Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Masamunea
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2020, 20:27
Garaža: Kia Sportage

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Post od Masamunea »

Ko se zatekne na Goču, preporuka za pastrmku u kafani Lovac Beli. Fantastična.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Nikad bili u Leskovcu, pa ajde da svratimo, na kraju samo u Groš, pa produzili do Vucje vodopada. Hrana odlicna - djevrek, kobasica, vrat najbolji, dobar i koh/tri lece. Blizu Velikog Buka, kafana Izvor Lesine lepo uredili, malo skuplje. Mislim da sasvim dovoljno lepinja plus kajmak i neka salata plus paprike. Uzeli i pastrmke - ok, kobasice - prosek. Na kraju smo hranili macku i matoru haski kujuSlikaSlika

Послато са SM-S921B помоћу Тапатока

lami
Reactions:

Post od lami »

Planiram krajem nedelje do CG, usput do Uvca, a nakon toga do Pazara. Nikad bio tamo, pa neka preporuka gde stati za rucak i sta mozda vredi videti u okolini (kratko se zadrzavamo).
@kami ti si bese iz tog kraja?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Danas sam neočekivano jeo jareće pečenje. Bez nekog plana, uz pomoć GMapa, svratismo u N.Pazovu. Restoran se zvao veoma jednostavno:
Slika

Iliti Etno kuća Goja :D

Da ne detaljišem plus i minus, ali jare je pobedilo. U tanjiru i krtina i kosti i rebra, pa i kožurica, slano taman koliko treba.

Da li hrana najbolja ikada? Ne, ali je prilično dobra. Jedino je lepinja neslana. Morao sam probati, iako ne jedemo beli hleb, pre deteta, a i lepo je izgledala. Tačnije, imala je sve: izgled, teksturu, homogenost, miris, samo još malo soli...

Da li su baš za 4,9? Ne, ali u kombinaciji sa cenama zaslužuju lepu ocenu.

Ako se zapitate, na primer, kakvi su to ćevapi za 500 dinara, odgovor je: mešani. Da li je umešano još nešto osim junetine i svinjetine? Ne zna se, dobijaju ih oblikovane.

Svakako sam se odrekao svake opcije hrane još od natpisa na parkingu, koji je za danas najavio jareće pečenje.

Dimljena vešalica (morao sam malo i nju probati) je bila OK, 7/10. Pomfrit odličan.

Gotov "čiting dej", vraćamo se na redovne staze.

SlikaSlikaSlikaSlika

Tapa

zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Post od zigZag »

ima li preporuka za dobru kafanu u pirotu i okolini koja je izbegla komercijalizaciju i skupoću kao ove najpoznatije? familija sa dvoje dece, 8 i 2, pa ako ima i neki prostor za njih u sklopu objekta. razmišljam da se iscimam do kapice kod dimitrovgrada.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Da je dobra, a da je izbegla komercijalizaciju i skupoću, malo teže.

Kada bih morao jednu, po ovim kriterijumima, možda Mali Pevac, ali pitanje koliko je jeftinija od ostalih, uglavnom se trude da prate jedni druge, sa cenama.

Za mene, safe preporuka, gde uglavnom nikada ne omanu je Dukat, a jedna od najboljih je uz Dukat, "Kod Piroćanca".

Posle toga može Vitina Iža, pa Nišavska dolina koja ima najbolji ambijent, koji vredi videti i blizu je autoputa, tako da ona treba biti u vrhu što se preporuke tiče, ali je lošija što se tiče hrane, od iznad navedenih, ali nije loša, ja često idem tamo sa poslovnim partnerima, jer je leti lepo napolju.

U Kapicu sam bio skoro, nedelja je bila i ja sam se frapirao koliko je ljudi bilo i kakva je ono organizacija, za to skidam kapu.
Kao da je bio neki vašar, cenim da je bilo preko 200 ljudi, sve skupi automobili, bugarske tablice, neverovatno nešto za videti, ali hrana, što se mene tiče, jako loše, lošije od svega što može da se pojede u Pirotu, dovoljno je reći podgrejan roštilj i to je to.
Jbg, Bugarima uvaljuju svašta, mnogo ih ima i onda samo podgreju i serviraju...

Da ponovim, nedelja je bila, ne znam kako je ostalim danima.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

lami
Reactions:

Post od lami »

Ja bio samo jednom u Nisavskoj dolini, odusevili se kako je bila dobra hrana a jeftina. Pre par nedelja bili opet do Dukata, hrana je bila OK, ali je prosli put - pre par godina bila neverovatna. Moguce jer kaze da su uskoto zatvarali.
Vezano za Pazar - Kod Sukra cevapi, OK, ali nista posebno, a konobari cekaju da im pridjes da bi porucio. Agusevic - probao mantije, meni se i ne svidjaju nesto(pre toga davno probao neke iz kucne varijante, ni te mi se nisu svidele), devojci su se svidele. Uzeo i pitu, meni je bila bas lepa.
Vzano za CG primorje, gde god bili, sopska im bila losija. Kao da uzimaju neki najlosiji paradajz. U povratku svratili do Pecinara u Ljubisu, guzva, a nama zapao konoboar koga mrzi da zivi i koji izgleda zaboravio nasu porudzbinu. Nakon podsecanja donet tanjir predjela na kojem je bilo izmedju ostalog jedno parce kulena i doneta jedna pita, druga kasnila. Morali smo posebno da analiziramo to parce kulena, da vidimo da nema tragove zlata, posto je bilo samo jedno.
zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Post od zigZag »

hvala za info. okej onda standardna preporuka - piroćanac, dukat, to barem od onih koje sam probao. vitina iža sve super ali meni hrana nije bila po ukusu a jeo sam ono što bi trebalo da bude dobro, repovi i ribić, do zla boga teško na stomak pa i slanije nego što mi lično odgovara, neka bude da je do mene. no dobro da ne zakeram. žao mi je što to čujem za kapicu, mislio sam da je to dovoljno skrajnuto i zabačeno da izbegne ovakav ishod ali izgleda sve što je lepo ima kraj. u međuvremenu sam se setio da ima neko izletište tu negde sa pristojnom klopom i prostorom za dečurliju, ne znam jel sam to čitao ovde ili negde drugde, tek setiću se lokacije. hvala svima.

kad kažem skupoću, sve razumem, i da nam je ekonomija sa inflacijom otišla u q, samo da ne bude baš nabudžena skupoća za hranu i servis koji to ne vrede.

sve nekako imam strah da ću jednom da sednem kod marjana u draževac i tamo me sačekaju duplirane cene, oni su mi bukvalno poslednja nada juga.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Da, zna Vitina Iža da varira sa kvalitetom, pre par godina je bilo super, sada, još malo pa nisu za preporuku, što se mene tiče.

Jedva upadaju na peto mesto, u Top 5 preporuka.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Odgovori