Vožnja na gas - vaša iskustva
Re: Vožnja na gas - vaša iskustva
da, čudna priča ali s obzirom da su taksisti i da je štedljivi jug, onda vrv postoji neko ekonomsko opravdanje. ja sumnjam na to da su električni kapaciteti tih raga oslabili i umesto tih, šta znam, 80km na struju oni ne mogu više ni par km a vide više smisla da za tih 700e koliko košta zamenska reparirana baterija kupe plinsku instalaciju /ili manje, ne znam koliko to košta/.
zapravo me jednako zanima kako se taksisti bore sa tim poznatim problemima priusa, naročito 3. generacije /semering tj glava motora, EGR, itd/, ovo sa glavom nije naivno i bude skupo.
zapravo me jednako zanima kako se taksisti bore sa tim poznatim problemima priusa, naročito 3. generacije /semering tj glava motora, EGR, itd/, ovo sa glavom nije naivno i bude skupo.
Uglavnom to nisu plug in hybridi pa i ako je baterija oslabila nije strašno pošto se u gradskoj vožnji stalno dopunjava kočenjem.
Mene više od toga zanima zašto su ti hibridni Priusi u taxiju u 80% slučajeva u Nišu? Jel Nišlije znaju nešto što ostali ne znaju. 

Имам једно потпитање...
Najjeftiniji su. U ostalim mestima su uglavnom corolle koje su skuplje.
onda su možda niški taksisti u saradnji sa lokalnim majstorima rešili taj famozni problem koji prius 3 ima sa dihtungom glave motora, ako je to ono što se na engleskom zove head gasket. ta popravka košta nešto tipa 1500 funti u engleskoj. sutra ću se raspitam.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Dva gašenja motora za redom mi je nešto zapištala ona mala kontrolna jedinica unutar auta (ona što pokazuje nivo i gde se prebacuje sa benzina na gas). Da li znate šta bi to moglo biti?
Vreme za servis.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Da, pojedini majstori podese da pišti kada dođe vreme za servis TNG instalacije, odnosno zamenu filtera.
Posetite www.garaza.rs !
da li je neko od prisutnih ko vozi na gas imao prilike da poredi performanse sa srpskim/ruskim gasom i onim iz EU.
razlika u ceni je osetna, trenutno je 1.10-1,15 u npr grčkoj, bilo bi dobro da postoji kompenzacija sa strane kvaliteta

razlika u ceni je osetna, trenutno je 1.10-1,15 u npr grčkoj, bilo bi dobro da postoji kompenzacija sa strane kvaliteta

Našao sam jedan Grande Punto sa fabričkim TNGom, u pitanju je 1.4 motor sa 77KS. Kakva su tu iskustva? Vidim da je atestiran do 2029, što znači da je skoro prošao atest (ako važi 5 god?), pa ne znam da li mi to nešto znači u smislu da je morao tada da bude sređen ako je bio neki problem sa sistemom?
Nemaju start kao u BG za dobar dan 300 din, tamo je sve jeftinije, rade za mnogo manje pare, treba se prilagoditi tome da narod tamo ne plaća cene dranja taksija kao u BG.elMaestro napisao: 02 Apr 2025, 15:49 Mene više od toga zanima zašto su ti hibridni Priusi u taxiju u 80% slučajeva u Nišu? Jel Nišlije znaju nešto što ostali ne znaju.![]()
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Imaju dobrog majstora za plin.elMaestro napisao:Mene više od toga zanima zašto su ti hibridni Priusi u taxiju u 80% slučajeva u Nišu? Jel Nišlije znaju nešto što ostali ne znaju.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Dihtung poklopca ventila na Nivi je počeo blago da masti, pa sam kupio drugi i danas rešio da ga zamenim. Auto ima 204500km, plin je ugrađen na 60000. Kad sam digao poklopac, unutra sve sija. Usput sam iskoristio otvaranje da naštelujem ventile jer dugo nisam. Završio sam posao, a ruke su mi ostale čiste takoreći.

Ovu čistoću unutar motora pripisujem plinu. Nema gareži od sagorevanja, ulje menjam redovno i svaki put je žuto kada ga ispustim. Na meraču se jedva vidi. S unutrašnje strane poklopca isto bez ikakvih naslaga, samo sloj masnoće.

Ovu čistoću unutar motora pripisujem plinu. Nema gareži od sagorevanja, ulje menjam redovno i svaki put je žuto kada ga ispustim. Na meraču se jedva vidi. S unutrašnje strane poklopca isto bez ikakvih naslaga, samo sloj masnoće.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Jel radjeno osvezenje motora do sad? Kod mene u na Stilu 1.9 koliko sam video kroz cep ulja motor iznutra je isto bio cist, jasno se video odlivak, nikakve naslage. Uvek menjano na ispod 10k redovno i uvek Shell ulje. Isto tako i na Cliu benzincu. U cilindru bi bila sigurno drugacija situacija.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money