Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Re: Corona virus

Post od Kabe »

Postoji plan i za to, nadam se da će u dogledno vreme biti realizovan.
A ja se ponadao da će ti sledeći post biti u Garaža podforumu, ali očigledno "razrađuješ plan"...

Znam kako je. Ja sam se više puta predstavljao pa sam utreniran. A ti si mlad, neiskusan, pa sada razmišljaš sa koje strane prići predstavlanju.
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
brabonjak
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2021, 10:56
Garaža: Peugeot 407 2.0HDi

Post od brabonjak »

Vladapetr napisao: 03 Feb 2022, 10:00 Dakle: čime si tada raspolagao kada si doneo odluku, kojim znanjem i kojim argumentima?
Vakcinacija je počela kada sam bio na oko 6 meseci od zaražavanja, a studije su još i pre toga bile prilično jasne - rizik od ponovne infekcije u tom periodu praktično ne postoji. Imajući to u vidu, a dodatno i to što ne pripadam ugroženima ni po starosti ni po komorbiditetima, imao sam (kao što, uostalom, i dalje imam) vremena da razmišljam šta mi je činiti po pitanju vakcinacije.

Sećaš se i sam, početak vakcinacije na zapadu je bio.. problematičan. Mnogi stariji su umrli ubrzo po primanju vakcine. Zainteresovalo me kakve su šanse za to pa sam počeo da čitam rezultate kliničkih ispitivanja. Neke vrlo ozbiljne neželjene reakcije su zabeležene već i među par desetina hiljada dobrovoljaca, što je iskreno bilo daleko od onoga što sam očekivao. Mada, možda sam samo imao prevelika očekivanja, kao i uvek. Kroz nekoliko nedelja dolaze i real-world studije, koje me takođe ne ubeđuju da bih ja, osoba koja je preležala, trebalo da se vakciniše.
U zamenu za nedostatak postova o automobilima, otkriće nam par svetskih zavera
Tebi su moji postovi svetske zavere? Hahaha sjajno
Kabe napisao: 06 Feb 2022, 00:49 A ja se ponadao da će ti sledeći post biti u Garaža podforumu, ali očigledno "razrađuješ plan"...

Znam kako je. Ja sam se više puta predstavljao pa sam utreniran. A ti si mlad, neiskusan, pa sada razmišljaš sa koje strane prići predstavlanju.
Ima tu mnogo posla, moram da se spustim u garažu, ponesem 50-icu prajm i uslikam sve detaljno pa izeditujem. Mora to da liči na nešto. Perfekcionista, nema tu leka.
dispy
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2019, 18:01
Garaža: Audi A6 C7.5 TDI190 Avant

Post od dispy »

Ako si perfekcionista, svakako ne fotkaš na veštačkoj svetlosti.

Dajte bre banujte više trola.

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Smišljao je ovo skoro 2 dana, zaista sam više očekivao
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Meni se čini da je voda smrtonosnija i od virusa i od vakcine. Preko 90% ljudi koji su pili vodu su mrtvi. Živo je nešto manje od 8 milijardi u odnosu na 107 milijardi ikada rođenih. I to je statistika.
Kad čovek ima neku nameru, statistika je čudo. Ne znam da li su uspeli da dokažu da je Pedro sam sebi deda, ali i to će, ako bude potrebno...
Korisnikov avatar
pegazbre
Reactions:
Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp

Post od pegazbre »

Da nije @brabonjak poslat sa one grupe gde su se okupljali obozavaoci konjskog leka da nas troluje ovde kao sto su to neki ljudi isto radili tamo.

Ne mogu drugacije da objasnim ovu njegovu misiju borbe protiv vetrenjaca na ovom forumu gde vecina nas veruje u medicinu i primila je vakcine bez toga da je od najarnijih dana od kada su u opticaju trazili po internetu koje su nuspojave, da li je neko umro od njih, da li je to dokazano i sl.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

brabonjak napisao: 06 Feb 2022, 00:55 Ima tu mnogo posla, moram da se spustim u garažu, ponesem 50-icu prajm i uslikam sve detaljno pa izeditujem. Mora to da liči na nešto. Perfekcionista, nema tu leka.
Ako za sve ove godine nisi napravio jednu normalnu fotku koju možeš da iskoristiš za predstavljanje, onda nema potrebe da se trudiš.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

