Vožnja na gas - vaša iskustva
Re: Vožnja na gas - vaša iskustva
da, čudna priča ali s obzirom da su taksisti i da je štedljivi jug, onda vrv postoji neko ekonomsko opravdanje. ja sumnjam na to da su električni kapaciteti tih raga oslabili i umesto tih, šta znam, 80km na struju oni ne mogu više ni par km a vide više smisla da za tih 700e koliko košta zamenska reparirana baterija kupe plinsku instalaciju /ili manje, ne znam koliko to košta/.
zapravo me jednako zanima kako se taksisti bore sa tim poznatim problemima priusa, naročito 3. generacije /semering tj glava motora, EGR, itd/, ovo sa glavom nije naivno i bude skupo.
zapravo me jednako zanima kako se taksisti bore sa tim poznatim problemima priusa, naročito 3. generacije /semering tj glava motora, EGR, itd/, ovo sa glavom nije naivno i bude skupo.
Uglavnom to nisu plug in hybridi pa i ako je baterija oslabila nije strašno pošto se u gradskoj vožnji stalno dopunjava kočenjem.
Mene više od toga zanima zašto su ti hibridni Priusi u taxiju u 80% slučajeva u Nišu? Jel Nišlije znaju nešto što ostali ne znaju. 

Имам једно потпитање...
Najjeftiniji su. U ostalim mestima su uglavnom corolle koje su skuplje.
onda su možda niški taksisti u saradnji sa lokalnim majstorima rešili taj famozni problem koji prius 3 ima sa dihtungom glave motora, ako je to ono što se na engleskom zove head gasket. ta popravka košta nešto tipa 1500 funti u engleskoj. sutra ću se raspitam.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Dva gašenja motora za redom mi je nešto zapištala ona mala kontrolna jedinica unutar auta (ona što pokazuje nivo i gde se prebacuje sa benzina na gas). Da li znate šta bi to moglo biti?
Vreme za servis.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Da, pojedini majstori podese da pišti kada dođe vreme za servis TNG instalacije, odnosno zamenu filtera.
Posetite www.garaza.rs !
da li je neko od prisutnih ko vozi na gas imao prilike da poredi performanse sa srpskim/ruskim gasom i onim iz EU.
razlika u ceni je osetna, trenutno je 1.10-1,15 u npr grčkoj, bilo bi dobro da postoji kompenzacija sa strane kvaliteta

razlika u ceni je osetna, trenutno je 1.10-1,15 u npr grčkoj, bilo bi dobro da postoji kompenzacija sa strane kvaliteta

Našao sam jedan Grande Punto sa fabričkim TNGom, u pitanju je 1.4 motor sa 77KS. Kakva su tu iskustva? Vidim da je atestiran do 2029, što znači da je skoro prošao atest (ako važi 5 god?), pa ne znam da li mi to nešto znači u smislu da je morao tada da bude sređen ako je bio neki problem sa sistemom?
Nemaju start kao u BG za dobar dan 300 din, tamo je sve jeftinije, rade za mnogo manje pare, treba se prilagoditi tome da narod tamo ne plaća cene dranja taksija kao u BG.elMaestro napisao: 02 Apr 2025, 15:49 Mene više od toga zanima zašto su ti hibridni Priusi u taxiju u 80% slučajeva u Nišu? Jel Nišlije znaju nešto što ostali ne znaju.![]()
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Imaju dobrog majstora za plin.elMaestro napisao:Mene više od toga zanima zašto su ti hibridni Priusi u taxiju u 80% slučajeva u Nišu? Jel Nišlije znaju nešto što ostali ne znaju.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk