Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: Biciklizam

Post od zuzazu »

Svaka cast! Ja sam sa bicikla leti presao na kajak. Manja guzva, pogled iz druge perspektive.
Ako me ne pregaze idioti u gliserima. Mada ima dva sata "rupa" u odlasku i povratku čamaca u Kotor.
Veslati po talasima nema smisla.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

grujicd napisao:Ne mogu da se setim da li voziš elektro bajk kod kuće? Nije to baš takva jeres, nije da stisneš gas i on sam ide, ima i dalje da se vrti. Za brdske predele ima baš dosta smisla, umorićeš se i sa njim ali odjednom možeš dalje ture da dobaciš i manje da stresiraš čuku na jakim usponima. Mislim da bi baš legao za takve ture po Boki. Jbg nismo sve mlađi, treba se malo i čuvati.
Zbog ovog je ponuda polovnih klasičnih bicikala preko veća nego ikad. Ljudi, pogotovo stariji i iz planinskih predela jedan po jedan prelaze na elektro bicikle. Itekako ima smisla, nije bajs svakome rekreacija, zabava, izazov. Priznajem da sam, iako formalno nisam zagrajan za električne bajseve, pomišljao na njih, kad je teško... Ono, samo malčice pomoći do vrha brda... Posle je lako, i bez pedalanja.

Slika

Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ja sam pre par godina na more odneo bajseve i sa njima idemo svakodnevno do plaže. Do naše omiljene ima 2,5 km u jednom pravcu. Na toj ruti imamo dva solidna (ne tako dugačka) uspona. Na jednom baš riknem i jedva izvučem. Dobro, treba napomenuti da sa sobom vuglim natovaren ruksak i dete od nekih 18 kg i još par sitnica. Svaki put na kraju tog jačeg uspona pomislim kako moram kupiti električni bajs, ali se onda sa mora vratim bez stomaka i sa nekoliko kg manje i kažem sebi - vredelo je! :mrgreen:

Sledeće godine planiram da ponesem deci njihove bajseve, pa će sigurno biti malo lakše, a onda ćemo videti dokle ćemo još moći da se odupremo baterijama.

Inače, skoro svi lokalci tamo su prešli na elektro…
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

grujicd napisao: 22 Avg 2025, 08:35 Ne mogu da se setim da li voziš elektro bajk kod kuće? Nije to baš takva jeres, nije da stisneš gas i on sam ide, ima i dalje da se vrti. Za brdske predele ima baš dosta smisla, umorićeš se i sa njim ali odjednom možeš dalje ture da dobaciš i manje da stresiraš čuku na jakim usponima. Mislim da bi baš legao za takve ture po Boki. Jbg nismo sve mlađi, treba se malo i čuvati.
Da, imam kod kuće i e-bajs ( sticaj okolnosti ). I smatram da je to dobra stvar za urbani prevoz ( mada ga ni tako skoro ne koristim ). Jednom sam sa njim otišao od BG do Avale ( jer sam prethodno bio dosta bolestan ) i osetio sam se nekako baš prazno i tupo. Tada i nikada više.
Tako da uz ovo stanje svesti ne bih mogao da ga koristim za neka putovanja i izlete. Možda vremenom i promenim mišljenje. Ko zna. "Nikad ne reci nikad".
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Sada mi drugar šalje, pazite prosek brzine od Budve do Kotora. Čak 8 km/h ...
Godinama tvrdim da je po CG primorju u vreme turističke sezone po magistrali čak i najsporiji biciklista brži od bilo kog automobila.
Prikačeni fajlovi
viber_image_2025-08-22_14-41-45-193.jpg
viber_image_2025-08-22_14-41-45-193.jpg (127.9 KiB) Pogledano 238 puta
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