brabonjak napisao: 06 Feb 2022, 00:32 Upravo je od te tabele sve i počelo, što stopa smrtnosti od bilo kog uzroka ne može magično da opadne nekoliko puta (?!) samim činom vakcinacije. Nekoliko puta sam ovo baš ovim rečima napisao, ali džabe, kao zidu da sam pričao.
Naravno da može, a podaci sa linka koji si TI ostavio i koji sam kliknuo u trenutku kad sam napisao post, tako da su aktuelni meni koliko i tebi, zar ne? Ti si zaboravio šta se desilo na početku pandemije sa starim ljudima i centrima za njihovo negovanje u Bolonji, i na drugim mestima? Tom segmentu je vakcina višestruko podigla šansu da prežive zaražavanje, umesto što ih masovno počistila na prolece 2020. godine. Sve dalje što sledi vrlo nedvosmisleno posmatra stariju populaciju u boljem svetlu nego na početku pandemije, jer im je dostupan najbolji alat za borbu protiv smrti - vakcina.

Nije ti ni najmanje čudno da drugi istraživači nisu došli do istih zaključaka kao ti i taj jedan par imena sa research gate? Ceo svet je većinom vakcinisan, mnogo ljuti se protivi vakcini, bar isto toliko ljudi je zlo i ima čudne motive poput tebe i tih još nekih imena, tako da bi na sve strane apsolutno moralo da seva od članaka koji se slažu, ali ne, svuda imaš podatke koji govore skroz suprotno.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Да се осврнем само на овај део "цео свет је већином вакцинисан", ако гледамо да је већина преко 51% онда си у праву, управо сам гледао статистике на

https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

и није баш све то тако црно - бело а ни бајно, с обзиром да вакцинација траје већ две године.
Slika

Sent from my DN2103 using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Uzmi u obzir da postoji i dalje popriličan deo sveta gde vakcine nisu i dalje dostupne, tako da taj broj nije toliko loš. Dalje, na primer, prosečna starost na afričkom kontinentu 19,7 godina (medijana), tako da je ogroman udeo osoba koje nisu kandidati za vakcinu uopšte.

Kod nas vlada potpuni poraz informisanosti, jer je uz dostupnost vakcina procenat 48% (45% potpuno vax), busterovanih da ne brojimo, a kudikamo smo stariji nego afrikanci. Sve što se dešava je po zasluzi. Bilo bi mnogo bolje da toliko aktivno jedni druge ne guramo u propast, ne samo u ovom okviru.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

A zašto se ukidaju vakcinacioni punktovi kad se i dalje promoviše vakcinacija?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Meni i dalje nije jasna ovo neko šarenilo oko vakcina. Evo već je dosta vremena prošlo i ogroman broj ljudi je vakcinisan Kinezom (sinopharm, sinovac). Vidim da ih i dalje neke zemlje ne prihvataju.
Recimo Nemačka ne priznaje, a CH i Holandija priznaju.
Ogroman broj ljudi je vakcinisan ovim vakcinama u Aziji, Africi i Evropi na kraju krajeva
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ko promoviše vakcinaciju? Vlast je uradila bukvalno sve da je ne promoviše, da ne bi čačkala većinsku slobodarsku (čitaj: antivax) populaciju. Nijedna mera nije služila da podstakne narod da se vakciniše, sad je bezveze da medicinari tamo bleje i igraju jamb kad već niko ne dolazi.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Цела прича око вакцинације је комплексна, ја пратим Израел и још неке државе, које су ето позитивни синоним за вакцинацију. Па испаде да у Израелу већи пик смртности има Омикрон ,који сматрају најблажом варијантом, од свих претходних варијанти.SlikaSlika

Sent from my DN2103 using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

dzonic87 napisao: 07 Feb 2022, 11:28 Vidim da ih i dalje neke zemlje ne prihvataju. Recimo Nemačka ne priznaje, a CH i Holandija priznaju.
Ogroman broj ljudi je vakcinisan ovim vakcinama u Aziji, Africi i Evropi na kraju krajeva
I u najvećoj krizi novije istorije govna ostaju govna.
Zaključana tema