic... Glavni im je argument da sam bahati klinac kome su roditelji kupili kola, zbog nekih mojih postova sa saljivim kontekstom misle da sam bahat i nezreo... Meni bi bila cast da sa tobom kao advokatom raspravljam o stvarima koja su i deo moje buduce profesije, najverovatnije... Ali ovde da bilo sta vise pisem sem o kolima i o nekim totalno opustenim stvarima necu za sad....

Ps Nuk steta sto se sa tobom nisam kladio da li Stefan moze da zameni cipele, a mozemo da se kladimo isto da li je neko u mojoj porodici NOTAR, ako jeste ja ti dajem Alfu i kupujem tebi RR Sporta!!!
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Paja napisao: Notari su i problem društva jer notari ovlašćenjem da odbiju da solemnizuju ugovor koji ima sve bitne elemente praktično ruše osnovni princip privatnog prava - princip da je sloboda ugovaranja apsolutna osim u izričito propisanim slučajevima.
Dakle dozvoljeno je sve što nije izričito zabranjeno.

Porezi su ove godine povećani 41% minimum, s tim da postoje i korektivni faktori pa su nekima otišli i 300%. Da li iko misli da je to normalno u vreme kad privreda stoji, kad pravosuđe više neradi nego što radi, kad je građanstvo sve siromašnije...? Od koga naplatiti te pare?
Zaista prvi put cujem sada da notar moze da odbije overu ugovora izmedju 2 privatna lica, ugovor koji sadrzi propisane elemente i u saglasnosti je sa zakonom.

Porezi su povecavani redovno svake godine a narocito od 2007. Neke godine manje neke godine vise izrazeno u procentima.
Ni jedne godine nije smanjen porez, iako je kako si naveo privreda stoji, drustveni proizvod opao, 400.000 gradjana je izgubilo posao i time 100% im je smanjena zarada.
I tek sada se Komora prisetila da postoji problem u sistemu, u temelju drzave.
Porezi nisu normalni, to je i golim okom ocigledno jer ubrzano nestaje domaca privreda a sve manji ljudi je zaposleno u istoj.

Kada vec pomenu cinjenicu da je gradjanstvo sve siromasnije, meni deluje da nam se prosvetari rugaju sa ovoliko buke oko 10% smanjenja kada znam licno stotine ljudi kojima je smanjenje od 20-70% onoga sto su primali mesecno na radnom mestu. Mnoge znam koji su i izgubili posao, i prestali da bilo sta primaju mesecno.

Imam osecaj kao da neki ne vide, ne cuju, ne govore odnosno zive izdvojeno od okruzenja u kome zivi vecina gradjana u zemlji, i sada kao odjednom iznenadjeni da nema vise na veresiju, kelner doneo racun koji stigao na naplatu.

Ne znam sta je Komora cekala ovolike godine da bi primetili javno, na ovaj ostar nacin, da je nesto trulo u drzavi i da ne moze vise tako. Notari su samo vrh ledenog brega sistema koji lici kao soliter iz jedne pesme od pre 30 godina- fasada drzi a temelji klize.
Ako se pokaze da su notari okidac da se kompletno preispitaju resenja u drzavi, voleo bih da advokatura pripremi i plan resenja i drugih problema i konacno sprovede jednom neka reforma necega u punom obimu. Politicari ocito ne umeju da upravljaju drzavom kao preduzecem.

Pa mi imamo NBS koja se hvali da je inflacija oko2% i najniza u novijoj istoriji zemlje a istovremeno imamo i zvanicnu kamatnu stopu od 18% (bas pre neki dan mi bilo dosadno i citam pazljivo racun za elektricnu energiju, gde pise da je zvanicna kamatna stopa koja se obracunava orkuglo 18.0%). godisnje stope su u pitanju.

Pa da li je to normalno igde na svetu a pogotovu u EU gde su nam usta puna price (mene ne tangira kolika god da je stopa ali me prosto sokiralo da je toliko naduvan balon).

Ima li advokatura zelje i moci da sredjuje i taj domen, kada vec Privredna Komora nema interesovanja za ekonomske probleme drustva.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ali uvođenje akcize na gazirane sokove... Dotakli smo dno. Da, i na struju. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

I Pavle nisi objasnio kako notar vise odgovara od advokata ? :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ako nisi u stanju da napišeš tri reda teksta kojim ćeš objasniti kako je odgovornost notara veća od odgovornosti advokata onda nema potrebe da diskutujemo uopšte.
Diskusija je ove počela, rekao si nešto za šta ja tvrdim da je netačno i red je da ovde javno odgovoriš.

Ako neko ima volje i želje da shvati kako i zašto advokati i notari odgovraju isto pisali smo na tu temu viewtopic.php?f=25&t=1072&start=8970#p356692
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

pajo rekao sam ti da ne zelim, sta ja god budem napisao javi ce se neki lik,(kazace kako nisam negde stavio zarez ili da se nesto pise zajedno plus da sam bahato deriste)....koji je cuo da na pravnom ima nekiw predmet koji se zove rimsko pravo... mogu jedino da ti napisem na pp, kada dodjem kuci, mrzi me vise da kucam sa telefona... Nmg da se vise spustam na taj nivo da se svadjam sa neostvarenim ljudima.... Mislio sam da ucestvujem u raspravi, a posle unacivanja Nuka, koji je vec poceo da tvrdi cime mi se bave roditelji necu....
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

I mene zanima, slobodno napisi kad sednes za komp.
Siguran sam da te niko nece zezati cak i ako se potkrade neka pravopisna greska :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Velika većina tih koje prozivaš su itekako ostvareni i ozbiljni ljudi kojima nije hobi da skaču na tebe, tako da će biti da si nečim isprovocirao.

Meni tvoj odgovor ne treba. Ja znam šta je i kako je. To sam i napisao i postavio sam link ka toj raspravi. Zakone umem da čitam i tumačim, znam šta su mi profesionalne obaveze, znam kako je bilo i kako je sada, tako da meni nemoj odgovarati.

Ako hoćeš odgovori ostalima, ako nećeš ne moraš. Svakako ne možeš dokazati da notari odgovaraju drugačije od advokata.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Ivan »

Vecina ljudi koji su ti replicirali na postove su ostvareni ljudi koji su postigli nesto svojim radom.

Ako ti vec skacu za vrat za gramaticke greske i to ne za neke gde su slova pored na tastaturi, vec na neka koja su evidentno napravljena zbog neznanja ili ogromne rasejanosti (ajde da ti damo benefit of doubt za ovo), pa zar onda ne mozes da se skoncentrises i da slozis jedan tekst po PSu kada se vec prica o ozbiljnim temama i da taksativno navedes svoje argumente.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Zanima me da li nemacki auto forum motor-talk.de ima temu Zasto je Nemacka tu gde jeste ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Nema. Ali zato imas skoro ceo forum ''Zasto je Nemacka tu gde jeste''. :)
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Ok, napisacu sve argumentovano, cim dodjem kuci i sednem za komp...
Odgovori