ovo je solidna brzina za pešaka.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Razlog zašto nismo posetili Budvu i južnije gradove na CG primorju.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Sutomore-Bar je sličan kolaps.
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Večeras se na povratku iz Perasta "trkah" bajsom protiv jednog kruzera, od rta Verige, pa do zamišljene linije koja spaja HN i Rose. Ja sam imao oko 17 km, za njega ne znam.
Čini mi se da sam "za dlaku" stigao pre njega... :)
Na samom početku nakon "susreta" ( od rta Verige do Kamenara ) smo išli na relativno maloj medjusobnoj udaljenosti i zastračujuće je kako on brzo ide.
Prikačeni fajlovi
viber_image_2025-08-22_21-14-39-612.jpg
viber_image_2025-08-22_21-14-39-612.jpg (44.31 KiB) Pogledano 186 puta
viber_image_2025-08-22_21-21-48-577.png
viber_image_2025-08-22_21-21-48-577.png (1.35 MiB) Pogledano 186 puta
viber_image_2025-08-22_21-22-01-935.png
viber_image_2025-08-22_21-22-01-935.png (1.4 MiB) Pogledano 186 puta
viber_image_2025-08-22_21-22-18-811.png
viber_image_2025-08-22_21-22-18-811.png (1.06 MiB) Pogledano 186 puta
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

pedalaš napisao:Sada mi drugar šalje, pazite prosek brzine od Budve do Kotora. Čak 8 km/h ...
Godinama tvrdim da je po CG primorju u vreme turističke sezone po magistrali čak i najsporiji biciklista brži od bilo kog automobila.
Ali ovo je je zbog radova na putu do skretanja za kotor plus verovatno u tunelu. Inače barem u septembru nikada neka gužva ili jedino u kotorskom tubelu. Ne idem često za bar i ulcinj pa ne znam kako je tamo.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

pedalaš napisao: 22 Avg 2025, 21:31 Večeras se na povratku iz Perasta "trkah" bajsom protiv jednog kruzera, od rta Verige, pa do zamišljene linije koja spaja HN i Rose. Ja sam imao oko 17 km, za njega ne znam.
Čini mi se da sam "za dlaku" stigao pre njega... :)
Na samom početku nakon "susreta" ( od rta Verige do Kamenara ) smo išli na relativno maloj medjusobnoj udaljenosti i zastračujuće je kako on brzo ide.
Isti taj sam "drzao" (pokusavao da drzim) u kajaku nekih 4,5 km dok nije okrenuo od Perasta u Verige. Fantasticna scena kada ulazi u planinu. Crnogorski piloti obavezno pozdrave Perast (ili Gospu). Sunce je vec zalazilo pa je postajalo hladno za povratak.
BTW, jos je pokojni Dario Pegoreti rekao da od izmisljotina koje se desavaju u biciklizmu, kao jedino korisnu vidi elektro - bicikl.
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

sebekkg napisao: 23 Avg 2025, 06:19
pedalaš napisao:Sada mi drugar šalje, pazite prosek brzine od Budve do Kotora. Čak 8 km/h ...
Ali ovo je je zbog radova na putu do skretanja za kotor plus verovatno u tunelu. Inače barem u septembru nikada neka gužva ili jedino u kotorskom tubelu. Ne idem često za bar i ulcinj pa ne znam kako je tamo.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Nekada je poslednje dve sedmice avgusta na jadranskoj magistrali vladala relativna pustinja. U smislu da je bilo dobro protočno. Znam jer sam i u to doba često boravio na CG primorju i uvek sam taj deo leta ostavljao da kolima obilazim razna mesta po CG.
Medjutim, od kada je Hravatska pustila u saobraćaj most na Peljašcu, na delu Jadranske magistrale u Crnoj Gori je u sezoni zavladao teški haos od Albanaca koji za vreme svog godišnjeg odmora iz Zapadne Evrope putuju za Albaniju i nazad ( koristeći neki od dva granična prelaza kod H. Novog ).Tako je i sinoć bila nepregledna kolona od Bijele do Herceg Novog. Što je sasvim uobičajena slika. I ovde magistralom sada ( uglavnom ) možeš relativno brzo samo motociklom/skuterom ili biciklom.
I to nije problem samo u Herceg Novom. A čak i da se jednog dana završe obilaznice oko Budve i/ili Herceg Novog (za koju još nije konačno ni definisana trasa ), to neće promeniti na bolje postojeće gužve na magistrali. Pogledaj, recimo, Tivat, iz smera Budve. Njima se sada kod novog kružnog toka kod aerodroma duple saobraćajna trake redukuju u jednu traku. I tu je onda vrlo često maltene kilometarski kolaps,
Odgovori