Nudi se i to po agencijama, ali je bas od caletovog drugara cerka otisla tamo i nisu se bas lepo proveli. Ne znam detalje, ali to je ono sto sam ti rekao, treba malo pronjuskati, zavisi i od agencije i od poslodavaca kako ce proci cela prica. A samo da kazem i jos nesto oko para, a to je da treba biti realan, jer ljudi hoce da pricaju svasta. Ne kazem da nema ljudi koji enormno dobro prodju, ali ja kao zaradu racunam ono sto ti ostane kada se odbiju svi troskovi, karta za avion, troskovi agencije (ako se dobro secam i to je vise od soma dolara), levo desno, pa kad se odbiju troskovi zivota i sve to, onda sta ostane je zarada. I ja sam zaradio ne znam koliko para, ali kada se sve poodbija, bude to dosta manje. U pravu si za jezik, ako znas ok znaces ga mnogo bolje ukoliko ga koristis u USA, zato treba sto manje pricati po naskom tamo, jer onda si dzabe isao iz te perspektive.Scuderia napisao:I takodje velika prednost je usavrsavanje jezika. Reci mi za tu 'egzotiku' od poslova (sto je Bane pomenuo na Aljasci), koliko se tesko nalazi i kako to funkcionise posto verovatno to nije dostupno u agencijama? Vidim sve sto nude su uglavnom 8-12$ sat, konobar, cuvar na bazenu, raznosac namestaja itd...
@ Floyd
Kad sam ja bio postojale su neke fore sa upisivanjem kojekakvih kurseva, ali to je sve samo ne lipsi magarce do zelene trave, tj. samo odlaze ono sto ce doci ukoliko se osoba ne uda/ozeni, sto je najsigurniji put do papira, ali ne i garant, naravno. Moze se u teoriji zaposliti ukoliko je tvoja struka na listi deficitarnih, ali mos misliti koja je sansa za to u zemlji sa 300+ miliona stanovnika.