Letnje gume
Re: Letnje gume
To je ok, krenu da mumlaji kad je dosta nize.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Dodaj pritisak pa vidi. Gruni na 2.7 na primer, lako je ispustiti.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Probacu pa javljam
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Na koliko km/h se cuju? Da li se jace cuje kako povecavas brzinu?
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Lezaj tocka mozda.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Cek da napise kad bruji. 

- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Kad si uzeo gume?TeaseR napisao: 14 Jul 2021, 21:57 Izgleda da nije jer se ova u pocetku nije cula i onda je pocela. Sigurno sam potrosio 2, 3 puna rezervoara sa njima.
Sta mogu da radim u ovom slucaju? Da li mogu nekome da se zalim, da kontaktiram Savu putem maila? DOT je dobar, 11/21.
Uopste ne kontam sta moze biti problem. Da li je guma felericna ili je nesto drugo u pitanju.
Imam Savu UHP2 215/50/17, jednu novu, kupljenu u maju, prešla 5000 km, jer je došlo do oštećenja stare pa uzeo samo jednu. Guma se nalazi napred levo. Zamenjena glavčina, ležajevi na osovinama, krstevi (zbog dotrajalosti, ne zbog gume, gume nije bila u planu nego se desilo) i opet je prisutno zujanje. Hučanje, na pravcu i brujanje kada se prolazi kroz desnu krivinu, pri brzinama većim od 110 km/h.
Ovo nije neobična pojava, većina guma će pri agresivnom skretanju da proizvodi neki zvuk, zavisno od dezena i tvrdoće zida.Hučanje, na pravcu i brujanje kada se prolazi kroz desnu krivinu, pri brzinama većim od 110 km/h.
- Martin
Ma kakvo agresivno skretanje, išao sam na more, a ne na Track Day.
Krivine na autoputu kroz BiH i Hrvatsku kroz koje možeš ići velikim brzinama, a bez delovanja G sila.

Krivine na autoputu kroz BiH i Hrvatsku kroz koje možeš ići velikim brzinama, a bez delovanja G sila.
Krivina kroz koju prolaziš sa 110kmh, a bez bočnih G sila se zove pravac.
Iznenadio bi se koliko se guma izdeformiše i u blagoj krivini, pogotovo neka ranga Save.

Iznenadio bi se koliko se guma izdeformiše i u blagoj krivini, pogotovo neka ranga Save.
- Martin

Nisam te razumeo šta si hteo reći.
A i tvoj komentar definitivno nije odgvor na moje pitanje.
Nego je klasičan komentar na čemu se završi 90% diskusija na ovom forumu. Uz zaključavanje teme.
I šta ti znači to "pogotovo neka ranga Save"?????
Ne postoje krivine u Bosni koje mozes prolaziti velikim brzinam. Za razliku od Vojvodine, ovaj znak je tamo itekako bitan 

- Martin
Napisao sam autoput. Ne magistrala.
Nemojte da skrećete sa teme, pričamo o gumama a ne krivinama.

Ne možeš u krivini da nemaš bočnu G silu, dokle god te guma drži na asfaltu, a guma je po prirodi svoje funkcije elastična, te se deformiše. Sava je mekša guma, niže lige, bez obzira na optimističnu UHP oznaku - pritom ne umanjujem njenu briljantnost unutar segmenta kome pripada. To znači da se značajan deo sile da održi tvoje vozilo na putanji krivine, umesto da je ispravi, prenosi na bok gume, i to prednje spoljne u odosu na teme krivine. Deformacija boka gume prebacuje masu vozila na spoljnu šaru gume, koji će da bruji.

@nikaragva , odličan klip!
@Martin

@nikaragva , odličan klip!

@Martin
Hučanje, na pravcu i brujanje kada se prolazi kroz desnu krivinu, pri brzinama većim od 110 km/h.

- Martin
@nidza Pa šta ti nije jasno?
Ubeđuješ me da je problem u nečemu, za šta sam uveren da nije. Smatram da imam toliko iskustva i kilometara da znam šta se dešava.
@nikaragva
Hvala za klipove, veoma su poučni, videh slične na Youtubu još pre deset godina. Nije to problem, definitivno.
Sumnjam da je problem u pneumatiku, koji je nov, i koji bruji kada se uđe u desnu krivinu, na autoputu, na pri brzini većoj od 110 km/h. Primer takvih krivina je ona kod Batajnice, na autoputu iz NSa ka BGu.
Na magistrali, čak i kad se uđe u krivinu prevelikom brzinom, npr do 80 km/h, ne bruji.

@nikaragva
Hvala za klipove, veoma su poučni, videh slične na Youtubu još pre deset godina. Nije to problem, definitivno.

Sumnjam da je problem u pneumatiku, koji je nov, i koji bruji kada se uđe u desnu krivinu, na autoputu, na pri brzini većoj od 110 km/h. Primer takvih krivina je ona kod Batajnice, na autoputu iz NSa ka BGu.
Na magistrali, čak i kad se uđe u krivinu prevelikom brzinom, npr do 80 km/h, ne bruji.