Detailing

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Detailing

Post od sebekkg »

Samo da je kvalitetna folija odnosno lepak koji proizvodjač koristi.
@Masinac npr 3m je dobar

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

Pogotovo za farove mora kvalitetna folija. Ako se stavi neka losija vremenom pozuti od izlaganja suncu a prilikom skidanja ce verovatno ostati lepak na povrsini.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Kupio sam danas onu K2 zastitu kakva god da je.

Uradio sam vise auta danas. Negde samo poliranje i premaz, a negde i vodena smirgla u 3 gradacije.

Slike pre i posle.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Ako neko hoce sam da nanese keramiku. Npr sonax cc one. Da li je pre toga neophodno poliranje ili ako je lak u ok stanju, moze i samo rucno pranje, susenje pa mazanje keramike?

Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Po pravilu za keramiku je obavezno dekontaminiranje i poliranje laka sem ako auto nije nov iz salona. Koliko god mislio da ti je lak dobar nije dovoljno dobar za keramiku kako bi ona imala najbolji efekat, mozes da je odradis i tako ali nije to to u smislu trajnosti, izgleda i svega sto keramika sa sobom donosi. Cak i posle nanosenja keramike postoje pravila odrzavanja bar u prvo vreme a u to spada nacin pranja, sredstva koja se koriste itd.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Koliko sam vidjao svi ovi sto kod detailera stave keramiku, peru auto redovno u samouzluznim.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Moj burazer se time profesionalno bavi, on je ovlascen za Gyeon preparate za Srbiju, pre mesec dana je radio mom direktoru potpuno novi x5 iz salona pravo otisao kod njega, naravno samo detaljno pranje je uradio i udario keramiku na svim delovima, posle toga nam je ispricao proceduru odrzavanja tog auta posle. Iskreno nisam pamtio sve detalje (da je moj auto pamtio bih) ali maksimalno izbegavanje pranja u samouslunim perionicama zato sto su njihovi samponi dosta agresivni (sad dal to vazi neko vreme u pocetku ili kako ne znam), zatim prvih nekoliko puta pranje samo puskiranjem bez kontakta, najbolje kuci ko ima uslova tj masinu ili odes kod nekog ko pere automobile pa samo da ispuskira, posle tih nekoliko pranja ide klasika pranje sundjerom ali u obicnim perionicama ili kuci sa manje agresivnom hemijom, rekao mi je i koje sampone treba koristiti ali te manje agresivne svakako korise ove perionice gde ljudi peru za razliku od sampousluznih, sad sam ovo nabacao onako sto sam uspeo da pokupim iz price ali poenta je da bi ta keramika trajala koliko traje i pruzala ful zastitu mora to da se ispostuje procedura, naravno ti ako ne zelis tako da radis onda peres kako hoces ali jbg neces imati taj efekat dugotrajnosti kao kad se to postuje. Kaze ima ljudi koji svesno to ne postuju ali to je njihova stvar, takodje kaze i da mnogi detaileri i ne ispricaju tu proceduru ali nebitno. Tako da sve je po sistemu ako hoces da bude kako treba radi tako, ako neces onda smanjujes efekat.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Znaci kita u principu, tj prodavanje magle. Da bi ostala na autu najbolje da se ne pere uopšte, samo kad pada kiša malo dodati gas.

Sent from my iPhone using Tapatalk
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

Ja sam je odradio bio, cimao se malo oko pranja u startu i onda rekao koji će mi ovo k, da voda sama klizi, ne znam čemu drugom služi, lakše se opere?
i evo posle 2 god (27.7.2023 radio) više keramike nema iako kažu 5 god traje, a nijesam od onih što peru non stop na perionicu npr pa da je to dosta uticalo

Sent from my PTP-N49 using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Pa keramika sluzi da zastiti lak od spoljnih uticaja da sto duze ostane dobar i da se lakse odrzava e sad koliko je to stvarno delotvorno kroz vreme ne znam, ovaj gyeon ima garanciju 5 godina ali ja ne znam sta to u praksi znaci i koliko to mozes da primetis. Svakako nije jeftina igranka, za ovaj x5 je kostalo 650e
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Sonax sto sam gore okacio traje do 15 meseci, bar tako pise na uputstvu. I kosta 80e. Kolicina je za 2 auta. To zvuci razumno za starije polovnjake. Mozes naneti 2x u 2 godine pa kako god se pokaze, nije woow cifra.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Uroš S. napisao:Znaci kita u principu, tj prodavanje magle. Da bi ostala na autu najbolje da se ne pere uopšte, samo kad pada kiša malo dodati gas.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bas suprotno. Keramika treba da se odrzava. Minimum 2x mesecno pranje rukom. Uz to svako 3-4 pranje, da se opere alkalnim samponom, koji sluzi da se keramika reaktivira na mestima gde najvise trpi.

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

Bavicu se time kad budem imao ličnog vozača zaduženog i za vozni park

Sent from my PTP-N49 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Pitanje samo koliko neko zeli da se bavi toliko autom. Ispadne na kraju sebe kupamo gelom za tusiranje 2u1, a za auto kozmetika kao za holivudske zvezde.
Kass
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2017, 21:59

Post od Kass »

Na kiu su to stavljali pri kupovini, kao 700 evra, ja reko ne zanima me pa su na kraju ubacili u poklon paket. Nit sam ja skontao da to nešto radi, niti je farba iole izdržljivija.

Sdruge strane, ko zna koliko je loša prirodno ako joj je ovo poboljšano stanje.

Kao što smo već u nekoj temi pisali na par mesta se skinula farba kao tačka ispadne. Sve od pranja i stajanja a auto je 21.
Odgovori