Vožnja na gas - vaša iskustva

Iskustva u vezi autogasa, preporuke za ugradnju
Odgovori
zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Re: Vožnja na gas - vaša iskustva

Post od zigZag »

da, čudna priča ali s obzirom da su taksisti i da je štedljivi jug, onda vrv postoji neko ekonomsko opravdanje. ja sumnjam na to da su električni kapaciteti tih raga oslabili i umesto tih, šta znam, 80km na struju oni ne mogu više ni par km a vide više smisla da za tih 700e koliko košta zamenska reparirana baterija kupe plinsku instalaciju /ili manje, ne znam koliko to košta/.
zapravo me jednako zanima kako se taksisti bore sa tim poznatim problemima priusa, naročito 3. generacije /semering tj glava motora, EGR, itd/, ovo sa glavom nije naivno i bude skupo.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Uglavnom to nisu plug in hybridi pa i ako je baterija oslabila nije strašno pošto se u gradskoj vožnji stalno dopunjava kočenjem.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Mene više od toga zanima zašto su ti hibridni Priusi u taxiju u 80% slučajeva u Nišu? Jel Nišlije znaju nešto što ostali ne znaju. :D
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Najjeftiniji su. U ostalim mestima su uglavnom corolle koje su skuplje.
zigZag
Reactions:

Post od zigZag »

onda su možda niški taksisti u saradnji sa lokalnim majstorima rešili taj famozni problem koji prius 3 ima sa dihtungom glave motora, ako je to ono što se na engleskom zove head gasket. ta popravka košta nešto tipa 1500 funti u engleskoj. sutra ću se raspitam.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Dva gašenja motora za redom mi je nešto zapištala ona mala kontrolna jedinica unutar auta (ona što pokazuje nivo i gde se prebacuje sa benzina na gas). Da li znate šta bi to moglo biti?
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Vreme za servis.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Da, pojedini majstori podese da pišti kada dođe vreme za servis TNG instalacije, odnosno zamenu filtera.
Posetite www.garaza.rs !
zigZag
Reactions:

Post od zigZag »

da li je neko od prisutnih ko vozi na gas imao prilike da poredi performanse sa srpskim/ruskim gasom i onim iz EU.
razlika u ceni je osetna, trenutno je 1.10-1,15 u npr grčkoj, bilo bi dobro da postoji kompenzacija sa strane kvaliteta
:nemampojma: :nemampojma:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Isti đavo svuda.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Našao sam jedan Grande Punto sa fabričkim TNGom, u pitanju je 1.4 motor sa 77KS. Kakva su tu iskustva? Vidim da je atestiran do 2029, što znači da je skoro prošao atest (ako važi 5 god?), pa ne znam da li mi to nešto znači u smislu da je morao tada da bude sređen ako je bio neki problem sa sistemom?
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

elMaestro napisao: 02 Apr 2025, 15:49 Mene više od toga zanima zašto su ti hibridni Priusi u taxiju u 80% slučajeva u Nišu? Jel Nišlije znaju nešto što ostali ne znaju. :D
Nemaju start kao u BG za dobar dan 300 din, tamo je sve jeftinije, rade za mnogo manje pare, treba se prilagoditi tome da narod tamo ne plaća cene dranja taksija kao u BG.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

elMaestro napisao:Mene više od toga zanima zašto su ti hibridni Priusi u taxiju u 80% slučajeva u Nišu? Jel Nišlije znaju nešto što ostali ne znaju. :D
Imaju dobrog majstora za plin.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Odgovori