Kraj automobilizma za ljude koji vole da voze

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Kraj automobilizma za ljude koji vole da voze

Post od pedja »

Slika

Tapa

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Slika

Tapa

Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Slika
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Slika
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

:rofl: :rofl: :kezo:

Nego sto cemo sa onima koji vole moderno, lako i tehnologiju ?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Kraj automobilizma za ljude koji vole da voze

Post od ftj »

Vi ne uzivate. To je rezervisano samo za one sa jakim rukama sto jednim prstom motaju volan.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Romanticni_Piroman napisao: 29 Apr 2025, 00:07 Mogu da pricam satima o ovome, ali nema portebe, poenta se razume i posle 2 recenice. Toliko od mene, prosto tuga kad pomislim na buducnost automobilizma. Misljenja sam da automobile iz perioda 2006-2016 treba cuvati i odrzavati, jer ce biti trazeni, ali to je samo moje misljenje ;)
Pišeš ovo na pogrešnom mestu, rekao bih. Na forumu je priliv novih članova koji automobile biraju zajedno sa supružnicima, gde je najpopularnija tema potrošnja i da li na autoputu troši 5.8 ili 6.3, gde se često više piše o adaptivnom tempomatu nego o nekom utisku iz vožnje, preporučuje se Škoda kamik itd 😅

Malo generalizujem i preterujem, ali konzumerizam je globalni trend pa se vidi i ovde
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.1EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Raki_Audi napisao: 30 Apr 2025, 08:48 :rofl: :rofl: :kezo:

Nego sto cemo sa onima koji vole moderno, lako i tehnologiju ?

Pa vi se depilirajte kao i do sada :kezo:

Mislim da niko nema problem sa tehnologijom i lakocom, nego sa time kada se nesto prodaje kao unapredjeno, a ustvari je losije... Umesto da je auto dobro izbalansiran, ustvari je mehanicki bedno reseno i elektronikom ispeglano, kada najosnovnije stvari koje mozes uraditi sa par dugmica bez skretanja pogleda sa puta ti moras da udjes u milion raznih pod menija jer ekran u autu mora biti veci od monitora za racunar...

Nije stvar da posle voznje izadjes kao da si u teretani bio, ali nije ni poenta i da je sve tako lagano da stalno gledas jel si komandu uradio kako treba jer nemas nikakvih povratnih informacija. Da li je lakoca za vozaca zaista dodatnih 500kg opreme i 5m lima...

Uostalom uvek je do sada postojao izbor ko hoce ovako i onako, samo u novije vreme se insistira na jednom ekstremu.

Mislim ta prica sa lakocom u ekstremu mi je ko i od vozaca kad cujem da njima treba SUV zato da ne moraju da razmisljaju kada raspizde tockom u bankinu... Da li onda treba svi da vozimo SUV ili mozda ipak da savladamo voznju u dovoljnom kvalitetu.

Da ne ulazim u odrzavanje gde hteo ne hteo prakticno moras i za najosnovnije stvari da nosis u servis auto jer boze moj, zelja za tehnologijom ne znaci da auto ima opremu nego vecim delom samo je komplikacija za neke banalne stvari koje ljudi kao cene na papiru i ne primecuju u praksi i onda kad ti crkne radio motor ne moze da se startuje ili kad crkne CB ne radi ABS (inace su oba primera sa stvarnih auta).
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Hit, sad vidim da je autor teme do malopre vozio citroen ds7, fwd automatik, veliki i tezak auto sa laganim volanom operisanim od osecaja.

Ne znam cemu cudjenje u kom smeru ide auto industrija i onda odu ljudi i kupe auto koji je nezanimljiv za voznju.

Auto moze biti dobar po mnogo parametara, pogotovo da je lepo voziti u njemu, a da je operisan od zabave i povratnih informacija.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

YUgisa napisao: Mislim ta prica sa lakocom u ekstremu mi je ko i od vozaca kad cujem da njima treba SUV zato da ne moraju da razmisljaju kada raspizde tockom u bankinu... Da li onda treba svi da vozimo SUV ili mozda ipak da savladamo voznju u dovoljnom kvalitetu.
Moram da se osvrnem na ovo :)

Naravno, nije kao da SUV treba svakom. Ali ako mozes da priustis, SUV je tu da ti olaksa zivot – mozes da vozis po bilo kojem putu, komforniji je, lagano se ulazi i izlazi, pregledniji je, bezbedniji itd.

SUV nudi puno prakticnih prednosti, pogotovo ako cesto putujes, imas porodicu ili jednostavno volis da vozis u vecem vozilu koje pruza bolju preglednost na putu.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Moram i ja da se osvrnem na tvoje osvrtanje :D

Ne samo da suv ne treba svakok, vec ne treba skoro nikom.

Neudobniji je i manje bezbedan od limuzine, duzi zaustavni trag i nestabilniji pri promeni pravca zbog visljeg centra ravvnoteze.

Pogotovo je generalno promasaj ko cesto putuje i ima dosta otvorenog puta jer su manje komforni, a i bucniji su znatno na autoputu.

Prakticne prednosti suva dolaze u gradu na kratkim relacijama, gde se vecina kompaktnih mpv isto ili cak bolje snalazi.

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Razumem tvoje argumente i slazem se da SUV-ovi nisu idealni za svakoga. Medjutim, sve zavisi od prioriteta i nacina koriscenja vozila.

SUV nudi visu poziciju sedenja, sto mnogima uliva dodatni osecaj sigurnosti i bolju preglednost, posebno u gradskoj voznji. Takodje, kod losijih puteva ili zimi u planinskim krajevima, veci klirens i opcioni pogon na sve tockove mogu biti realna prednost.

Istina je da limuzine cesto nude bolju udobnost, tisu voznju i stabilnije ponasanje na autoputu, ali SUV-ovi novijih generacija su znatno napredovali i u tim aspektima, pa razlike vise nisu tako drasticne kao ranije.

Na kraju, sve se svodi na individualne potrebe – neko bira SUV zbog prostora, lakseg ulaska/izlaska, dok ce neko drugi uvek dati prednost limuzini zbog dinamike.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X

Post od Romanticni_Piroman »

Ivan napisao: 30 Apr 2025, 10:50 Hit, sad vidim da je autor teme do malopre vozio citroen ds7, fwd automatik, veliki i tezak auto sa laganim volanom operisanim od osecaja.

Ne znam cemu cudjenje u kom smeru ide auto industrija i onda odu ljudi i kupe auto koji je nezanimljiv za voznju.

Auto moze biti dobar po mnogo parametara, pogotovo da je lepo voziti u njemu, a da je operisan od zabave i povratnih informacija.

A pre njega Suzuki Swift Sport od 970kg, a pre toga Hyundai Veloster. Nego ajde se uhvatimo za DS7 :D
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Ivan napisao: 30 Apr 2025, 13:02 Moram i ja da se osvrnem na tvoje osvrtanje :D

Ne samo da suv ne treba svakok, vec ne treba skoro nikom.

Neudobniji je i manje bezbedan od limuzine, duzi zaustavni trag i nestabilniji pri promeni pravca zbog visljeg centra ravvnoteze.

Pogotovo je generalno promasaj ko cesto putuje i ima dosta otvorenog puta jer su manje komforni, a i bucniji su znatno na autoputu.

Prakticne prednosti suva dolaze u gradu na kratkim relacijama, gde se vecina kompaktnih mpv isto ili cak bolje snalazi.

Amen
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Ume Ivan da zablista kad hoce .
Odgovori