Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: Biciklizam

Post od zuzazu »

Svaka cast! Ja sam sa bicikla leti presao na kajak. Manja guzva, pogled iz druge perspektive.
Ako me ne pregaze idioti u gliserima. Mada ima dva sata "rupa" u odlasku i povratku čamaca u Kotor.
Veslati po talasima nema smisla.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

grujicd napisao:Ne mogu da se setim da li voziš elektro bajk kod kuće? Nije to baš takva jeres, nije da stisneš gas i on sam ide, ima i dalje da se vrti. Za brdske predele ima baš dosta smisla, umorićeš se i sa njim ali odjednom možeš dalje ture da dobaciš i manje da stresiraš čuku na jakim usponima. Mislim da bi baš legao za takve ture po Boki. Jbg nismo sve mlađi, treba se malo i čuvati.
Zbog ovog je ponuda polovnih klasičnih bicikala preko veća nego ikad. Ljudi, pogotovo stariji i iz planinskih predela jedan po jedan prelaze na elektro bicikle. Itekako ima smisla, nije bajs svakome rekreacija, zabava, izazov. Priznajem da sam, iako formalno nisam zagrajan za električne bajseve, pomišljao na njih, kad je teško... Ono, samo malčice pomoći do vrha brda... Posle je lako, i bez pedalanja.Slika

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ja sam pre par godina na more odneo bajseve i sa njima idemo svakodnevno do plaže. Do naše omiljene ima 2,5 km u jednom pravcu. Na toj ruti imamo dva solidna (ne tako dugačka) uspona. Na jednom baš riknem i jedva izvučem. Dobro, treba napomenuti da sa sobom vuglim natovaren ruksak i dete od nekih 18 kg i još par sitnica. Svaki put na kraju tog jačeg uspona pomislim kako moram kupiti električni bajs, ali se onda sa mora vratim bez stomaka i sa nekoliko kg manje i kažem sebi - vredelo je! :mrgreen:

Sledeće godine planiram da ponesem deci njihove bajseve, pa će sigurno biti malo lakše, a onda ćemo videti dokle ćemo još moći da se odupremo baterijama.

Inače, skoro svi lokalci tamo su prešli na elektro…
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

grujicd napisao: 22 Avg 2025, 08:35 Ne mogu da se setim da li voziš elektro bajk kod kuće? Nije to baš takva jeres, nije da stisneš gas i on sam ide, ima i dalje da se vrti. Za brdske predele ima baš dosta smisla, umorićeš se i sa njim ali odjednom možeš dalje ture da dobaciš i manje da stresiraš čuku na jakim usponima. Mislim da bi baš legao za takve ture po Boki. Jbg nismo sve mlađi, treba se malo i čuvati.
Da, imam kod kuće i e-bajs ( sticaj okolnosti ). I smatram da je to dobra stvar za urbani prevoz ( mada ga ni tako skoro ne koristim ). Jednom sam sa njim otišao od BG do Avale ( jer sam prethodno bio dosta bolestan ) i osetio sam se nekako baš prazno i tupo. Tada i nikada više.
Tako da uz ovo stanje svesti ne bih mogao da ga koristim za neka putovanja i izlete. Možda vremenom i promenim mišljenje. Ko zna. "Nikad ne reci nikad".
Odgovori